Shape
carespot.gr
carespot.gr

Χωρίς δίαιτα: Χάσε τα κιλά των γιορτών με 5 εύκολους τρόπους που δεν φαντάστηκες!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

10 Ιανουαρίου 2017

Εάν ο δείκτης της ζυγαριάς σου είναι ανεβασμένος μερικές εύκολες αλλαγές θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα κιλά των γιορτών και χωρίς δίαιτα. Αυτοί οι 5 εύκολοι τρόποι που δεν φαντάστηκες, έχουν αποτέλεσμα στο αδυνάτισμα!

1) Κάνε detox

Όχι, δεν εννοούμε να πάψεις να τρως για μία εβδομάδα φαγητό και να καταναλώνεις μόνο ροφήματα και λαχανικά! Απλώς κάνε μία αποτοξίνωση από ό,τι κατανάλωσες την περίοδο των εορτών. Δεν είναι μόνο του ότι το αλκοόλ έχει έναν τόνο θερμίδων, αλλά φαίνεται ότι οδηγεί σε κακές διατροφικές επιλογές. Υπάρχει, επίσης, και το δεδομένο ότι το αλκοόλ λειτουργεί κατασταλτικά και μπορεί να μειώσει το κίνητρό σου για άσκηση, καθώς και την ικανότητα του σώματός σου να κάψει λίπος και να χτίσει μυϊκή μάζα. Επειδή την περίοδο των γιορτών υπερφόρτωσες το συκώτι σου με τοξίνες του αλκοόλ καιρός να απέχεις από αυτό και να κάνεις detox. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και το Lipotropic της HEALTH AID. Βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους και στην καλή λειτουργία του συκωτιού. Αποτελείται από Βιταμίνες Β & C, Ινοσιτόλη, Χολίνη και Μεθιόνη, μία ειδική σύνθεση Βιταμινών και Αμινοξέων που συμβάλλουν στο μεταβολισμό των λιπιδίων και στη διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας. Επίσης έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δρα κατά των ελεύθερων ριζών. Βοηθάει στην μείωση ηπατικού λίπους και στην υγιή λειτουργία των κυττάρων και είναι ιδανικό για μείωση της περιφέρειας της κοιλιάς.

2) Ξεκίνα να γυμνάζεσαι

Όσο δύσκολη κι αν σου φαίνεται η επιστροφή σου στο γυμναστήριο τόσες δικαιολογίες θα βρίσκεις να το αποφεύγεις. Προσπάθησε να βρεις επιπλέον δραστηριότητες τις οποίες θα ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου. Πήγαινε βόλτα με τα πόδια, ή κάνε πεζοπορία, προτίμησε το ποδήλατο από το αυτοκίνητό σου, χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα. Μετά θα έχεις και όρεξη για το γυμναστήριο. Κι όταν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι κανονικά μετά την προπόνηση σύμμαχοί σου στο αδυνάτισμα και την καύση λίπους θα είναι και το Tonalin CLA 1300mg της SOLGAR. Βοηθάει στη καύση του λίπους, στον έλεγχο του βάρους, στη γράμμωση των μυών και στη καταπολέμηση της παχυσαρκίας, ενώ παράλληλα δρα θετικά στην διατήρηση του μυϊκού ιστού. Η χρήση του Tonalin CLA σε συνδυασμό με καλύτερη διατροφή και άσκηση θα σου προσφέρει καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα. Επίσης και το Myoleptin CLA 1.500mg της NATURE'S BOUNTY με συζευγμένο λινολεϊκό οξύ από καρθαμέλαιο, παρασκευαζόμενο με ειδική διαδικασία παραγωγής που διατηρεί ακέραια τα οφέλη του ελαίου για τον οργανισμό. Το CLA είναι ένα πολυακόρεστο λιπαρό οξύ φυσικώς ευρισκόμενο σε τροφές ζωικής προέλευσης. Συμβάλλει στη μείωση του λίπους του σώματος και στην αύξηση του άλιπου ιστού, ενώ παράλληλα δρα θετικά στη διατήρηση του μυϊκού ιστού. Θεωρείται κατάλληλο για άτομα που επιθυμούν έλεγχο του βάρους τους, καθώς επίσης και για αθλητές και αθλούμενους.

3) Δοκίμασε τον πράσινο καφέ

Ο πράσινος καφές είναι οι κόκκοι του καφέ που δεν έχουν ψηθεί. Η διαδικασία του ψησίματος των κόκκων καφέ μειώνει τα αποθέματα του χλωρογενικού οξέος. Γι’ αυτό και οι κόκκοι του πράσινου καφέ έχουν υψηλότερα επίπεδα χλωρογενικού οξέος σε σύγκριση με τους ψημένους κόκκους καφέ. Το χλωρογενικό οξύ βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στο διαβήτη, στην απώλεια βάρους και σε άλλες παθήσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι η λήψη εκχυλίσματος από κόκκους πράσινου καφέ 80-200mg ημερησίως μπορεί να προκαλέσει απώλεια κιλών σε ένα διάστημα 12 εβδομάδων. Δοκίμασε το Green Coffee Been Extract της ANDERSON είναι ένα αραβικό μείγμα καφέ και δρα αποτελεσματικά κατά του περιττού βάρους, ενώ παράλληλα βοηθάει στην καύση λίπους στο ήπαρ. Έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, αυξάνει τον μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας, ενεργεί στο σχηματισμό των ελεύθερων ριζών που προκαλούν την πρόωρη γήρανση των κυττάρων, αναστέλλει την απελευθέρωση της γλυκόζης στο σώμα, ενισχύει τον μεταβολισμό και την καύση λίπους. Έρευνες έχουν δείξει ότι και χωρίς αλλαγή στον τρόπο διατροφής συνεχίζει να είναι αποτελεσματικό. Επίσης το Green Coffee Bean της HEALTH AID. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μία δίαιτα απώλειας βάρους. Με ευεργετική δράση στην καύση του λίπους ενώ αποτελεί ικανό αντιοξειδωτικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και στο οξειδωτικό στρες.

4) Βάλε ρεαλιστικούς στόχους στο αδυνάτισμά σου

Μην περιμένεις να χάσεις 6 κιλά σε μία εβδομάδα. Δεν θα τα χάσεις. Σπάσε το συνολικό σου στόχο σε μικρότερους, πιο εύκολους στόχους, δίνοντας έμφαση στο τι θα προσθέσεις στη διατροφή σου κι όχι στο τι θα αφαιρέσεις. Πρόσθεσε μερικά εύκολα πράγματα στη λίστα σου για αρχή, όπως το να κάνεις πέντε κάμψεις κάθε πρωί ή να τρως μόνο άπαχο κρέας. Δεσμεύσου ότι θα τρως φρούτο αντί για γλυκό ή αντικατάστησε το γλυκό με ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μια κουταλιά μέλι.

5) Σταμάτα να κάνεις δίαιτα!

Αν θέλεις να πάψεις να κάνεις δίαιτα συμφιλιώσου με το φαγητό και το βάρος σου, ακολουθώντας αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν «The No-Diet Weight Loss Method». Δηλαδή μάθε να τρως μόνον όταν πραγματικά πεινάς, να μη νιώθεις ενοχές για το φαγητό και να τρως ό,τι αποζητά το σώμα σου. Και έχει αποτέλεσμα: σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Brigham Young, οι άνθρωποι που είχαν υψηλή βαθμολογία σε μια κλίμακα ενστικτώδους διατροφής όχι μόνο είχαν λιγότερο άγχος για το φαγητό και το απολάμβαναν περισσότερο, αλλά είχαν και χαμηλότερο ΔΜΣ. 

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .