Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ένα είναι το μυστικό για νεανικό δέρμα: η ενυδάτωση!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

6 Οκτωβρίου 2016

Το καλοκαίρι, ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας, προκαλούν προβλήματα στην επιδερμίδα σου δίνοντάς της τραχιά υφή και άτονη όψη. Εάν θέλεις να έχεις ένα υγιές, αναζωογονημένο, απαλό και φρέσκο δέρμα το μυστικό είναι η ενυδάτωση.

Τι προκαλεί αφυδάτωση στην επιδερμίδα

Το δέρμα μας αποτελείται κυρίως από νερό επομένως οποιαδήποτε απώλεια μπορεί να οδηγήσει σε ήπια αφυδάτωση. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα αδυνατεί να συγκρατήσει το νερό στα κύτταρά της. Το νερό εξατμίζεται, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει στεγνή και ανελαστική όψη, με έντονο αίσθημα τραβήγματος. Τι μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στην επιδερμίδα;

  • Οι υψηλές θερμοκρασίες.
  • Η υγρασία.
  • Η έντονη ηλιακή ακτινοβολία.
  • Η παραμονή σε κλειστούς χώρους με κλιματισμό.
  • Ο καθαρισμός της επιδερμίδας με «σκληρά» καλλυντικά.
  • Η ηλικία.
  • Η διατροφή.
  • Οι ορμονικές διαταραχές.


Πώς να εξασφαλίσεις τη σωστή της επιδερμίδας σου

1) Ανακάλυψε τη σωστή ενυδατική για τις δικές σου ανάγκες

Η ενυδατική κρέμα ημέρας και νύχτας είναι η βάση της καθημερινής περιποίησης του προσώπου. Για να διατηρήσεις την υγρασία στην επιδερμίδα σου η διμεθικόνη, ένα πολυμερές με βάση τη σιλικόνη, η βαζελίνη, η λανολίνη, η σιλικόνη, τα φυσικά έλαια και ιαματικό νερό πρέπει να υπάρχουν στην κρέμα σου. Επίσης τα ceramides είναι απαραίτητα για να διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας στα επιθυμητά επίπεδα και να αποτρέπουν την αφυδάτωση. Δοκίμασε την AQUALIA Thermal Night Spa Κρέμα Ενυδατικής Φροντίδας & Μάσκας Νυκτός της VICHY, ιδανική για γυναίκες κάθε ηλικίας με αφυδατωμένη επιδερμίδα που εμφανίζει σημάδια δυσφορίας και κόπωσης. Τα ευεργετικά συστατικά της πηγάζουν από τα ωφέλιμα στοιχεία του Ιαματικού νερού συνδυασμένα με διπλάσια ποσότητα υαλουρονικού οξέος, 40% περισσότερη γλυκερίνη** και 3% φυτικά έλαια. Για έντονη ξηρότητα αναζήτησε κρέμες με υγραντικούς παράγοντες όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, η ουρία, η γλυκερίνη, το βούτυρο καριτέ και το γαλακτικό οξύ. Δοκίμασε τη HYDRANCE OPTIMALE Riche Πλούσια Ενυδατική Κρέμα Προσώπου Ξηρή/Πολύ Ξηρή Επιδερμίδα της AVENE που ενυδατώνει εντατικά το δέρμα σου, περιέχει βούτυρο karité ενώ οι ενυδατικοί παράγοντές της βελτιστοποιούν τη διείσδυση και τη διάχυση του ιαματικού Νερού της Avène στο δέρμα και ελέγχουν την ανεπαίσθητη απώλεια νερού. Εάν η επιδερμίδα σου είναι πολύ αφυδατώμενη ψάξε για λανολίνη, έλαιο jojoba, λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, στεατική γλυκερόλη και σκουαλένιο που έχουν μαλακτικές, ενυδατικές ιδιότητες. Δοκίμασε τη Nutritic Intense Rich Κρέμα Προσώπου Εντατικής Θρέψης της LA ROCHE POSAY. Πλούσια κρέμα που προστατεύει και αναδομεί εντατικά της ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας, μειώνει τα συμπτώματα της αίσθησης  τραβήγματος, καύσου και τσιμπήματος ενώ περιέχει λιπίδια νέας γενιάς με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στη σύνθεση ενυδατικών παραγόντων, λιπιδίων και πρωτεϊνών απαραίτητων για την άνεση και την προστασία του δέρματος.

2) Καθάριζε καθημερινά την επιδερμίδα σου

Η ενυδάτωση του προσώπου είναι πιο αναγκαία σε περιόδους έντονης ηλιακής ακτινοβολίας ή όταν το δέρμα εκτίθεται σε ξηρό αέρα. Ο καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό βήμα για την υγεία και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. H χρήση ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού κλέβουν την υγρασία από την επιδερμίδα σου, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται, να εμφανίζει λεπτές γραμμές ή ακόμα και να ξεφλουδίζει. Επίλεξε προϊόντα που καθαρίζουν απαλά χωρίς να αφυδατώνουν το δέρμα και να είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα σου. Δοκίμασε το Γαλάκτωμα Καθαρισμού 3 σε 1 για Πρόσωπο & Μάτια με Χαμομήλι & Μέλι της APIVITA, απομακρύνει απαλά ρύπους και μακιγιάζ από πρόσωπο και μάτια ενώ παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και αναζωογονημένη. Επίσης και το Gel Demaquillant Fondant Τζελ Ντεμακιγιάζ με Ροδοπέταλα της NUXE είναι ιδανικό για ευαίσθητες, κανονικές και μεικτές επιδερμίδες, χωρίς σαπούνι, με πλούσια υφή, δεν ξηραίνει την επιδερμίδα.

3) Κάνε απολέπιση και βάζε μάσκα

Η περιποίηση προσώπου με μάσκες και scrubs ενυδατώνουν βαθιά την επιδερμία και σου χαρίζουν λάμψη. Με την απολέπιση απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα διευκολύνοντας την άμεση διείσδυση των συστατικών της μάσκας και της ενυδατικής σου κρέμας. Δοκίμασε την Άγριο Τριαντάφυλλο Απολεπιστική Μάσκα με 10% AHAs της KORRES, ένα επανορθωτικό peeling μικροδερμοαπολέπισης για αποτελεσματικό καθαρισμό του προσώπου σας και ανήκει στη σειρά με τα προϊόντα που έχουν ως βάση το άγριο τριαντάφυλλο. Με ΑΗΑ σε συνδυασμό με ένζυμα ροδιού, το οποίο έχει την ικανότητα να λειαίνει λεπτές γραμμές και διχρωμίες, που την κάνει ιδανική για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Οι μάσκες είναι πλούσιες σε ενυδατικά στοιχεία και βοηθούν την επιδερμίδα σου να δείχνει λαμπερή πιο γρήγορα και εύκολα. Δοκίμασε την Face Mask/Μάσκα Ενυδάτωσης με Θαλάσσια Λεβάντα της APIVITA. Δροσερή μάσκα ενυδάτωσης κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας, παρέχει ενυδάτωση σε βάθος, αντιοξειδωτική προστασία και αναζωογόνηση.

4) Μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία

Η αντηλιακή προστασία αποτελεί τη σημαντικότερη φροντίδα για να παραμείνει νέα η επιδερμίδα και να προστατευτεί από την πρόωρη γήρανση. Το αντηλιακό ενυδατώνει την επιδερμίδα κατά την έκθεσή της στον ήλιο αφού περιέχει πλούσια ενυδατική σύνθεση, φυσικά αντιηλιακά φίλτρα και βιταμίνες που προστατεύουν αλλά συγχρόνως θρέφουν το δέρμα. Επωφελήσου τώρα από το ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ IDEAL SOLEIL SPF 50+ Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου για Κανονική/Ξηρή/Ευαίσθητη Επιδερμίδα (50ml) & ΔΩΡΟ Aqualia Thermal Ενυδατική Κρέμα Προσώπου (15ml) της VICHY!

5) Πίνε πολύ νερό

Για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη πίνε πολύ νερό. Η ενυδάτωση είναι σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά ακόμα περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες που χάνεις υγρά μέσω του  ιδρώτα.

6) Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή ενυδατώνει την επιδερμίδα, καθώς παρέχει στο σώμα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα φρέσκα φρούτα και τα πράσινα λαχανικά είναι γεμάτα νερό, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά συστατικά, απαραίτητα συστατικά για την υγεία της επιδερμίδας σου.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #CareSpot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .