Shape
carespot.gr
carespot.gr

Αδυνάτισε στα προβληματικά σημεία με αυτά τα 12 μυστικά

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Μαΐου 2017

Η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί: η επικράτηση κόντρα στο τοπικό πάχος αποτελεί μύθο. Όμως, εμείς ακόμα και τώρα επιμένουμε: υπάρχουν τρόποι να αδυνατίσεις και στα δύσκολα σημεία. Θέλει πρόγραμμα και προσπάθεια και αυτά τα 12 «μυστικά» θα βοηθήσουν.


Η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος συνδέεται κυρίως με γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες. Μπορείς να προλάβεις την εμφάνισή τους ή να τα μειώσεις χτίζοντας ένα δυνατό σώμα και μειώνοντας τα αποθέματα λίπους με άσκηση και διατροφή. Συγκεκριμένα:


1) Κατανάλωνε περισσότερα γαλακτοκομικά

Η έλλειψη ασβεστίου μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου. Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά συμβάλει στη μείωση της απορρόφησης λίπους από άλλες πηγές τροφίμων και μειώνει το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

2) Αύξησε τα επίπεδα βιταμίνης D

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εκτίθεσαι στον ήλιο με τις ώρες. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του μυϊκού ιστού. Μπορείς να πάρεις το 90% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης από ένα κομμάτι σολομού 100 γρ ή ένα συμπλήρωμα διατροφής βιταμίνης D.

3) Πιες πράσινο

Πιες πράσινο τσάι ή πάρε ένα συμπλήρωμα διατροφής πράσινου τσαγιού που ενισχύει την καύση λίπους. Ρίξε λεμόνι για να αμβλύνεις την ανταπόκριση της ινσουλίνης, μειώνοντας την πιθανότητα το σώμα σου να αποθηκεύσει τις τροφές ως λίπος. Οι τανίνες του τσαγιού εμποδίζουν την αφομοίωση του λίπους της τροφής και οι κατεχίνες του περιορίζουν την αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Σύμφωνα με μια δημοσιευμένη μελέτη στην American Journal of Clinical Nutrition, το πράσινο τσάι είναι πιο αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους από άλλα είδη τσαγιού όπως το oolong λόγω των υψηλών επιπέδων κατεχινών που περιέχει. Έτσι, αν θέλεις να χάσεις γρήγορα βάρος πίνε 1-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά.

4) Τρώγε περισσότερο

Ναι, σωστά διάβασες. Το μυστικό για να έναν ενισχυμένο μεταβολισμό και αποτελεσματική καύση λίπους είναι να τρως κάθε 3 ώρες περίπου και φυσικά να μην αποφεύγεις το πρωινό. Ωστόσο έχει σημασία και το τι τρως. Πρόσθεσε δύο διαφορετικά λαχανικά σε κάθε γεύμα σου. Είναι θρεπτικά και χαμηλά σε θερμίδες, γι 'αυτό θα σε χορτάσουν χωρίς να σε παχύνουν ενώ θα σε κρατήσουν υγιή προσφέροντάς σου τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά που χρειάζεται το σώμα σου.

5) Φρόντισε να πίνεις ένα ποτήρι νερό με κάθε γεύμα

Θα διατηρήσει το σώμα σου ενυδατωμένο και χορτάτο και θα κρατήσει το μεταβολισμό σου ενεργό. Τα αναψυκτικά απέφυγε τα.

6) Πρόσθεσε περισσότερες φυτικές ίνες

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι φυτικές ίνες μπορούν να ενισχύσουν την καύση λίπους κατά 30%. Όσοι καταναλώνουν πολλές φυτικές ίνες παίρνουν λιγότερο βάρος. Στόχευσε στα 25 γραμμάρια την ημέρα και ξεκίνα από σήμερα προσθέτοντας προϊόντα ολικής αλέσεως στη διατροφή σου.

7) Ρίξε βότανα στο φαγητό σου

Προσθέτοντας κάποια βότανα στη διατροφή σου μπορεί να χάσεις γρήγορα βάρος. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα βότανα όπως το πιπέρι καγιέν, ο κουρκουμάς, η κανέλα και η πικραλίδα μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους.

8) Επίλεξε το σωστό αδυνατιστικό προϊόν

Τα αδυνατιστικά προϊόντα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δρουν στοχευμένα και σε πολλά επίπεδα. Λειαίνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα, αποσυμφορούν τη λέμφο και ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία, διοχετεύουν στα λιποκύτταρα ενεργά συστατικά που μπλοκάρουν την αποθήκευση περισσότερου λίπους και ενθαρρύνουν τη διάσπαση του ήδη συσσωρευμένου λίπους. Όμως επειδή κάθε μάρκα κάποιου αδυνατιστικού προϊόντος επιλέγει αποκλειστικούς συνδυασμούς ενεργών συστατικών, έχει διαφορετικό σύστημα δράσης και διαφορετικό στόχο επίλεξε το σωστό αδυνατιστικό προϊόν αν:

  • Έχεις ψωμάκια ή κιλά στου γλουτούς, μηρούς ή κοιλιά: Ιδανική είναι για σένα μία κρέμα «μείωσης πόντων» όπως το Contouring Concentrate της CAUDALIE που μειώνει έως -3,8 εκατοστά την περιφέρεια των μηρών.
  • Έχεις κυτταρίτιδα και κάνεις κατακράτηση υγρών: Αναζήτησε ένα αντικυτταριτιδικό τζελ ή ορό, με αντιοιδηματικά συστατικά, και ενίσχυσε τη δράση του με ένα συμπλήρωμα διατροφής όπως το Slim Design της ELANCYL.
  • Είσαι σε προχωρημένο στάδιο κυτταρίτιδας: Αναζήτησε ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας (κρέμα ή λάδι) με αποσυμφορητική δράση, το οποίο να εφαρμόζεται με μασάζ όπως το λάδι μασάζ με δράση κατά της κυτταρίτιδας που οφείλεται στην κατακράτηση υγρών NUXE BODY Huile Minceur Cellulite της NUXE.

9) Αύξησε ταχύτητα

Η αερόβια μέτριας έντασης ενισχύει την κορτιζόλη σου και μετατρέπει το σώμα σου σε μονάδα αποθήκευσης λίπους. Κάνε την λοιπόν πιο σύντομη και επιθετική. Δοκίμασε τη μέθοδο Tabata: σπιρντ 20 δευτερολέπτων, ξεκούραση 10 δευτερολέπτων, επανέλαβε το ίδιο μοτίβο 8 φορές.

10) Κάνε αυτή την προπόνηση μία ή δύο φορές την εβδομάδα

Ρύθμισε το χρονόμετρό σου για τρία λεπτά και κάνε:

  • 5 έλξεις
  • 10 box jumps
  • 15 Thrusters
  • 20 Kettebel swings
  • και όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις burpees.

Ξεκουράσου για 60 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια επανέλαβε για δύο έως τέσσερα σύνολα σετ.

11) Αύξησε τα βάρη σου

Η άρση βαρών είναι ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να χάσεις βάρος. Η αύξηση του βάρους θα κάνει την άσκησή σου πιο έντονη αλλά θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος. Στόχος είναι να προχωρήσεις σταδιακά σε μεγάλα βάρη ώστε κάθε προπόνηση να κάνει αποτελεσματική καύση λίπους. Με τα βάρη χτίζεις μυϊκή μάζα κάτι που σε βοηθά να χάσεις κιλά από παντού ενώ διατηρεί το μεταβολισμό σου ενεργό για ώρες μετά το γυμναστήριο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν μάλιστα ότι η προπόνηση με βάρη καίει πιο εύκολα το λίπος της κοιλιάς σε σχέση με την αερόβια άσκηση.

12) Κοιμήσου επαρκώς

Επτά έως οκτώ ώρες είναι ο στόχος. Όταν το σώμα σου είναι σε κατάσταση ηρεμίας οι μύες σου μεγαλώνουν και αναρρώνουν μετά από άσκηση. Αν γυμνάζεσαι σκληρά αλλά δεν κοιμάσαι καλά θα έχεις πρόβλημα με την απώλεια βάρους. Μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται καλά επέλεγαν μεγαλύτερες μερίδες σνακ από εκείνους που κοιμήθηκαν τουλάχιστον οκτώ ώρες τη νύχτα. Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει επίσης τις επιλογές των τροφίμων ενώ μια χρόνια έλλειψη ύπνου συνδέεται με το κοιλιακό λίπος, την παχυσαρκία, τον διαβήτη και πολλά άλλα.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .