Shape
carespot.gr
carespot.gr

Αντιπαρασιτικά περιλαίμια σκύλου και γάτας: Τα σπουδαία πλεονεκτήματα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Απριλίου 2021

Φροντίζεις, και πολύ καλά κάνεις, τον εαυτό σου αλλά τι γίνεται με τον τετράποδο χνουδωτό σου φίλο; Μήπως τον έχεις αμελήσει; Σκύλοι και γάτες προσφέρουν συντροφιά και ανιδιοτελή αγάπη ωστόσο εσύ από την πλευρά σου πρέπει να ανταποδώσεις. Και δεν τελειώνουν οι ευθύνες σου στο να γεμίζεις τα μπολάκια με το φαγητό και το νερό. Φρόντισε να παραμένουν καθαρά και υγιή. Σημαντικό για την υγεία τους είναι να τα κρατάς μακριά από παράσιτα που τα κάνουν να υποφέρουν και πιθανώς θα δημιουργήσουν σοβαρότερα προβλήματα πέρα από μια ενόχληση / φαγούρα. 


Μην αγχώνεσαι, τα νέα είναι καλά. Η επιστήμη πια έχει κάνει τεράστια βήματα και για την φροντίδα του τετράποδου φίλου σου. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το προστατέψεις από τα παράσιτα. Υπάρχουν σπρέι, χάπια, αμπούλες, ενέσεις, αλοιφές και διάφορα άλλα προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο κερδίζουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών κατοικίδιων τα αντιπαρασιτικά περιλαίμια. Και συμβαίνει αυτό αφενός γιατί είναι πολύ εύκολα στη χρήση και δεν ταλαιπωρούν το κατοικίδιο και αφετέρου επειδή η επίδρασή τους έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, φτάνει μέχρι και 7-8 μήνες! Τα αγοράζεις, τα περνάς από το λαιμό του σκύλου ή της γάτας σου και αυτό ήταν!


Αυτά τα περιλαίμια έχουν την ικανότητα να αποδεσμεύουν σταδιακά τις δραστικές ουσίες με συνέπεια να είναι το ίδιο αποτελεσματικά και τον 1ο μήνα αλλά και τον 7ο ή τον 8ο. Επίσης είναι αδιάβροχα, άοσμα και σκοτώνουν πληθώρα εντόμων και εξωπαράσιτων. Κρότωνες, ψύλλοι και άλλα παράσιτα απειλούν την υγεία του και αρθροποδογενή νοσήματα (VBDs) όπως η ερλιχίωση, η πιροπλάσμωση και η λεϊσμανίωση (καλαζάρ). Τα κολάρα μειώνουν αισθητά τον κίνδυνο μετάδοσης παραγόντων που τα προκαλούν. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ λοιπόν είναι διαλέξεις εκείνο που θεωρείς ότι ταιριάζει στο τετράποδό σου και το περιλαίμιο ύστερα θα κάνει όλη τη δουλειά.  


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .