Shape
carespot.gr
carespot.gr

8 detox τροφές για αποτοξίνωση από τις πασχαλινές τοξίνες

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

20 Απριλίου 2017

Εάν έχεις πονοκέφαλο, νιώθεις υπνηλία και κούραση και το δέρμα σου είναι θαμπό αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι αποτοξίνωση. Οι ειδικοί συστήνουν σύντομα προγράμματα αποτοξίνωσης μετά από τις γιορτές και την κατανάλωση λιπαρών και πλούσιων φαγητών σε θερμίδες. Δώσε ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή σου χωρίς να ακολουθήσεις κάποια εξαντλητική δίαιτα που θα σου στερήσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Αυτές οι 8 detox τροφές που σου προτείνουμε θα σε βοηθήσουν.


1) Πράσινο τσάι

Τα υγρά είναι απαραίτητα για την υγεία των οργάνων του σώματος και βοηθούν στην αποτοξίνωση και την αποβολή των τοξινών μέσω της ούρησης. Η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για ενυδάτωση ενώ η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά είναι υψηλή. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να προστατεύσει το συκώτι από ασθένειες όπως η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος. Δοκίμασε το Ρόφημα Βοτάνων Ιπποφαές και Πράσινο τσάι της NOVOMED.

2) Αγκινάρα

Οι αγκινάρες είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες και μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να αφομοιώσει τα λιπαρά τρόφιμα. Βελτιώνει τις λειτουργίες του ήπατος, το κύριο αποτοξινωτικό όργανο του σώματος. Επιπλέον, ένα συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να σε βοηθήσει: Το Artichoke της HealthAid είναι παρασκευασμένο με την καλύτερη ποιότητα σταθεροποιημένου εκχυλίσματος και μίγματος σκόνης αγκινάρας για να δίνει άμεσο αποτέλεσμα. Τα φύλλα αγκινάρας είναι πλούσια σε Κυναρίνη, φυσικό συστατικό που βοηθά στην αποτοξίνωση και στην ανάπλαση των κυττάρων του συκωτιού και στην ομαλή ροή του υγρού της χολής, με αποτέλεσμα να διατηρείται υγιές το γαστρεντερικό σύστημα.

3) Τζίντζερ

Εάν κατανάλωσες πάρα πολύ λιπαρά τρόφιμα ή αρκετό αλκοόλ προκαλώντας πεπτικά προβλήματα αξίζει να προσθέσεις λίγο τζίντζερ στη διατροφή σου. Το τζίντζερ βελτιώνει την πέψη, μειώνει το φούσκωμα και τα αέρια. Εκτός από αυτό, το τζίντζερ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Για να βελτιώσεις την πέψη σου πιες τσάι τζίντζερ ή πρόσθεσε τριμμένο τζίντζερ σε χυμό φρούτων ή λαχανικών.

4) Παντζάρι

Περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνη C και πρόσφατα έχει αναγνωριστεί ως ένα superfood. Εκτός του ότι σου χαρίζει υγιές δέρμα, μειώνει τη χοληστερόλη και διατηρεί τα μαλλιά σου γερά συμβάλλει και στην αποτοξίνωση του ήπατος.

5) Λεμόνι

Τα λεμόνια αποτελούν τη βάση σε πολλές δίαιτες αποτοξίνωσης επειδή περιέχουν την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία κάνει καλό στο δέρμα και έχει αντιοξειδωτική δράση αφού καταπολεμά τη βλαπτική δράση των ελευθέρων ριζών. Ξεκίνα την ημέρα σου με χλιαρό νερό και μια φέτα λεμόνι για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου και να βοηθήσεις στην αποβολή των τοξινών μέσω της διούρησης.

6) Κάρδαμο

Όπως τα περισσότερα πράσινα χόρτα και λαχανικά, το κάρδαμο είναι γεμάτο με πολλές θρεπτικές ουσίες για την αποτοξίνωση, μεταξύ των οποίων βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ψευδάργυρο, κάλιο, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C. Επίσης, το κάρδαμο έχει διουρητική δράση και ενεργοποιεί ένζυμα στο συκώτι που καθαρίζουν μέσω της ουροδόχου κύστης τον οργανισμό με την αποβολή των τοξινών.

7) Λάχανο

Όπως τα περισσότερα σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο και λαχανάκια Βρυξελλών), το λάχανο περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη, η οποία βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Το λάχανο επίσης τροφοδοτεί το σώμα με γλουταθειόνη, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο βελτιώνει τη διαδικασία της αποτοξίνωσης και της λειτουργία του ήπατος.

8) Φρέσκα φρούτα

Τα φρέσκα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες ενώ είναι χαμηλά σε θερμίδες, ιδανικά για δίαιτα αποτοξίνωσης.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .