Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ακτινίδιο ένα φάρμακο και «καύσιμο» του ανοσοποιητικού σε συσκευασία φρούτου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

19 Νοεμβρίου 2021

Έχουν σίδηρο, άφθονη βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτική δράση, λίγες θερμίδες, υπέροχη γεύση και κάνουν καλό σε μια σειρά από σημαντικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Τι άλλο λοιπόν να ζητήσει κανείς από ένα φρούτο και πιο συγκεκριμένα το ακτινίδιο λοιπόν; Τι άλλο να προσφέρει σε έναν άνθρωπο προκειμένου να αποφασίσει να το βάλει στο διατροφολόγιό του; Το ακτινίδιο δεν είναι ένα, ακόμα, φρούτο. Συνιστά αληθινό φάρμακο που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, προστατεύει την καρδιά, τον εγκέφαλο, τα μάτια αλλά και το πεπτικό σύστημα. Ας τα δούμε με τη σειρά και λίγο πιο αναλυτικά. 


  1. Ανοσοποιητικό: Οι βιταμίνες, οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν τη φυσική ασπίδα του οργανισμού, δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τρώγοντας κανείς μόνο ένα ακτινίδιο παίρνει το 230% (δηλαδή πολύ παραπάνω απ' όσο χρειάζεται) της ημερήσιας δόσης από την υπερ-πολύτιμη βιταμίνη C που χρειάζεται η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό. Παράλληλα τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. 
  2. Καρδιά: Όσα περιέχει το ακτινίδιο ρίχνουν την αρτηριακή πίεση και την κακή χοληστερόλη και ευνοούν την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακού επεισοδίου. Επίσης μειώνουν τις πιθανότητες και για εγκεφαλικό επεισόδιο. 
  3. Πεπτικό: Τόσο στη φλούδα όσο και στο εσωτερικό του το ακτινίδιο περιέχει υψηλή ποσότητα διαιτητικών φυτικών ινών και βοηθάει ανθρώπους με δυσκοιλιότητα και διαφόρων ειδών προβλήματα του πεπτικού και γαστρεντερικού
  4. Άσθμα: Η αφθονία βιταμίνης C στο ακτινίδιο έχει συνδεθεί με τη μείωση του χαρακτηριστικού σφυρίγματος της αναπνοής ανθρώπων που υποφέρουν από άσθμα. Περισσότερο αποτελεσματικό μάλιστα δείχνει στα παιδιά που φαίνεται να ευνοούνται πιο πολύ. 
  5. Μάτια: Όταν ένας άνθρωπος καταναλώνει τακτικά ακτινίδιο και μάλιστα το συνδυάζει με άλλα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και με αντιοξειδωτική δράση (καροτενοειδή) θα ωφεληθεί από τη μείωση των πιθανοτήτων για εμφάνιση προβλημάτων στην όρασή του. 


Extra info: Το ακτινίδιο πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην κοιλάδα Chang Kiang στα τέλη του 19ου αιώνα. Ύστερα έγινε γνωστό και στη Νέα Ζηλανδία και μετά την Ινδία για να εξαπλωθεί σιγά σιγά σε όλο τον κόσμο. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .