Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ανακουφίσου άμεσα και δραστικά από τους πόνους της αρθρίτιδας

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Φεβρουαρίου 2021

Περνούν τα χρόνια και αισθάνεσαι όλο και πιο έντονα τις αντοχές των οστών και των αρθρώσεων να σε εγκαταλείπουν; Τότε ανήκεις σε μια ήδη μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη ομάδα ανθρώπων παγκοσμίως που καλούνται να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα. Υπολογίζεται ότι 3 στους 10.000 ανθρώπους μεταξύ 35 και 50 ετών και 1 στους 4 στον πλανήτη αρχίζουν να βλέπουν τα πρώτα σημάδια αρθρίτιδας και να αισθάνονται αδυναμία και πόνο σε κόκκαλα, συνδέσμους, χόνδρους ή ακόμα και τένοντες. Αν αισθάνεσαι ότι η εν λόγω πάθηση δεν θα σε αγγίξει ποτέ, καλό θα είναι να το ξανασκεφτείς αφού μπορείς να το προλάβεις. 

Πέρα από την όποια γενετική προδιάθεση του οργανισμού, παίζει ρόλο και ο τρόπος ζωής του καθενός, φυσικά και το επάγγελμά του ή τα χόμπι του. Αν το πρόβλημα σου έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα, ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις ό,τι χρειάζεται προκειμένου να εμποδίσεις την περαιτέρω δραματική επιβάρυνση του προβλήματος και, φυσικά, να αισθανθείς ανακούφιση. 

Υπάρχει μια σωρεία ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΩΝ συμπληρωμάτων διατροφής (σε μορφή δισκίου, ταμπλέτας, κάψουλας ή και φακελίσκου) που προσφέρει ό,τι υπόσχεται κι ακόμα περισσότερα σχετικά με την αρθρίτιδα που χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, την οστεοαρθρίτιδα και την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Βοηθάει και στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση και ανακούφιση του προβλήματος. Η συγκεκριμένη πάθηση προσβάλλει τα άνω και κάτω άκρα αλλά ενίοτε και τη σπονδυλική στήλη ενώ δείχνει να έχει προτίμηση στο γυναικείο φύλο δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι άνδρες δεν κινδυνεύουν, κάθε άλλο... 


Παράγοντες που επηρεάζουν για εμφάνιση της νόσου: Όπως προαναφέραμε, η αρθρίτιδα δείχνει να έχει μια προτίμηση στις γυναίκες (σ.σ.: συμπτώματα εντείνονται μετά την εμμηνόπαυση) αλλά δεν αφορά μόνο αυτές. Ειδικά μετά τα 50 έρχονται και αρκετοί άντρες αντιμέτωποι με το πρόβλημα που είναι συνδεδεμένο με την ηλικία, τη διατροφή και το κάπνισμα. Επίσης παίζει ρόλο και το βάρος του κάθε ανθρώπου (όσα περισσότερα κιλά τόσο το χειρότερο) αλλά και η καθημερινότητά του με εκείνους που κάνουν βαριές σωματικές δουλειές ή αθλούνται έντονα να είναι πιο ευάλωτοι. Να σημειωθεί πως και άνθρωποι με αδύναμο μυϊκό σύστημα μπαίνουν στους υποψήφιους ασθενείς. 

Αντιμετώπιση και ανακούφιση: Για να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε λοιπόν το πρόβλημα αφενός πρέπει να προσέχουμε το βάρος μας και την σωματική καταπόνηση και αφετέρου να τροφοδοτούμε τον οργανισμό με συστατικά που έχει μεγάλη ανάγκη. Στα συμπληρώματα διατροφής από το οποία καλείσαι να διαλέξεις περιλαμβάνονται άκρως ευεργετικά συστατικά όπως η γλυκοζαμίνη, η χονδροϊτίνη, το υαλουρονικό οξύ, η μποσβέλια, ο κουρκουμάς, Ω3 λιπαρά και βιταμίνες C και B. 


Extra tip1: Έχει παρατηρηθεί ότι η έκθεση στον ήλιο (με μέτρο βεβαίως γιατί η υπερβολική θα προκαλέσει άλλα προβλήματα) βοηθάει ασθενείς με αρθρίτιδα αφού η ζέστη τους κάνει να αισθάνονται πολύ καλύτερα αποτελώντας έναν φυσικό τρόπο ανακούφισης. 

Extra tip2: Ο βελονισμός ή το τακτικό μασάζ επίσης βοηθάει στην ανακούφιση, έστω και την παροδική, των πόνων της αρθρίτιδας. 


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .