Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ακμή ενηλίκων: Τα 7 λάθη που κάνεις και την επιδεινώνουν

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

12 Απριλίου 2018

Η ακμή των ενηλίκων διαφέρει από την εφηβική. Στους εφήβους η ακμή εμφανίζεται συνήθως στο μέτωπο και τα ζυγωματικά, ενώ στους ενήλικες οι βλάβες εντοπίζονται κυρίως στο πηγούνι και το λαιμό. Επιπλέον, το δέρμα είναι πιο ξηρό, πιο τραχύ και έχει λεπτές γραμμές ή ρυτίδες. Η αιτία της όμως παραμένει ίδια. Λόγω της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες ή λόγω της υπερκεράτωσης, όταν πολλαπλασιάζονται τα νεκρά κύτταρα στους πόρους, οι πόροι φράσσουν και δημιουργείται ακμή. Επίσης, διάφοροι παράγοντες, όπως ορμονικοί, στρες, κληρονομικότητα, καλλυντικά, φάρμακα, κάπνισμα, παχυσαρκία, κακή διατροφή και υπερβολική έκθεση στον ήλιο δημιουργούν ακμή ενηλίκων. Δες ποια είναι τα λάθη που κάνεις και επιδεινώνουν την ακμή ενηλίκων και μπορείς να την αντιμετωπίσεις;


Ποια είναι τα 7 λάθη που κάνεις και την επιδεινώνουν;


1) Τρίβεις ή πλένεις υπερβολικά το πρόσωπό σου

Το συχνό πλύσιμο αφυδατώνει το δέρμα, μειώνει τη φυσική του λιπαρότητα και προκαλεί ερεθισμό. Επίσης το τρίψιμο του προσώπου με την πετσέτα, προκειμένου να εξαλείψεις την αντιαισθητική γυαλάδα, ερεθίζει περισσότερο την ακμή και την επιδερμίδα σου. Το ACNormal Cleasing Gel της HELENVITA είναι ένα απαλό, αφρίζον καθαριστικό σε υγρή μορφή για τις ανάγκες της λιπαρής, με τάση προς ακμή επιδερμίδας. Με ήπια επιφανειοδραστικά συστατικά, καθαρίζει σε βάθος αφαιρώντας τους ρύπους και την περίσσεια του σμήγματος, χωρίς να απολιπαίνει την επιδερμίδα.

2) Σπας τα σπυράκια

Πιθανότατα να πιστεύεις πως σπάζοντας ένα σπυράκι το… ξεφορτώνεσαι, όμως στην πραγματικότητα κάνεις μεγαλύτερο κακό γιατί σπρώχνεις τα νεκρά κύτταρα βαθύτερα στο δέρμα σου. Ταυτόχρονα δημιουργείς πληγή που μπορεί να μολυνθεί και να σου αφήσει σημάδι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το καλύψεις με ένα καλυπτικό προϊόν, να το κρατάς καθαρό με ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα και να περιμένεις να κάνει τον κύκλο του. Δοκίμασε το CLEANANCE SPOT Soin Localise Στυλό Εντοπισμένης Φροντίδας Ατελειών για Λιπαρή Επιδερμίδα της AVENE. Ευνοεί την απομάκρυνση των εντοπισμένων ατελειών. Ενδείκνυται ειδικά για το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής.

3) Πιάνεις ή καθαρίζεις το πρόσωπό σου με βρόμικα χέρια

Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνεις την εμφάνιση της ακμής στο πρόσωπό σου ενώ μεταφέρεις βακτήρια σε κάποιο άλλο υγιή ιστό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέο σπυράκι σε άλλο σημείο. Η λοσιόν EFFACLAR EAU MICELLAIRE της LA ROCHE POSAY καθαρίζει απαλά τη λιπαρή επιδερμίδα χάρη στα καθαριστικά συστατικά της που σέβονται το ευαίσθητο δέρμα. Αφαιρεί τα ξένα σώματα και το πλεονάζον σμήγμα, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και δροσερό.

4) Χρησιμοποιείς καλλυντικές συνθέσεις με λιπαρές ουσίες

Φρόντιζε να καθαρίζεις το πρόσωπό σου από την σκόνη, τα νεκρά κύτταρα και την λιπαρότητα, χρησιμοποιώντας oil-free καθαριστικές λοσιόν. Η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται από ειδικά ενυδατικά γαλακτώματα ή τζελ που δεν είναι λιπαρά και δεν προκαλούν μαύρα στίγματα (ψάξε για καλλυντικά που αναγράφουν στις ετικέτες τους: oil free και noncomedogenic), και τα οποία προορίζονται για ακνεϊκές επιδερμίδες ή προδιάθεση ακμής. Το ίδιο ισχύει και με τα προϊόντα μακιγιάζ. Απόφευγε τα compact make up.

5) Δεν την ενυδατώνεις

Η λιπαρή, μεικτή ή με τάση για ακμή επιδερμίδα μπορεί να αφυδατωθεί διότι έχει περισσότερο σμήγμα και όχι νερό. Γι΄αυτό το λόγο είναι απαραίτητη μία κρέμα ενυδάτωσης για να βοηθήσεις τη επιδερμίδα να ανανεωθεί και να αναζωογονηθεί σε βάθος! Δοκίμασε το AC Norm Total Control για την Αντιμετώπιση των Συμπτωμάτων της Ήπιας/Μέτριας/Σοβαρής Ακμής της FREZYDERM. Ενυδατώνει την ακνεϊκή επιδερμίδα με τάση λιπαρότητας.

6) Χρησιμοποιείς «σκληρές» συνθέσεις

Τα σκληρά καθαριστικά που ενδεχομένως να χρησιμοποιείς αφυδατώνουν το δέρμα και καταστρέφουν τον υδρολιπιδικό ιστό και την άμυνά της επιδερμίδας. Το SENSITIVE FOAMING GEL της Froika είναι ένα ήπιο αφρίζον gel καθαρισμού για την καθημερινή υγιεινή του προσώπου και σώματος. Καθαρίζει ήπια και αποτελεσματικά χωρίς να προκαλεί ξηρότητα ή ερεθισμούς στο ευαίσθητο - μη ανεκτικό δέρμα.

7) Αλλάζεις συχνά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Είναι λογικό, όταν δεν βλέπεις γρήγορα αποτελέσματα από κάποια αγωγή ή προϊόν, να απογοητεύεσαι. Χρειάζεται όμως υπομονή. Το δέρμα θέλει τουλάχιστον 28 ημέρες για να ανανεωθεί, οπότε πρέπει να ακολουθείς μια αγωγή κατά της ακμή για τουλάχιστον 2 μήνες, μέχρι να δεις αποτέλεσμα.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespot.gr


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .