Shape
carespot.gr
carespot.gr

6 φυσικοί τρόποι για να νικήσεις αϋπνία και στρες!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

9 Ιανουαρίου 2017

Αν είσαι σε κατάσταση συνεχούς πίεσης και στρες πιθανότατα να βρίσκεσαι σε διαρκή υπερένταση, να αρρωσταίνεις συχνά και να παρουσιάζεις διάφορα σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, καθώς και πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος, ταχυπαλμίες και δυσκολία στον ύπνο. Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις το στρες και την αϋπνία που σου προκαλεί, αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να το νικήσεις με φυσικούς τρόπους!


1) Χαλάρωσε

Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, παράγεται από τα επινεφρίδια. Αν παράγεται σε κανονικές δόσεις, η κορτιζόλη βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τις μολύνσεις, διατηρεί σταθερή τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα, βελτιώνει την πίεση, το κυκλοφορικό και τον καρδιακό παλμό. Δυστυχώς, όμως, το στρες στο οποίο υποβαλλόμαστε προκαλεί υπερβολική παραγωγή κορτιζόλης, μετατρέποντάς τη σε εχθρό για τον οργανισμό. Αν αυτή η ορμόνη είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να προκληθεί άγχος και αϋπνία, ενώ οι ανοσοποιητικές άμυνες εξασθενούν σταδιακά. Επιπλέον, και η γραμμή σου μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα, με τη συσσώρευση λίπους, κυρίως στη μέση. Όταν η κορτιζόλη ρέει με αφθονία αυξάνει την επιθυμία να καταναλώνεις πιο θερμιδικές τροφές. Ευτυχώς, υπάρχει το αντίδοτο: για να θέσεις υπό έλεγχο την κορτιζόλη, η λέξη-κλειδί είναι η χαλάρωση. Πάρε μαθήματα διαχείρισης στρες σε έναν ψυχολόγο, κάνε γιόγκα, ασχολήσου με ό,τι πραγματικά σε ευχαριστεί και θα δεις να πέφτουν τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα. Επίσης, το Klamin Drops της ABC KINITRON είναι ένα ειδικό πατενταρισμένο εκχύλισμα από τα μικροφύκη της ηφαιστιακής λίμνης Klamath στη Βόρεια Αμερική και χρησιμοποιείται ευρέως σαν συμπλήρωμα διατροφής που λειτουργεί τονωτικά στη διάθεση και βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες. Βάσει της πλούσιας σύνθεσής του, περιέχει όλες τις γνωστές βιταμίνες, αμινοξέα, υψηλές δόσεις Ω3, ισχυρά αντιοξειδωτικά καθιστώντας το ένα υπερπλήρες διατροφικό συμπλήρωμα βελτίωσης της ψυχικής κατάστασης και όχι μόνο!

2) Πάρε βαλεριάνα

Η βαλεριάνα είναι γνωστή και ως God's Valium αλλά δεν έχει καμία παρενέργεια όπως έχουν οι ψυχοτρόπες ουσίες. Η βοτανοθεραπεία χρησιμοποιεί τη βαλεριάνα ως φυσικό ηρεμιστικό και χαλαρωτικό. Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η χρήση της βαλεριάνας μειώνει το χρόνο που χρειάζεται για να αποκοιμηθείς, μειώνει την πιθανότητα να ξυπνήσεις το βράδυ και γενικότερα βελτιώνει τη συνολική ποιότητα του ύπνου. Η Valerian Root της SOLGAR περιέχει εκχυλίσματα βαλεριάνας για να αντιμετωπίσεις καταστάσεις αϋπνίας, άγχους και στρες. Το Valerian Root (Valeriana officinalis) έχει ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες για τα νεύρα. Παρουσιάζει επίσης αντισπασμωδικές ιδιότητες και είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις αϋπνίας, έντασης, ανησυχίας, ευερεθιστότητας και σπασμών των μυών. Το Valeriana Plus 300mg της SUPERFOODS βοηθά στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Η καταπραϋντική δράση της βαλεριάνα επιδρά στον εγκέφαλο, ώστε να προκαλείται ένα αίσθημα γαλήνης, με αποτέλεσμα ο ύπνος να επέρχεται ως φυσικό επακόλουθο. Η βαλεριάνα είναι ένα φυτό που μπορεί να μειώσει τη νευρικότητα και την ανησυχία εξαιτίας του στρες, βελτιώνοντας έτσι τη διάθεση και τη συγκέντρωση.

3) Δοκίμασε μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως ένα δημοφιλές έλαιο στην αρωματοθεραπεία επειδή προσφέρει αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας και οδηγεί σε ξεκούραστο ύπνο. Σε μία έρευνα δόθηκε placebo (εικονικό φάρμακο) σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση διαπιστώθηκε ότι έκαναν πολύ καλύτερο ύπνο μετά από την κατανάλωση μελισσόχορτου σε σύγκριση με όσες πήραν placebo. Το Ρόφημα Βοτάνων κατά του Άγχος της NOVOMED είναι ένα στραγγιστό ρόφημα από σύμπλεγμα βοτάνων για ανακούφιση από άγχος, νευρικότητα και ψυχική εξάντληση. Κατάλληλο για αντιμετώπιση κρίσεων πανικού, περιέχει βάλσαμο, μελισσόχορτο, βαλεριάνα, γκουαρανά και βασιλικό.

4) Πιες χαμομήλι

Από τα πλέον καλύτερα γιατροσόφια της γιαγιάς σου, θεωρείται ηρεμιστικό βότανο που καταπραΰνει το νευρικό σύστημα και σε ανακουφίζει από το άγχος, τις αϋπνίες και τους πονοκεφάλους, κυρίως όταν προέρχονται από ένταση. Το Ρόφημα Βοτάνων Χαμομήλι της NOVOMED περιέχει χαμομήλι που έχει ηρεμιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δρα σαν παυσίπονο.

5) Δοκίμασε συμπληρώματα με το σύμπλεγμα βιταμίνης Β

Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β είναι απαραίτητο για πολλές λειτουργίες του οργανισμού και σχετίζεται με τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Οι βιταμίνες που ανήκουν στο σύμπλεγμα Β συμβάλλουν σε καλύτερο ύπνο, προσφέρουν ηρεμία και βελτιώνουν τη διάθεση. Το Di Stress της HEALTH AID περιέχει μία ειδική σύνθεση Βιταμινών του συμπλέγματος Β, Βιταμίνης C, Ινοσιτόλης και Χολίνης. Βοηθά τον οργανισμό να χαλαρώσει και να αντιμετωπίσει το καθημερινό στρες. Δρα αποτελεσματικά κατά του άγχους και της κόπωσης, ενισχύει τη ψυχική και τη σωματική διάθεση, συμβάλλει στη χαλάρωση και την αντιμετώπιση του πνευματικού και του σωματικού στρες και βοηθάει στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος και μείωση της κούρασης μετά από έντονη σωματική και νοητική πίεση. To Vitamin B-100 Complex της Lamberts είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην καλή υγεία των μαλλιών, ματιών και του δέρματος, στην καλή υγεία της καρδίας και στην αντιμετώπιση της κόπωσης και της κούρασης.

6) Κάνε μασάζ

Το μασάζ βοηθά το σώμα να χαλαρώσει ενώ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα. Αν σου κάνουν μασάζ ή κάνεις μασάζ μόνος σου κάθε μέρα, η κορτιζόλη μειώνεται κατά το ένα τέταρτο. Απελευθερώνει επίσης τις ορμόνες της ευεξίας, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Δοκίμασε το Λάδι Μασάζ Σώματος με Καλέντουλα της WELEDA. Το άριστης ποιότητας λάδι που υποστηρίζει τις λειτουργίες του δέρματος, είναι λόγω των προσεκτικά παραγόμενων εκχυλισμάτων ελαίων από καταπραϋντική καλέντουλα και άνθη χαμομηλιού καθώς και φύλλα σημύδας.

7) Ηρέμησε με τη δύναμη των αιθέριων ελαίων

Μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων θα καταπραΰνουν την ένταση της ημέρας. Ρίξε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού στο μαξιλάρι σου ή σε έναν αρωματικό λύχνο ρίξε 2-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας που δρα καταπραϋντικά. Μπορείς να το συνδυάσεις και με το αιθέριο έλαιο βασιλικού, ο οποίος έχει κατευναστικές ιδιότητες. 

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .