Shape
carespot.gr
carespot.gr

5 κινήσεις για να διατηρήσεις το μαύρισμα των διακοπών περισσότερο

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Αυγούστου 2017

Ανάλογα με τον φωτότυπο στον οποίο ανήκουν κάποιοι άνθρωποι μαυρίζουν γρήγορα και άλλοι μαυρίζουν αργά ή και καθόλου. Το μαύρισμα στην ουσία μας προστατεύει από τις ακτίνες UVA-UVB παράγοντας μελανίνη, μία χρωστική η οποία ενεργοποιείται από τα δερματικά κύτταρα μόλις εκτεθούμε στον ήλιο. Η μελανίνη απορροφά την UV ακτινοβολία εμποδίζοντας τις ακτίνες να βλάψουν τους ιστούς του δέρματος αλλά δεν είναι ανεξάντλητη. Έπειτα από δέκα ημέρες ηλιοθεραπείας έχει δώσει στην επιδερμίδα το μάξιμουμ της χρωματικής έντασης, το μόνο που χρειάζεσαι μετά είναι να συντηρείς το μαύρισμά σου με λίγη ηλιοθεραπεία και πολλή ενυδάτωση. Εάν έχεις αποκτήσει το πολυπόθητο χρυσαφένιο χρώμα στο σώμα σου και θέλεις να το διατηρήσεις και μετά τις διακοπές σου αυτές οι 5 κινήσεις θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το μαύρισμα των διακοπών περισσότερο.


Πώς να διατηρήσεις το μαύρισμα


1η κίνηση: Δώσε σημασία στην ενυδάτωση

Το μαυρισμένο δέρμα χρειάζεται οπωσδήποτε ενυδάτωση. Όσο περισσότερο ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα τόσο περισσότερα θα διαρκέσει και το μαύρισμα αφού το δέρμα σου δεν θα ξεφλουδίσει ούτε θα αποκτήσει θαμπό χρώμα. Δοκίμασε το Aloe Vera Gel Ενυδάτωση της PRO NATURA που ενυδατώνει και επιδιορθώνει την επιδερμίδα σου και απόκτησε μαλακή επιδερμίδα και βοήθησε στην αποκατάσταση του ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος καθώς το βιοενεργό ζελέ αλόης προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση. Το Tol Velvet Soothing Cream Κρέμα της PHARMASEPT είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (Βρώμη, Καλέντουλα, βούτυρο Καριτέ, Ω3-Ω6 λιπαρά οξέα, Βιταμίνη Ε & προβιταμίνη Β5), χαρίζει απλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα, απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει λιπαρή αίσθηση. Το Pure Greek Olive Body Balsam της KORRES είναι ένα θρεπτικό Body Balsam από εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο, που θα προσφέρει στο σώμα σου ένα πλήθος βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Το εκχύλισμα από άνθη ελιάς που περιέχει, θα τονώσει και θα απαλύνει την επιδερμίδα σου.

2η κίνηση: Κάνε απολέπιση με προσοχή

Κάνε ήπια απολέπιση με απαλές κυκλικές κινήσεις, μία φορά την εβδομάδα, για να ανανεώνεις την επιδερμίδα σου αλλά όχι πιο συχνά. Η απολέπιση είναι μια πολύ καλή ιδέα για πριν την έκθεσή σου στον ήλιο, επειδή η επιδερμίδα αποκτά πιο βαθύ μαύρισμα, που διαρκεί περισσότερο. Δοκίμασε το Divine Scrub της CAUDALIE, μια λεπτόρρευστη απολεπιστική κρέμα με κρυστάλλους καστανής ζάχαρης και 4 φυτικά έλαια( σταφυλιού, αργκάν, ιβίσκου και σησαμιού). Το Gommage Doux Corporel της AVENE αποκολλά με απαλότητα τα νεκρά κύτταρα χάρη στη διπλή απολεπιστική δράση του. Περιέχει μη επιθετικά μικρο-σφαιρίδια που εξασφαλίζουν απαλή μηχανική απολέπιση ενώ το ιαματικό Νερό της Avène είναι καταπραϋντικό και αντιερεθιστικό και αφήνει το δέρμα απαλό.

3η κίνηση: Βρες τα κατάλληλα προϊόντα στο φαρμακείο, που επιμηκύνουν το μαύρισμα

Εκτός από τα αμιγώς ενυδατικά προϊόντα, που επαναφέρουν τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας, υπάρχουν και προϊόντα που βοηθούν στην επιμήκυνση του μαυρίσματος διατηρώντας παράλληλα το δέρμα ενυδατωμένο αλλά και λαμπερό το μαύρισμά σου όπως είναι τα after sun προΐόντα. Η After Sun της NUXE απλώνεται γρήγορα και εύκολα στην επιδερμίδα και προσφέρει μια άμεση αίσθηση ανανέωσης και δροσιάς. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με πούδρα από σπόρους φυσικού Χαρουπιού, ένα φυτικό ενεργοποιητή μαυρίσματος που προσφέρει ομοιόμορφο μαύρισμα, το ενισχύει και το παρατείνει για δύο εβδομάδες επιπλέον.

4η κίνηση: Πίνε πολύ νερό

Το νερό παρατείνει τη ζωή των κυττάρων του δέρματος και κάνει την επιδερμίδα πιο λεία διατηρώντας το μαύρισμα αναλλοίωτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

5η κίνηση: Θρέψε το μαύρισμά σου με συμπληρώματα διατροφής

Το μαύρισμα σου μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό εάν λάβεις κάποια συμπληρώματα διατροφής, τα οποία θρέφουν τον οργανισμό σου, όπως όσα περιέχουν Βήτα καροτίνη και λουτεΐνη, βιταμίνη Ε. Η Βήτα-καροτίνη μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α και έχει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή μελανίνης και να επιταχύνει τη διαδικασία του μαυρίσματος και να το διατηρεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. To Beta Caroten 23000IU της HEALTH AID χρησιμοποιεί μόνο την καλύτερη ποιότητα φυσικής Β-καροτίνης από θαλάσσια φύκια (Dunaliella salina), τα οποία συλλέγονται από τα αμόλυντα νερά των ωκεανών. Η βιταμίνη Ε επανορθώνει και αναγεννά την κυτταρική μεμβράνη, μειώνει τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών, προστατεύει και ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος ενώ παράλληλα ενισχύει την δράση της μελανίνης.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .