Shape
carespot.gr
carespot.gr

7 θρεπτικά συστατικά που ανακουφίζουν τις αρθρώσεις από τον πόνο και τις διατηρούν πάντα νέες

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Μαρτίου 2017

Οι πόνοι των αρθρώσεων εμφανίζονται σε πολλούς ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας. Και οι λόγοι εμφάνισης αφορούν (και) στην ηλικία καθώς και πιθανούς τραυματισμούς, καθημερινή καταπόνηση ή φτωχή διατροφή σε θρεπτικά συστατικά για τις αρθρώσεις. Γι 'αυτό το λόγο είναι απαραίτητο ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα ενισχύσει τον οργανισμό με όλα τα απαραίτητα συστατικά για να διατηρεί το σώμα με υγεία και ζωντάνια. Μάθε ποια είναι τα 7 θρεπτικά συστατικά που ανακουφίζουν τις αρθρώσεις από τον πόνο και τις διατηρούν πάντα νέες.


1) Ασβέστιο και μαγνήσιο

Η σύγχρονη διατροφή είναι ελλιπής σε δύο βασικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη δόμηση των οστών, στο ασβέστιο και στο μαγνήσιο. Οι χαμηλές δόσεις ασβεστίου με τη σειρά τους συμβάλλουν στην αύξηση του ρυθμού μείωσης της οστικής πυκνότητας με την αύξηση της ηλικίας. Το μαγνήσιο, το οποίο επίσης εκλείπει κι αυτό, βοηθά στην εναπόθεση του ασβεστίου στα οστά. Γι αυτό πολύ συχνά οι ειδικοί συνιστούν μια αναλογία διατροφικής πρόσληψης ασβεστίου & μαγνησίου 2:1. Το Osteoguard της LAMBERTS παρέχει ασβέστιο και μαγνήσιο σε αναλογία 2:1, εμπλουτισμένο με Boron και Βιταμίνη D και K, για την διευκόλυνση της απορρόφησης του ασβεστίου από τον οργανισμό.

2) Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι μια βασική πρωτεΐνη του οργανισμού, που με την πάροδο του χρόνου μειώνεται με γοργούς ρυθμούς προκαλώντας προβλήματα στις αρθρώσεις μας. Το κολλαγόνο ως θρεπτικό συστατικό βοηθάει στην αναδόμηση των χόνδρων και στην αποκατάσταση της υγείας των αρθρώσεων μετά από κάποιον τραυματισμό. Το COLLAZEN+ Υγρό Πόσιμο Υδρολυμένο Θαλάσσιο Κολλαγόνο είναι μια ολοκληρωμένη φόρμουλα που δίνει στα οστά και στις αρθρώσεις την υγεία που χρειάζονται και παράλληλα δίνει στο δέρμα, στα μαλλιά και στα νύχια τη χαμένη τους λάμψη.

3) MSM

Το MSM (μεθυλσουλφονυλμεθάνιο) είναι οργανική ένωση του θείου που είναι παράγεται φυσικά κατά τη διάρκεια του κύκλου της βροχής της γης. Το θείο βρίσκεται σε πολλά φυσικά, μη επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά χάνεται κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος. Το θρεπτικό συστατικό MSM είναι απαραίτητο για την παραγωγή κολλαγόνου, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη βελτίωση της ευλυγισίας των αρθρώσεων, ενώ ενισχύει τους μυϊκούς ιστούς και την επιδερμίδα. Το MSM 1000mg with Vitamin C της HEALTH AID παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη την πατενταρισμένη από την Αμερική φυσική μορφή οργανικού θείου MethylSulphonylMethane, η οποία αποδίδει βιοδιαθέσιμο προϊόν αξιόπιστο και άμεσα απορροφήσιμο, για μέγιστα αποτελέσματα. Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των οστών και αρθρώσεων, με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι χρήσιμο σε όσους υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδες και αθλητικούς τραυματισμούς ενώ συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, κερατίνης και στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

4) Θειϊκή χονδροϊτίνη

Η θειϊκή χονδροϊτίνη έχει λιπαντικές ιδιότητες για τις αρθρώσεις, βελτιώνει την κινητικότητα, την ελαστικότητα και την ευκαμψία των αρθρώσεων, ενώ έχει και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Σε συνδυασμό με τη θειϊκή γλυκοζαμίνη βοηθάει στην αναδόμηση και την επιδιόρθωση του χόνδρου. Το Osteoflex Plus της HEALTH AID φροντίζει τις αρθρώσεις και διατηρεί τους τένοντες και τους συνδετικούς ιστούς ελαστικούς. Ιδανικό για την διατήρηση ευκίνητων αρθρώσεων και χρησιμοποιείται πολύ συχνά από μεσήλικες και αθλητές.

5) Υαλουρονικό οξύ (Hyaluronic acid)

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί έναν φυσικό πολυσακχαρίτη που είναι το κύριο συστατικό του δέρματος. Η βασικότερη λειτουργία του είναι να ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς και να διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα, ενυδατώνοντας την επιδερμίδα. Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει στην αντοχή και ελαστικότητα της επιδερμίδας ενώ ενισχύει την αναπλαστική ικανότητα του δέρματος. Εκτός από την υγεία της επιδερμίδας, συμβάλλει σημαντικά και στην υγεία των οστών και του συνδετικού ιστού και βοηθάει στη λίπανση των αρθρώσεων. Το Υαλουρονικό Οξύ 100mg της NATURE'S BOUNTY περιέχει υαλουρονικό οξύ άμεσης αποδέσμευσης.

6) Γλυκοζαμίνη

Η γλυκοζαμίνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή του συνδετικού ιστού στον οργανισμό. Είναι υπεύθυνη για την κινητοποίηση της παρασκευής ουσιών που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων, αλλά και στη διαδικασία επιδιόρθωσής τους. Η γλυκοζαμίνη βοηθά στην πύκνωση του λιπαντικού αρθρικού υγρού που απορροφά τους κραδασμούς και υποστηρίζει τις αρθρώσεις. Το Extra Strength Glucosamine Chondroitin MSM της SOLGAR είναι ένας μέγιστης ισχύος συνδυασμός υδροχλωρικής γλουκοζαμίνης, χονδροϊτίνης και οργανικού θείου, ο οποίος παρέχει στον οργανισμό το κατάλληλο δομικό υλικό για την πλήρη και αποτελεσματική στήριξη και ενίσχυση της δομής των αρθρώσεων, των χόνδρων και των τενόντων.

7) Βιταμίνη C

Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των αρθρίτιδων και την υγεία των αρθρώσεων. Η βιταμίνη C συμμετέχει στο σχηματισμό κολλαγόνου, που αποτελεί κυρίως τον συνδετικό ιστό και του υαλουρονικού οξέος που λειτουργεί σαν λιπαντικό στις αρθρώσεις. Η βιταμίνη C διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύει τις αρθρώσεις από τις φλεγμονές.To Arthrosis της PowerHealth είναι η ιδανική λύση για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του πόνου των αρθρώσεων, των οστών και τενόντων. Αποτελεί ένα συμπλήρωμα υψηλής διατροφικής αξίας που περιέχει ένα πλήθος βιταμινών, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι ο χαλκός, το μαγγάνιο και η βιταμίνη C που συντελούν στο φυσιολογικό σχηματισμό τού κολλαγόνου, καθώς και στην εξασφάλιση της υγείας και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των χόνδρων και του συνδετικού ιστού.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .