Shape
carespot.gr
carespot.gr

8+1 τρόποι για να προλάβεις τη ρινική συμφόρηση στο μωρό

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

1 Ιανουαρίου 2017

Μια βουλωμένη μυτούλα συνήθως προκαλείται από ιό ή βακτήρια. Κοινό κρυολόγημα, γρίπη ή ιγμορίτιδα είναι οι πιο συχνοί ένοχοι για τη ρινική συμφόρηση του μωρού. Επιπλέον, επειδή η μυτούλα του μωρού και οι ρινικές οδοί είναι πολύ μικρές, μπορεί ακόμα και με την παραμικρή βλέννα να φράξουν δυσκολεύοντας την αναπνοή του.

Έτσι ένα μωρό με βουλωµένη µύτη δυσκολεύεται να αναπνεύσει και να θηλάσει ή να πιει γάλα από το µπιµπερό, αφού αναπνέει από το στόμα, κλαίει και δεν κοιµάται καλά.

Αυτοί οι 8+1 τρόποι θα σε βοηθήσουν να προλάβεις τη ρινική συμφόρηση στο μωρό.        

1) Ρίχνε φυσιολογικό ορό τουλάχιστον 3 - 4 φορές τη μέρα

 “Ξεπλένει” και αποσυμφορεί τις ρινικές οδούς. Ο φυσιολογικός ορός ρευστοποιεί τη βλέννα κι έτσι αυτή ρέει προς τα πίσω και την καταπίνει το μωράκι, αφού δεν μπορεί να τη φυσήξει. Με το κεφαλάκι του μωρού ελαφρώς γερμένο πίσω, ρίξε φυσιολογικό ορό στο ρουθουνάκι του. Βάλε λίγη βαζελίνη στα ρουθούνια της μύτης για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμό.

Το Baby Comfort Mist Ρινικό της PHYSIOMER είναι διάλυμα αποστειρωμένου φυσιολογικού ορού για τη μύτη, έτοιμο για χρήση. Ο φυσιολογικός ορός Physiomer είναι ιδανικός για την καθημερινή υγιεινή της μύτης των βρεφών, των παιδιών αλλά και των ενηλίκων, διότι είναι απολύτως φυσικό προϊόν και δεν προκαλεί αρνητικές επιδράσεις! Καθαρίζει τις ρινικές διόδους και δίνει στο μωρό σου μια ευχάριστη αναπνοή και ευεξία κατά την διάρκεια του ύπνου αλλά και της καθημερινότητας.

2) Χρησιμοποίησε kit αναρρόφησης

Πρόκειται για έναν ειδικό πλαστικό βολβίσκο αναρρόφησης που αφαιρεί τις βλέννες από τη μύτη του. Αν δυσκολεύεται να θηλάσει κάνε αναρρόφηση περίπου 15 λεπτά πριν το ταΐσεις. Έτσι, θα μπορεί να αναπνέει και να ρουφάει το γάλα του ταυτόχρονα.

Το Κιτ Αναρρόφησης για τη Μύτη της CHICCO περιέχει τον αναπνευστήρα PhysioClean που επιτρέπει την αφαίρεση των εκκρίσεων τη μύτης εύκολα και πρακτικά. Το εργονομικό του σχήμα σε βοηθά κατά τη χρήση, ενώ το μαλακό ακροφύσιο είναι ιδανικό για την ευαίσθητη μυτούλα του μωρού. Ο Φυσιολογικός ορός PhysioClean συμβάλλει στον καθημερινό καθαρισμό και την ενυδάτωση της μυτούλας του μωρού, βοηθώντας στη μείωση της υπερβολικής βλέννας.

3) Δοκίμασε τη δύναμη του θαλασσινού νερού

Καθαρίζει τις ρινικές διόδους σε περίπτωση ρινικής συμφόρησης, διατηρεί υγρές τις ρινικές διόδους και προλαμβάνει τον κίνδυνο δευτερευουσών λοιμώξεων και ωτίτιδα. Μπορείς να το χρησιμοποιείς 2-6 φορές ημερησίως. Πατάς στιγμιαία, αφήνεις την ποσότητα του διαλύματος για λίγα δευτερόλεπτα, επαναλαμβάνεις και στο άλλο ρουθούνι. 

Το Frezymar Cleaner Baby Soft Isotonic Βρεφικό Ρινικό Spray της FREZYDERM είναι ένα Ρινικό διάλυµα καθημερινής υγιεινής για τον καθαρισμό και την αποσυμφόρηση της ρινικής οδού, με θαλασσινό νερό και βελτιωμένη ενυδατική δράση χάρη στην Aloe Vera. Το θαλασσινό νερό Frezymar Baby Isotonic Aloe συλλέγεται απευθείας από την ελεγχόμενη περιοχή του κόλπου Cancale στη Βρετάνη, που είναι ευρέως γνωστή για την ποιότητα και την καθαρότητα των υδάτων της.

FREZYDERM - Frezymar Cleaner Baby Soft Isotonic Βρεφικό Ρινικό Spray Υγιεινής Ισότονο Ήπιας Διάχυ...

4) Τάισέ το ελαφρά

Όταν η μυτούλα του μωρού είναι μπουκωμένη το βρέφος χρειάζεται  επαρκή ξεκούραση και λήψη άφθονων υγρών. Τάισέ το πιο ελαφριά αλλά πιο συχνά από ότι κάνεις συνήθως.

5) Βάλε υγραντήρα

Χρησιμοποίησε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο του μωρού ο οποίος βελτιώνει τον αέρα και βοηθάει στην υγροποίηση των ρινικών εκκρίσεων. 

Επιπλέον το δοχείο για πρόσθεση αρωματικών ελαίων, βοηθά στη διάχυση των αρωμάτων.

6) Κάνε του ζεστό μπάνιο

Αν δεν έχεις υγραντήρα, ανοίξτε το ζεστό νερό, κλείστε την πόρτα και κάθισε στους υδρατμούς για 15 λεπτά. Ένα ζεστό μπάνιο στο μωρό μπορεί επίσης να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα. Διαφορετικά βάλε βρεγμένες πετσέτες στα καλοριφέρ.  

7) Ρίξε αιθέριο έλαιο

Πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριου ευκαλύπτου ή πεύκου στο μπάνιο και το μωρό σου θα αναπνεύσει καλύτερα. Αν το μωρό είναι πάνω από 6 μηνών, ένα ελαφρύ χλιαρό διάλυμα χαμομηλιού μπορεί επίσης να βοηθήσει.  

8) Ανύψωσε την κεφαλή της κούνιας

Βάλε ένα μαξιλάρι κάτω από την κεφαλή του στρώματος ή τοποθέτησε βιβλία κάτω από τα πόδια στην κεφαλή της κούνιας. Μην βάζεις μαξιλάρι στο κεφαλάκι του επειδή κινδυνεύει ακόμη και να πνιγεί.  Αν δεν μπορεί να αναπνεύσει καλά κοίμησέ το στο καθισματάκι του αυτοκινήτου. Είναι πιο όρθια η θέση και το βοηθά να αναπνέει καλύτερα.

9) Από το πρώτο κιόλας μπούκωμα στη μυτούλα του απευθύνσου στον παιδίατρό σου και μην το αμελείς. Μπορεί να εξελιχθεί σε ωτίτιδα και βροχιολίτιδα.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .