Shape
carespot.gr
carespot.gr

7+5 απλά βήματα για λαμπερό δέρμα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Φεβρουαρίου 2022

Είναι κοινή παραδοχή ότι ένα υγιές και λαμπερό δέρμα αποτελεί, εν μέρει, και... Θεόσταλτο δώρο αφού γεννιόμαστε μ' αυτό. Από την άλλη ωστόσο, αν ρωτήσεις οποιαδήποτε bona fide, δηλαδή έξπερ στην περιποίηση της επιδερμίδας και την ομορφιά, θα σου πει ότι μπορείς να πετύχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα ακόμα κι αν δεν γεννήθηκες με την επιδερμίδα της Τζένιφερ Λόπες και της Μάγια Τζάμα. Μπορείς δηλαδή να καταφέρεις κι εσύ μια μίξη φρέσκιας και λαμπερής επιδερμίδας αν ακολουθήσεις τον δωρεάν σύμβουλο ομορφιάς του carespot και μερικά tips που έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά και τα συστήνουν κορυφαίοι beauty experts. Προσπάθεια και λίγη υπομονή χρειάζεται και θα δεις το δέρμα σου να σε επιβραβεύει για το ενδιαφέρον και την περιποίηση. Πάρε μολύβι και χαρτί και ξεκίνα. 


1.Πλύνε το πρόσωπο ΚΑΘΕ βράδυ. Το να κοιμηθείς με το μέικ απ, έστω και... λίγο, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στο δέρμα σου. Ποτέ, μα ποτέ, μην αμελείς το ντεμακιγιάζ και τον σχολαστικό καθαρισμό του προσώπου πριν πέσεις για ύπνο. Η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη να «αναπνεύσει» και να ξεκουραστεί από τα προϊόντα μακιγιάζ

2.Πάρε ύπνο... ομορφιάς. Κοιμήσου τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ αφού είναι το μίνιμουμ που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να ξεκουραστεί και να είναι φρέσκος για την επόμενη μέρα. Και η επιδερμίδα σου το χρειάζεται, δεν τον λένε beauty sleep για το τίποτα...

3.Ενυδατώσου / κάνε μασάζ. Πιες πολύ νερό, αφού η σωστή ενυδάτωση αρχίζει από τα μέσα προς τα έξω, και φυσικά χρησιμοποίησε κάθε μέρα ενυδατική κρέμα και ορό. Μην παραλείπεις να κάνεις ολιγόλεπτο μασάζ στο δέρμα σου είτε όταν βάζεις κρέμα είτε όταν το αφαιρείς πλένοντας το πρόσωπο. 

4.Κάνε απολέπιση. Το πλύσιμο του προσώπου κάθε μέρα και ειδικά το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο όταν και αφαιρείς όλο το μακιγιάζ είναι must. Το ίδιο must ωστόσο είναι και η τακτική (όχι καθημερινή) απολέπιση αφού έτσι θα απομακρύνεις νεκρά κύτταρα και θα ανοίξουν περισσότεροι οι βουλωμένοι από ρύπους πόροι. 

4.Βάλε αντηλιακό. Πού πας χωρίς αυτό; Αν δεν στο είπε κανείς, μάθε ότι το αντηλιακό χρειάζεται όχι μόνο όταν πας στην παραλία για ηλιοθεραπεία αλλά 365 μέρες το χρόνο γιατί προστατεύει το δέρμα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία που «γερνάει» πρόωρα την επιδερμίδα. Ακόμα και σε μέρες με «ελαφριά» συννεφιά είναι απαραίτητο το αντηλιακό. 

5.Σκύψε. Σου ακούγεται περίεργο; Δεν είναι. Αν μία φορά την ημέρα σκύβεις για 1-2 λεπτά αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και η παροχή οξυγόνου στο κεφάλι και το δέρμα του προσώπου που είναι ευεργετικό. 

6.Βάλε μάσκα. Η μάσκα προσώπου είναι μια εγγυημένη λύση για άμεσα και εμφανή αποτελέσματα. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» για δέρμα με καλύτερη όψη. 

7.Μην ακουμπάς το πρόσωπο. Έχεις ακούσει ότι δεν κάνει καλό στα μαλλιά να τα πιάνεις συνεχώς αφού είναι πιθανό να λαδώσουν; Ε, κάτι ανάλογο ισχύει και για το πρόσωπο. Σταμάτα να ακουμπάς το πρόσωπο διαρκώς. Εκτός του ότι μπορεί να μεταφέρεις κάποιον ιό από άλλο αντικείμενο (π.χ. τηλέφωνο ή τηλεκοντρόλ) που ακούμπησες / έπιασες, πιθανότατα θα μεταφέρεις και βρωμιά. Κόφτο λοιπόν τώρα!


Extra tip1: Απέφευγε όσο πιο πολύ μπορείς τη ζάχαρη. Εκτός του ότι είναι ανθυγιεινή γενικότερα, χλωμιάζει και την επιδερμίδα σου.  

Extra tip2: «Σημάδεψε» τις περιοχές όπου ενδεχομένως υπάρχουν ατέλειες και φρόντισε να τις περιποιηθείς περισσότερο. Υπάρχουν τρικ και στο μακιγιάζ και στη γενικότερη περιποίηση για να βελτιώσεις τις ατέλειες. 

Extra tip3: Μην καπνίζεις ή αν δεν καπνίζεις εσύ μη μένεις σε κλειστό χώρο όπου καπνίζουν οι άλλοι και γίνεσαι παθητικός καπνιστής. Ο καπνός του τσιγάρου αλλά και γενικότερα η ατμοσφαιρική ρύπανση που μπορεί να «καθίσει» πάνω στο δέρμα κάνει ζημιά. 

Extra tip4: Μείωσε το χρόνο του μπάνιου και κατέβασε τον θερμοστάτη. Το καυτό νερό πάνω στο δέρμα το αφυδατώνει και το τραυματίζει όπως φυσικά και το να ζεις σε σπίτι που έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία και ο αέρας είναι ξηρός. 

Extra tip5: Φάε φρούτα και λαχανικά. Έχουν βιταμίνες και νερό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να «βγάλει» τον καλύτερο εαυτό της. Συνεπώς μην αμελείς να τα έχεις στο διατροφολόγιό σου. 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .