Shape
carespot.gr
carespot.gr

Επιλογή πάνας, τα λάθη που κάνεις και κλαίει το μωρό

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Φεβρουαρίου 2021

Τα κριτήρια επιλογής πάνας για το μωρό σου δεν πρέπει να αρχίζουν από την τιμή γιατί τα λιγότερα χρήματα που θα ξοδέψεις θα τα «πληρώσεις» σύντομα με κλάματα και αϋπνίες... Το βασικό κριτήριο πρέπει να είναι η ποιότητα και η σωστή εφαρμογή. Το μωρό πρέπει να μένει στεγνό για να μη γκρινιάζει και φυσικά να έχει ελευθερία κινήσεων. Σημαντικό επίσης είναι να επιλέγονται πάνες οι οποίες πέρα από την υψηλή απορροφητικότητα έχουν δημιουργηθεί από ασφαλή και υποαλλεργικά υλικά που δεν θα ερεθίσουν την επιδερμίδα του μωρού και θα δημιουργήσουν άλλου είδους δερματικά προβλήματα (π.χ. σύγκαμα)


Οι πάνες που αρχικά είναι πιο φθηνές εν τέλει θα πληρωθούν πιο ακριβά και κυριολεκτικά επειδή αφενός θα πρέπει να τις αλλάζετε συχνότερα (λόγω της χαμηλής απορροφητικότητας) και αφετέρου ίσως σας οδηγήσουν και σε επίσκεψη στον δερματολόγο. Να θυμάσαι ότι το μωρό έχει ανάγκη να μένει στεγνό και να αισθάνεται άνετα με αυτό που φοράει. Οτιδήποτε άλλο το ενοχλεί και το οδηγεί στη γκρίνια και εσένα στην κούραση. 


Επίσης, θα πρέπει να μην ξεχνάς να... ακολουθείς τις ανάγκες του παιδιού. Μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και παίρνει βάρος. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που δεν θα του κάνει η πάνα που του βάζεις τώρα και μοιάζει ιδανική. Σιγά σιγά θα πρέπει να... μετακινείσαι κι εσύ στις επιλογές σου ανάλογα με τα κιλά και το ύψος που παίρνει. Προσοχή λοιπόν στο μέγεθος που διαλέγεις που έχει κάποιους γενικούς κανόνες, ωστόσο, κάθε παιδί είναι μοναδικό. Γι' αυτό θα πρέπει να παρατηρείς και το σώμα του. Αν ο αφαλός είναι εκτός της πάνας, πρέπει να ανέβεις νούμερο. Επίσης, αν βλέπεις κοκκινίλες και ερεθισμούς στο δέρμα, σημαίνει επίσης ότι η πάνα είναι μικρή και το πιέζει. 


Αν, από την άλλη, γίνεται μούσκεμα το κρεβάτι του μάλλον του βάζεις μεγάλη πάνα ή αυτή που έχεις επιλέξει δεν έχει καλή απορροφητικότητα. 


*Extra tip1: Οι καλές πάνες έχουν την ικανότητα να απορροφούν περίπου 8 φορές το βάρος τους ενώ οι πιο φθηνές φτάνουν, το πολύ, τις 4 φορές. 

*Extra tip2: Όσο μεγαλώνει το παιδί και μπουσουλάει ή περπατάει τόσο μεγαλώνει η ανάγκη του για πάνες ή βρακάκια που του δίνουν μεγαλύτερη άνεση στην κίνηση. 


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .