Shape
carespot.gr
carespot.gr

10 εύκολες λύσεις για να απαλλαγείς από τον πονόλαιμο και τον βήχα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Δεκεμβρίου 2016

Εάν κόλλησες κάποια ίωση με αποτέλεσμα να πονάει ο λαιμός σου και να βήχεις αυτό που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να οπλιστείς με υπομονή μέχρι η ίωση να κάνει τον κύκλο της. Επίσης, πήγαινε στο φαρμακείο, το απόλυτο σημείο φροντίδας, και προμηθεύσου τα κατάλληλα φαρμακευτικά προϊόντα που θα σε ανακουφίσουν και θα μετριάσουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Ωστόσο εάν ο πονόλαιμος και ο βήχας σου διαρκέσει πάνω από 2-3 εβδομάδες, χρειάζεται οπωσδήποτε η συμβουλή του γιατρού.


1) Κάνε γαργάρες με αλατόνερο

Δεν είναι μόνον ένα καλό γιατροσόφι των γιαγιάδων μας αλλά έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι συχνές γαργάρες με ζεστό (όχι όμως καυτό) νερό και μια κουταλιά αλάτι μπορούν να μειώσουν τον πονόλαιμο, να ρευστοποιήσουν τη βλέννη βοηθώντας έτσι να αποβληθούν τα βακτήρια και οι ιοί.

2) Πάρε ένα φυτικό σιρόπι για το βήχα

Τα μη συνταγογραφούμενα σιρόπια παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο στο λαιμό ενώ μειώνουν την ένταση του βήχα. Το φυτικό σιρόπι Tustop Plus της Bionat περιέχει έναν συνδυασμό από τα πιο γνωστά παραδοσιακά εκχυλίσματα των φυτών εχινάκεα, βιολέτα, κισσό, φλόμο, δροσέρα, παπαρούνα, πολύγαλα μαζί με πρόπολη. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλα τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος χωρίς παρενέργειες και είναι κατάλληλο για τον παραγωγικό και ξηρό βήχα, ερεθισμένο λαιμό, καταρροή, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενίσχυση του τόνου της φωνής, παιδιά άνω των 2 ετών και ενήλικες, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ομοιοπαθητική. Το Αρωματικό Σιρόπι της KORRES θα ανακουφίσει τον ταλαιπωρημένο σου λαιμό και θα σου ξαναδώσει τη χαμένη σας ενέργεια! Είναι συμβατό με ομοιοπαθητικές θεραπείες, καθότι περιέχει φυσικά συστατικά που δεν θα προκαλέσουν παρενέργειες στον οργανισμό. Περιέχει Μέλι, Μάραθο, Γλυκάνισο και Θυμάρι με μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες. Τέλος, το φυτικό σιρόπι Octonion της MEDICAL ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος (Βήχας, Καταρροή), καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού λόγω των συστατικών του. Είναι φυσικό με ξηρό εκχύλισμα Φλώμου, Αλθαίας, Θυμαριού, Φασκόμηλου, Ευκάλυπτο, Βιταμίνη C, και μέλι Ακακίας.  Κατάλληλο για χρήση κατά τους χειμερινούς μήνες, ιδιαίτερα όταν υπάρχει μεικτός βήχας ( ξηρός αλλά και με φλέγματα), υπάρχει αίσθηση τραχύτητας και πόνου στο λαιμό. Κατάλληλο για διαβητικούς (περιέχει Stevia και φρουκτόζη).

3) Ψέκασε το λαιμό σου!

Τα σπρέι έχουν αποτελεσματική δράση στον πονόλαιμο και τον βήχα αφού στοχεύουν κατευθείαν στην περιοχή όπου τα βακτήρια αναπτύσσονται. Για τους ενήλικες αρκούν 2 ψεκασμοί απευθείας μέσα στο στόμα, 3-5 φορές ημερησίως. Για καλύτερη εφαρμογή ψέκασε, όσο το δυνατόν στο πίσω μέρος του στόματος και μην καταναλώνεις φαγητό ή νερό για 30 λεπτά από τον ψεκασμό.

Για τα παιδιά χρειάζεται 1 ψεκασμός απευθείας μέσα στο στόμα 2 – 3 φορές ημερησίως. Δοκίμασε το Toral Spay της POWER HEALTH θα μαλακώσει και θα καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό. Περιέχει εκχυλίσματα φυτών που έχουν αντισηπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες που μαλακώνουν και ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο και από τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Επίσης και το PropolAid PropolGola Spray της ESI παρέχει άμεση ανακούφιση από πονόλαιμο και βήχα. Η πρόπολη απολυμαίνει τη στοματική κοιλότητα και το φάρυγγα ανακουφίζοντα από τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Χωρίς αλκοόλ, με άρωμα μέντας.

4) Πίνε πολλά υγρά

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αν είσαι άρρωστος και ο λαιμός σου είναι ερεθισμένος. Ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι εκτός του ότι μαλακώνει το λαιμό περιέχει και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου. Επίσης ένα ρόφημα βοτάνων θα σε ανακουφίσει επειδή διευκολύνει την αναπνοή και μαλακώνει το λαιμό. Πολλά βότανα έχουν αντιβακτηριακές, αποσυμφορητικές, αποχρεμπτικές, αντισηπτικές και βλεννολυτικές ιδιότητες. Δοκίμασε το Ρόφημα Βοτάνων για το Αναπνευστικό της NOVOMED. Στραγγιστό ρόφημα από σύμπλεγμα βοτάνων για την αποσυμφόρηση και τόνωση του αναπνευστικού συστήματος. Με αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση που ανακουφίζει άμεσα από τα συμπτώματα της βρογχίτιδας, λαρυγγίτιδας, φαρυγγίτιδας ή του απλού κρυολόγηματος. Περιέχει Εχινάσσεα, Θυμάρι, Ευκάλυπτο, Αγριμόνιο, Αχιλλέα, Χαμομήλι.

5) Βάλε μια θερμαντική αλοιφή

Εάν πονάει το στήθος σου και δεν μπορείς να αναπνεύσεις δοκίμασε να απλώσεις στο στήθος στου την Thermocream Extra της ERYTHRO FORTE. Έχει ευχάριστο άρωμα γεράνιο και παρέχει ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης. Μην τη χρησιμοποιείς σε ανοιχτές πληγές, στους βλεννογόνους, στα ευαίσθητα σημεία, στα μάτια, σε μικρά παιδιά και υπερήλικες.

6) Έχε μαζί σου αυτές τις καραμέλες

Μπορεί να μη θεραπεύουν το κρυολόγημα αλλά θα ανακουφίσουν τον πονεμένο σου λαιμό. Δοκίμασε τις Καραμέλες για τον Βήχα της KAISER είναι ιδανικές για τον ερεθισμένο λαιμό και τον βήχα και περιέχουν αιθέριο έλαιο Μέντας και Ευκαλύπτου και δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη. Βοηθούν στο να μαλακώσει ο λαιμός και προσφέρουν μία υπέροχη αίσθηση δροσιάς στο στόμα. Επίσης δοκίμασε και τις Καραμέλες με Μέλι & Echinacea της KORRES. Περιέχουν πολύτιμα δραστικά συστατικά με καταπραϋντικές ιδιότητες που θα ανακουφίσουν και θα περιποιηθούν απαλά τον ερεθισμένο λαιμό σου. Το μέλι θα ανακουφίσει τον ερεθισμένο λαιμό και θα μαλακώσει το βήχα, τα εκχυλίσματα από Echinacea θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου και το Μάραθο θα χαρίσει δροσιά στην αναπνοή σου, διευκολύνοντας την απόχρεμψη. Οι Dictamon Καραμέλες για τον Βήχα της POWER HEALTH είναι ιδανικές για την περίοδο του χειμώνα Το δίκταμο αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτικά φυτά της Κρήτης ενώ αναπτύσσεται μόνο στο συγκεκριμένο νησί. Διαθέτει σπασμολυτικές, αποχρεμπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και σε συνδυασμό με το μέλι το οποίο παραδοσιακά έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Με γεύση κανέλα.

7) Πιες λεμόνι και μέλι

Πιες λίγο λεμόνι, προκειμένου να διεγερθούν οι σιελογόνοι αδένες και να ενισχυθεί η παραγωγή σάλιου κάτι που βοηθά στην ρευστοποίηση των βλεννών και στην απομάκρυνσή τους. Το λεμόνι έχει επίσης και αντισηπτικές ιδιότητες. Μαζί με το λεμόνι ρίξε και μία κουταλιά μέλι που μαλακώνει το λαιμό και ανακτά τη χαμένη ενέργεια. Δοκίμασε το Organic Thyme Honey Βιολογικό Θυμαρίσιο Μέλι της SMILE. Είναι η ανώτερη ποιότητα βιολογικού θυμαρίσιου μελιού, καθώς, εκτός της μοναδικής γεύσης του, συνδυάζει και υψηλές προδιαγραφές με Βιολογική Πιστοποίηση αλλά και εργαστηριακούς ελέγχους σε αναγνωρισμένο εργαστήριο που πιστοποιούν την ανώτερη ποιότητα και καθαρότητά του. Συλλέγεται στην περιοχή NATURA της Ανατολικής Κρήτης και συσκευάζεται σε πιστοποιημένο Βιολογικό συσκευαστήριο κατ’ εντολή της AM-HEALTH.

8) Κοιμήσου με το κεφάλι ψηλά

Εάν ο βήχας σου είναι παραγωγικός (έχει φλέματα) η βλέννα τείνει να αυξάνεται περισσότερο τη νύχτα και να συσσωρεύεται στο πίσω μέρος του λαιμού, αφού και η στάση του σώματος ευνοεί κάτι τέτοιο. Κοιμήσου με το κεφάλι σε υψηλότερη θέση. Βοηθά στη μείωση του βήχα και βελτιώνει τον ύπνο.

9) Ξεκουράσου

Για να καταπολεμήσεις τη λοίμωξη που προκάλεσε τον πονόλαιμο η ξεκούραση είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον οργανισμό σου. Η επαρκής ξεκούραση καταπολεμά τις ιώσεις και βοηθά στην ανάρρωση.

10) Μην παίρνεις μόνος σου αντιβιοτικά

Μπορεί ο πονόλαιμός σου να οφείλεται σε κάποιο μικρόβιο όπως ο Streptococcus pyogenes. Αν υπάρχει μικροβιακή λοίμωξη μόνον ο γιατρός σου μπορεί να σου συνταγογραφήσει αντιβιοτικό. Μην παίρνεις μόνος σου αντιβιοτικά και μην τα κόβεις προτού ολοκληρώσεις τη θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .