Shape
carespot.gr
carespot.gr

Εχινάκεια: Πόσα ξέρεις για τα ευεργετικά της οφέλη;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

7 Οκτωβρίου 2021

Εχινάκεια. Είναι βέβαιο ότι έχεις ακούσει την ονομασία. Γνωρίζεις ωστόσο τι είναι και τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό σου (είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα) ως συστατικό σε συμπλήρωμα διατροφής ή προϊόν καθαρισμού της ευαίσθητης γυναικείας περιοχής; Η εχινάκεια είναι φυτό της Βορείου Αμερικής και χρησιμοποιείται για εκατοντάδες χρόνια. 

Πρώτοι το χρησιμοποίησαν οι Ινδιάνοι ως βότανο για να θεραπεύουν διάφορες ιατρικές καταστάσεις όπως το τσίμπημα φιδιού, μολύνσεις, κολικούς ενώ από ένα σημείο και έπειτα αποτέλεσε και συστατικό ευεξίας. Μέχρι και για την επούλωση πληγών τη χρησιμοποιούσαν! Όσο περνούσαν τα χρόνια και εξελίσσονταν οι θεραπευτικές μέθοδοι η εχινάκεια ενσωματώθηκε και σε προϊόντα για την αντιμετώπιση ιώσεων και κρυολογημάτων. Τη συναντάμε σε σιρόπια, καραμέλες και φυσικά, όπως προαναφέραμε, συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια πολύ μεγάλη αύξηση στη ζήτηση και κατανάλωση σκευασμάτων που περιέχουν εχινάκεια αφού εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και λοιμώξεις που έχουν να κάνουν με το αναπνευστικό σύστημα του οργανισμού. Αναφορικά με την τόνωση του ανοσοποιητικού, το εκχύλισμα της εχινάκειας φέρεται να έχει ρυθμιστικό ρόλο διεγείροντας την παραγωγή κυτοκινών. Όλη αυτή η διαδικασία κάνει τον οργανισμό περισσότερο ανθεκτικό και... μαχητικό σε βακτήρια, ιώσεις και μύκητες. Την ίδια στιγμή πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η εχινάκεια πιστεύεται ότι έχει και αντιφλεγμονώδη δράση και ειδικά σε φλεγμονές των ούλων ή των ματιών. 


Συνοπτικά οι βασικές θεραπευτικές ιδιότητες που πιστεύεται ότι προσφέρει η εχινάκεια:


  • Τόνωση ανοσοποιητικού συστήματος. 
  • Αντι-μυκητιακή.
  • Αντι-βακτηριακή.
  • Αντι-ική.
  • Αντι-φλεγμονώδης.


Extra info1: Υπάρχουν διαφορετικά είδη εχινάκειας και γι' αυτό ποικίλλει και η συγκέντρωση των χημικών της συστατικών από φυτό σε φυτό. Γι' αυτό λοιπόν δεν είναι πάντα ίδιες οι θεραπευτικές ιδιότητες και η διεξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων. 

Extra info2: Η εχινάκεια έχει μπει και σε προϊόντα καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής αφού εκτιμάται ότι βοηθάει στην καταπολέμηση λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άμεσα Διαθέσιμο
€ 10.30
€ 7.41