Shape
carespot.gr
carespot.gr

5 συμπληρώματα διατροφής που βάζουν τέλος στην τριχόπτωση

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

15 Μαρτίου 2017

Εποχιακή ή όχι, η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλο και περισσότερους άντρες. Εάν θέλεις πραγματικά γερά μαλλιά δοκίμασε αυτά τα 5 ασφαλή συμπληρώματα διατροφής που σου προτείνουν οι φαρμακοποιοί Παναγιώτης και Κωνσταντίνος Γρομητσαρης και βάζουν τέλος στην τριχόπτωση.


Ποιες είναι αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση;

Κυρίως ενοχοποιούνται διάφορα ενδοκρινολογικά προβλήματα, το στρες και η κατάθλιψη, αλλά και η μη ισορροπημένη διατροφή, η έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Επιπλέον, με την ηλικία επιβραδύνεται η ανάπτυξη της τρίχας, η οποία γίνεται πιο λεπτή και εύθραυστη.

Ποιες είναι οι σοβαρότερες περιπτώσεις τριχόπτωσης;

Η ανδρογενετική ή ανδρογενής αλωπεκία η οποία ευθύνεται και για τη φαλάκρα είναι ορμονικής και γονιδιακής αιτιολογίας.

Οι ουλωτικές αλωπεκίες είναι πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες. Πολλές φορές κρύβουν σοβαρά νοσήματα. Η εικόνα είναι χαρακτηριστική, καθώς το δέρμα εμφανίζεται με όψη ουλής.

Η γυροειδής αλωπεκία είναι συνήθως αναστρέψιμη, ενίοτε και χωρίς θεραπεία. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για παροδική κατάσταση με συμπτώματα που διαρκούν από λίγους μήνες ως και ένα με δύο χρόνια.

Μην πανικοβάλλεσαι αν δεις τα μαλλιά σου να πέφτουν γιατί μπορεί απλώς να ανανεώνονται. Καθημερινή απώλεια 50-100 τριχών θεωρείται φυσιολογική. Όσο πιο νέοι είμαστε τόσο περισσότερες τρίχες χάνουμε, ενώ από τα 50 και μετά η απώλεια είναι 40-50 τρίχες ημερησίως. Αν χάνεις καθημερινά διπλάσιο αριθμό τριχών απ' ότι συνήθως και αν αυτό συμβαίνει για τουλάχιστον 1-2 μήνες επισκέψου έναν δερματολόγο, o οποίος με την κλινική εξέταση -λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό σου και αιματολογικές εξετάσεις που θα σου ζητήσει να κάνεις- θα διαπιστώσει τα αίτια της τριχόπτωσης και θα σου δώσει τη κατάλληλη αγωγή.

5 συμπληρώματα διατροφής που βάζουν τέλος στην τριχόπτωση

Πριν η τριχόπτωση γίνει μια δυσάρεστη κατάσταση και μετατραπεί -πιθανόν- σε παθολογική, ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Σημαντικό είναι να λαμβάνεις καθημερινά ένα κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής, εξασφαλίζοντας έτσι την πλήρη θρέψη των μαλλιών σου και εξαλείφοντας τους παράγοντες που οδηγούν στην τριχόπτωση. Πρόλαβε ή περιόρισε την τριχόπτωση με αυτά τα συμπληρώματα διατροφής κατά της τριχόπτωσης που σου προτείνουν οι φαρμακοποιοί Παναγιώτης και Κωνσταντίνος Γρομητσάρης. Αναζήτησε καινοτόμες φυσικές συνθέσεις που περιέχουν  αντιοξειδωτικές Βιταμίνες C και Ε αμινοξέα αλλά και εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, ταυρίνη και ισοφλαβόνες σόγιας που τονώνουν τη μικροκυκλοφορία και επιμηκύνουν τη φάση ανάπτυξης της τρίχας. Επίσης επίλεξε συμπληρώματα διατροφής κατά της τριχόπτωσης που να περιέχουν:

Βιοτίνη

Ως συνένζυμο η βιοτίνη συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας από τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών καθώς και στην παραγωγή προσταγλανδινών από τα λιπίδια των κυτταρικών μεμβρανών. Εκτός αυτού συμβάλλει στην διαφοροποίηση των κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας, στη ρύθμιση του κύκλου της τρίχας και στη φυσιολογική λειτουργία  του μυελού των οστών. 

Το Biotin 1000μg της SOLGAR είναι χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις σμηγματοροϊκής δερματίτιδας και απώλειας μαλλιών.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Οι βιταμίνες Β βοηθούν στο να μειώσεις τον αριθμό των τριχών που χάνεις καθημερινά και να διατηρήσεις τα μαλλιά σου πλούσια και υγιή. Τέτοιες βιταμίνες περιλαμβάνουν τη νιασίνη, τη θειαμίνη, τη ριβοφλαβίνη και όλες τις άλλες βιταμίνες τύπου Β, αλλά και το φυλλικό οξύ είναι ίσως το πιο σημαντικό που πρέπει να καταναλώνεις.

Το Hair Vit της HEALTH AID συμβάλλει στη διατήρηση της τρίχας και του θύλακα της, ενισχύει την κερατίνη και βοηθάει στην πρόληψη της ψαλίδας και στη μείωση της τριχόπτωσης.

Βιταμίνη C

Θεωρείται σημαντική βιταμίνη για την υγεία της τρίχας αφού η βάση του ιστού του τριχοθυλακίου (όπου δημιουργείται και αναπλάθεται η τρίχα) είναι το κολλαγόνο. Η βιταμίνη C συμβάλλει στην παραγωγή του κολλαγόνου. Επιπλέον η βιταμίνη C επειδή έχει αντιοξειδωτική δράση, προλαμβάνει τη γήρανση των μαλλιών και βοηθάει στο σχηματισμό του κολλαγόνου.

Το Collagen Pro Active Υγρό Πόσιμο Κολλαγόνο βοηθά τα μαλλιά και τα νύχια, καθώς τα δυναμώνει και τους δίνει λάμψη.

Σίδηρος

Ο σίδηρος που βρίσκεται αποθηκευμένος στον οργανισμό είναι δεσμευμένος με τη φερριτίνη, μία πρωτεΐνη που συμβάλλει στην παραγωγή των κυττάρων των μαλλιών και προστατεύει από την τριχόπτωση. Όταν η έλλειψη σιδήρου εξελίσσεται σε αναιμία, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις αδύναμα μαλλιά και τριχόπτωση. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα δίνει προτεραιότητα στην παροχή οξυγόνου στα ζωτικά όργανα στερώντας το από άλλες λειτουργίες, όπως είναι η διατήρηση των μαλλιών.

Το Florisene for Women της LAMBERTS περιέχει σίδηρο σε μορφή fumarate που χαρακτηρίζεται από υψηλή απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα. Επιπλέον περιέχει βιοτίνη και σελήνιο, το αμινοξύ L-lysine και βιταμίνη C και Β12.

Τέλος, μαζί με τα συμπληρώματα διατροφής η κατάλληλη φροντίδα των μαλλιών σου με τα εξειδικευμένα και στοχευμένα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις γερά μαλλιά βάζοντας τέλος στην τριχόπτωση!

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .