Shape
carespot.gr
carespot.gr

Αυτά είναι τα συμπληρώματα που θα σε προστατέψουν από τις ιώσεις!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Οκτωβρίου 2017

Η καλύτερη άμυνα κατά τη διάρκεια της περιόδου των ιώσεων και του κοινού κρυολογήματος είναι ένα υγιές και εξαιρετικά λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις ότι δεν θα κολλήσεις κάποια ίωση. Η σημασία της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος πολύ πριν από την έναρξη της εποχής των ιώσεων και της γρίπης είναι και ο λόγος για τον οποίο ο εμβολιασμός κατά της γρίπης προωθείται έντονα τον μήνα Οκτώβριο και Νοέμβριο. Δυστυχώς, υπάρχουν λίγα στοιχεία που δείχνουν ότι τα αντιγριπικά εμβόλια προσφέρουν πραγματική προστασία από τα κοινά κρυολογήματα. Δες ποια συμπληρώματα θα σε προστατέψουν από τις ιώσεις, τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα


1) Βιταμίνη D

Η λήψη βιταμίνης D είναι απίθανο να βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν έχουν ανεπάρκεια σε αυτή. Ωστόσο, όταν η βιταμίνη D χορηγείται σε άτομα που έχουν πεσμένα επίπεδα της βιταμίνης D, κάτι που αφορά το 40% των Ελλήνων άνω των 40, μειώνει τον κίνδυνο γρίπης και αναπνευστικών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας. Οι άνθρωποι με σκουρόχρωμο δέρμα, οι ηλικιωμένοι και όσοι είναι παχύσαρκοι είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Η Vitamin D3 (1000 IU) 25μg της SOLGAR είναι μέγιστης ισχύος και βιοδιαθεσιμότητας και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

2) Βιταμίνη Ε

Αυτή η αντιοξειδωτική βιταμίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, αλλά μπορεί και να σε κρατήσει μακριά από τις ιώσεις. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Tufts, 451 ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω λάμβαναν 200 IU βιταμίνης Ε κάθε μέρα ή εικονικό φάρμακο (placebo). Ενώ το 74% των ατόμων στην ομάδα του placebo κόλλησε τουλάχιστον μία λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού κατά τη διάρκεια της μελέτης, το 65% των εθελοντών που πήραν βιταμίνη Ε δεν κόλλησαν καμία ίωση. Δοκίμασε τη Vitamin E Complex 200 IU (134mg) της TERRANOVA. Προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και από τοξικούς παράγοντες του περιβάλλοντος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

3) Αμερικάνικο ginseng (Panax)

Έρευνες έχουν δείξει ότι το αμερικανικό ginseng μπορεί να ενεργοποιήσει ορισμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος (μακροφάγα), μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κυτοκινών και αντισωμάτων και μπορεί να βοηθήσει τα φονικά κύτταρα στον οργανισμό να καταπολεμήσουν τους ιούς. 


Και αν κόλλησες;

Αυτά τα τρία συστατικά θα μειώσουν την ένταση και τη διάρκεια της ίωσης.

1) Προτίμησε τη βιταμίνη C

Μετά από 30 και πλέον κλινικές δοκιμές που πήραν μέρος περισσότερα από 11.000 άτομα, έδειξε η λήψη 1.000 χιλιοστογράμμων ημερησίως (2.000 χιλιοστόγραμμα μέγιστης δόσης) βιταμίνης C μειώνει τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος σε παιδιά και ενήλικες κατά 20%. Τα άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο προσωρινής καταστολής του ανοσοποιητικού που οφείλεται στο έντονο άγχος, στην έντονη άσκηση ή σε ακραία περιβάλλοντα μπορεί να έχουν τα περισσότερα οφέλη όσον αφορά τη βιταμίνη C. Η Vitamin C 1500mg της HEALTH AID δρα αποτελεσματικά κατά των παθήσεων του αναπνευστικού όπως βρογχίτιδες, άσθμα και των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.

2) Πάρε ψευδάργυρο

Αν και είναι από τα πιο σημαντικά μέταλλα για τη συνολική ανοσοποιητική λειτουργία η λήψη ψευδαργύρου δεν φαίνεται να κάνει πολλά στην πρόληψη των ιώσεων. Ωστόσο μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος ή της ίωσης, γι΄αυτό και οι παστίλιες ψευδαργύρου είναι τόσο δημοφιλείς. Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη γλυκονικού ψευδαργύρου κάθε 2 ώρες εντός των πρώτων δύο ημερών του κρυολογήματος μπορεί να μειώσει τη διάρκειά του. Δοκίμασε τον Ψευδάργυρο 25mg της NATURE'S BOUNTY .

3) Δοκίμασε την echinacea

Η Echinacea έχει μακρά ιστορία χρήσης στη θεραπεία αναπνευστικών λοιμώξεων. Δεν είναι καλά κατανοητό πώς λειτουργεί, αλλά αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η echinacea μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την ίωση πιο γρήγορα και να μειώσεις τα συμπτώματα. Δοκίμασε την Echinacea 1000mg της LAMBERTS.

Το άρθρο είναι ενημερωτικό. Συμβουλεύσου το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σου πριν πάρεις αυτά ή οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .