Shape
carespot.gr
carespot.gr

5 μυστικά για να μην πιάσουν ψείρες τα παιδιά φέτος στο σχολείο

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

27 Σεπτεμβρίου 2017

Τα σχολεία άνοιξαν και για να μην έρθεις αντιμέτωπη με τις ψείρες που θα φέρουν τα παιδιά στο σπίτι μάθε το μυστικό: η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη! Χρησιμοποίησε αυτά τα 5 προϊόντα πρόληψης για να μην πιάσουν ψείρες τα παιδιά φέτος στο σχολείο και να κρατήσουν τις ψείρες και τις κόνιδες μακριά από τα κεφαλάκια των παιδιών.


Η ανατομία μιας ψείρας

Οι ψείρες είναι άπτερα έντομα και έχουν έξι πόδια. Οι δαγκάνες στα πόδια τους προσκολλώνται στις τρίχες και οι ψείρες βρίσκονται κυρίως στις πιο θερμές περιοχές όπως πίσω από τα αυτιά και στον αυχένα και ζουν για 40 ημέρες. Είναι διαφανείς, έχουν μήκος 3-4 χιλιοστά ενώ όταν τρέφονται με ανθρώπινο αίμα αποκτούν μια καφέ-κοκκινωπή απόχρωση. Η θηλυκή ψείρα γεννά έως και 300 αυγά κάθε εβδομάδα! Η μετάδοση γίνεται από παιδί σε παιδί με άμεση επαφή των κεφαλιών τους ή και με την ανταλλαγή μολυσμένων αντικειμένων όπως το καπέλο, η κτένα, τα τσιμπιδάκια, οι κορδέλες κ.λπ. Οι ψείρες κινούνται στο τριχωτό του κεφαλιού αλλά δεν πηδούν ούτε πετούν. Προσβάλλουν συνήθως παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, αν και είναι μπορεί να προσβληθούν και μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά καθώς και ενήλικες.

Η πρόληψη έχει σημασία

Η φθειρίαση είναι συχνότερη σε παιδιά 5-12 ετών. Τα κορίτσια έχουν 2,2 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα προσβολής. Τα παιδιά του Δημοτικού προσβάλλονται από φθειρίαση σε ποσοστό πάνω από 40% και κάθε παιδί ακολουθεί 5 αγωγές/χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τις ψείρες είναι η πρόληψη. Αυτά είναι τα 5 προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να τις κρατήσεις μακριά από τα κεφαλάκια των παιδιών.

Διάβασε σχετικά: Ψείρες και παιδιά: Χτύπα τον εχθρό στη ρίζα με 7 κινήσεις!

1) PARANIX - Prevent Spray Αντιφθειρική Προληπτική Λοσιόν

Τι κάνει: Περιποιείται και παράλληλα εμποδίζει την εμφάνιση ψειρών στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων περιόδων του έτους, ώστε να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον το οποίο δεν θα ευνοεί την εμφάνιση των ψειρών. Επίσης μετά από μία αντιψειρική αγωγή, σαν μέτρο πρόληψης της επανεμφάνισης τους.

2) PHARMASEPT - Tol Velvet School Cologne Λοσιόν Προληπτική για τις Ψείρες

Τι κάνει: Αυτή η αρωματική λοσιόν καθημερινής χρήσης με απωθητική δράση κατά των ψειρών, προστατεύει και περιποιείται τα μαλλιά. Περιέχει φυσικά αιθέρια έλαια (Λεβάντα, Ευκάλυπτος, Κιτρονέλλα, Tea Tree Oil) και πρωτεΐνες μεταξιού που φροντίζουν και θρέφουν τα μαλλιά ενώ απωθεί τις ψείρες, σταματά την αναπαραγωγή τους και την εξάπλωση από άτομο σε άτομο.

3) FREZYDERM - Lice Rep Μαλακτική Προληπτική Λοσιόν για Ψείρες

Τι κάνει: Αυτή η η προληπτική αντιψειρική λοσιόν για καθημερινή χρήση δημιουργεί ένα τοίχος προστασίας από ψείρες και κόνιδες χάρη στο συνδυασμό Φυτικών Ελαίων Τεϊόδεντρου, Γερανιού, Λεβάντας, Neem και Γλυκεριδίων Αμυγδάλου, απωθεί τις ψείρες. Προλαμβάνει την μετάδοση ψειρών και δεν επιτρέπει επιμόλυνση.

4) REALCARE - Easy Lice Spray Αντιφθειρικό για Προστασία & Πρόληψη

Τι κάνει: Αυτό το προληπτικό spray περιέχει φυσικά αιθέρια έλαια όπως τερπινεόλης, λευκού θυμαριού, ευκαλύπτου, neem και προστατευτικούς και καλυπτικούς παράγοντες όπως η πανθενόλη. Το spray αυτό λειτουργεί με την μέθοδο φραγμού δηλαδή δεν επιτρέπει στις ψείρες και τις κόνιδες να αγκιστρωθούν στα μαλλιά. Συνιστάται η χρήση του όλες τις εποχές που βρίσκεται σε έξαρση το σύμπτωμα. Επίσης μπορεί να γίνει καθημερινή χρήση του spray.  

5) APIVITA - ESSENTIAL OIL Αιθέριο Έλαιο Σιτρονέλλα

Τι κάνει: Το αιθέριο έλαιο Σιτρονέλλα είναι ευρέως γνωστό για την εντομοαπωθητική του ιδιότητα και δρα αποτελεσματικά κατά των ψειρών. Πρόσθεσε 15 σταγόνες μαζί με 5 σταγόνες γεράνι και 5 σταγόνες λεβάντα σε 50ml έλαιο jojoba και εφάρμοσε μερικές σταγόνες στις ρίζες των μαλλιών του παιδιού.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .