Shape
carespot.gr
carespot.gr

Αυτά είναι τα 5 πιο εξελιγμένα συστατικά που καίνε το κοιλιακό λίπος

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

21 Απριλίου 2016

Ποια λεκιθίνη; Εάν θέλεις να κάψεις το λίπος αναζήτησε τα νέα, πιο εξελιγμένα, συστατικά και δες την κοιλιά σου πιο επίπεδη από ποτέ!


Ο «πόλεμος» με το λίπος γύρω από την κοιλιά είναι ίσως ο δυσκολότερος από όλους, γιατί η αποθήκευση λίπους στην κοιλιά «κατάγεται» από ένα αρχέγονο σύστημα αυτοσυντήρησης του ανθρώπου που το βοηθούσε να επιβιώνει. Το κοιλιακό λίπος, εκτός από αντιαισθητικό, είναι και επικίνδυνο για την υγεία μας, ιδιαίτερα εκείνο που περιβάλλει τα όργανα του σώματος επειδή αποτελεί έναν προγνωστικό δείκτη καρδιακής νόσου, διαβήτη τύπου 2, αντίστασης στην ινσουλίνη και ορισμένων μορφών καρκίνου. Εάν θέλεις να απαλλαγείς από το λίπος στην κοιλιά αυτά είναι τα 5 πιο εξελιγμένα συστατικά που καίνε το κοιλιακό λίπος! 

1) CLA

Αυτό το λιπαρό οξύ γνωστό ως συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ή CLA έχει την υποστήριξη ιατρικών συλλόγων και αθλητικών ειδημόνων επειδή έχει την ικανότητα να εμποδίζει τα λιποκύτταρα του σώματος από το να διογκώνονται, μπλοκάροντας τα ένζυμα που επιτρέπουν στα λιποκύτταρα αυτά να αυξηθούν. Επιπλέον, αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό, μειώνει το σωματικό λίπος, ενισχύει την ανάπτυξη των μυών που συμβάλλει στην καύση λίπους και ενισχύει φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

2) Θερμογενετικά

Ή αλλιώς και λιποτροπικά είναι τα συμπληρώματα που κυριολεκτικά λιώνουν το λίπος. Μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις το μεταβολικό σου ρυθμό και να σου κόψουν την όρεξη. Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός σου, προκειμένου το σώμα σου να κάψει περισσότερες θερμίδες συνολικά, στο τέλος της ημέρας. Τα θερμογενετικά περιέχουν ουσίες όπως η καφεΐνη και η ιοχινμβίνη που διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Όσο μεγαλύτερη είναι η θερμογένεση, τόσο μικρότερη είναι και η αποθήκευση λίπους.

3) Ασβέστιο & Βιταμίνη D

Το ασβέστιο παράλληλα με τη βιταμίνη D σε βοηθά να αποθηκεύσεις το λίπος. Επειδή όμως το ασβέστιο καταφεύγει στα κύτταρα οι επιστήμονες πιστεύουν πως όσο περισσότερο ασβέστιο προσελκύει ένα κύτταρο, τόσο λίπος καίγεται. Το ασβέστιο μαζί με τη βιταμίνη D επίσης ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και συμβάλλουν στο αδυνάτισμα καθώς δεν επιτρέπουν στο αίμα να απορροφήσει το λίπος.

4) Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα επιτρέπουν την απώλεια βάρους ενεργοποιώντας ένζυμα που προκαλούν καύση λίπους στα κύτταρα. Τονώνουν επίσης την καλή διάθεση, η οποία με τη σειρά της μειώνει την τάση που έχεις να τρως συναισθηματικά (λόγω στεναχώριας, στρες κ.λπ.). Επιπλέον, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα μπορούν να βελτιώσουν τα σήματα που στέλνει η λεπτίνη στον εγκέφαλο, μειώνοντας την όρεξη. Η λεπτίνη είναι μία ορμόνη που ρυθμίζει το βάρος του σώματος μας και διαχειρίζεται τις καύσεις του λίπους. Λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός (τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα και σε βιταμίνη D) είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές αυτών των λιπαρών. Άλλες τροφές, όπως κάποιοι ξηροί καρποί π.χ. καρύδια και σπόροι όπως ο λιναρόσπορος, περιέχουν ένα είδος λιπαρού που μπορεί να μετατραπεί σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα μετά την κατανάλωσή τους.

5) Φυτικές πρωτεΐνες

Οι ζωικές πρωτεΐνες χρειάζονται 4 φορές περισσότερο νερό από το δικό τους για να μεταβολιστούν, οπότε δημιουργούν στο σώμα κατακράτηση. Εάν θέλεις να καταναλώσεις ένα smoothie πρωτεΐνης ως υποκατάστατο γεύματος, απέφυγε την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα ενώ περιέχει τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Οι φυτικές πρωτεΐνες προσφέρουν οφέλη στο χτίσιμο των μυών και κατά συνέπεια στην καύση λίπους. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 Nutrition Journal, University of Tampa οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πρωτεΐνη ρυζιού ήταν εξίσου αποτελεσματική με ορό γάλακτος στην οικοδόμηση των μυών και στην αντοχή των αθλουμένων.

Όπως κάθε συμπλήρωμα διατροφής, οι αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα είναι πιθανές. Προτού λάβεις κάποιο συμπληρώματα διατροφής συμβουλεύσου πρώτα τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σου.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .