Shape
carespot.gr
carespot.gr

5 τρόποι να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Μαΐου 2021

Αντηλιακό προσώπου; Check! Αντηλιακό σώματος; Check! Αντηλιακό μαλλιών; Τι εννοείς δεν χρειάζεται; Όσο αναγκαίο είναι το αντηλιακό στο πρόσωπο και το σώμα, άλλο τόσο είναι και στα μαλλιά σου. Έχε στο νου λοιπόν ότι στην καθημερινή σου ρουτίνα, όχι μόνο όταν επισκέπτεσαι τη θάλασσα, πρέπει να υπάρχει ένα αντηλιακό για τα μαλλιά. Δεν αφορά μόνο την υγεία τους αλλά και την όψη τους. Τα λαμπερά και υγιή μαλλιά δεν αποτελούν τύχη αλλά επιλογή. Μάθε λοιπόν πως θα έχεις κι εσύ όμορφα μαλλιά ακόμα και τις πιο ζεστές και ηλιόλουστες μέρες. 


  • Βάλε αντηλιακό: Επέλεξε το κατάλληλα αντηλιακό για τα μαλλιά σου και θα σε ανταμείψουν παραμένοντας λαμπερά και υγιή παρά τη ζέστη και τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. 
  • Φτιάξε... ασπίδα: Όταν βγεις από τη θάλασσα βάλε ενυδατικό λάδι στο μαλλί σου και πιάσε το ψηλά ώστε να δημιουργηθεί μια... ασπίδα προστασίας από τον ήλιο και παράλληλα να παραμείνει ενυδατωμένη η τρίχα. 
  • Βάλε μάσκα: Η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητη όλο το χρόνο αλλά το καλοκαίρι η αξία της μεγαλώνει αφού είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της τρίχας. Ακόμα κι αν δεν βγαίνεις στον ήλιο κάθε μέρα και για πολλές ώρες, η μάσκα επιβάλλεται. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κάνε χρήση της αφού ενυδατώνει και επαναφέρει το μαλλί στην κανονική του κατάσταση. Δεν το αφήνει να αφυδατώνεται και να δημιουργείται ψαλίδα.  
  • Μην παρα-λούζεσαι: Το λάδι που παράγει φυσικά το μαλλί σου προστατεύει από τον ήλιο, γι' αυτό μην το παρακάνεις με το λούσιμο. Μην λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα γιατί το σαμπουάν θα απομακρύνει το λάδι που παράγει ο οργανισμός σου και βοηθάει στην προστασία της τρίχας από τον ήλιο. Καλό επίσης θα κάνει να χρησιμοποιείς conditioner μία ή το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. 
  • Βάλε το σωστό καπέλο: Δε χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις γι' αυτή τη συμβουλή. Ένα καπέλο μπορεί να συνδυάσει την ουσία, δηλαδή την προστασία των μαλλιών και του κρανίου σου από τις ακτίνες του ηλίου και παράλληλα μπορεί να συμπληρώσει ιδανικά το στυλ σου. Ωστόσο, όπως ίσως παρατήρησες, γράψαμε τη λέξη «σωστό» πριν από το καπέλο. Γιατί; Επειδή το ύφασμα / υλικό από το οποίο έχει φτιαχτεί το καπέλο παίζει ρόλο. Τα ψάθινα προσφέρουν μικρή προστασία στα μαλλιά σου γι' αυτό να προτιμάς υφασμάτινα. 


Extra tip1: Πολύ καλό θα κάνει στην υγεία των μαλλιών σου και ένα κούρεμα (όχι απαραίτητα σημαντικό, αρκεί ένα... φρεσκάρισμα) τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού. 

Extra tip2: Αν έχεις βαμμένα μαλλιά επέλεξε προϊόντα προστασίας ειδικά για βαμμένα μαλλιά. 

Extra tip3: Τους καλοκαιρινούς μήνες απέφευγε να χρησιμοποιείς τακτικά και για πολλή ώρα πιστολάκι ή ηλεκτρικό ψαλίδι (ή πρέσα) και οι λόγοι είναι ευνόητοι. 

Extra tip4: Βούρτσισε / χτένισε τα μαλλιά σου με βούρτσα / χτένα που έχει αραιά δόντια. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .