Shape
carespot.gr
carespot.gr

Φθινοπωρινή τριχόπτωση: Τα 6 βήματα για να την προλάβεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

6 Αυγούστου 2021

Έχεις ήδη παρατηρήσει ότι χάνεις περισσότερες τρίχες απ' ότι συνήθως όταν λούζεσαι ή όταν χτενίζεσαι και δεν αφορά κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζεις; Δεν πρέπει να σου προκαλεί καμία έκπληξη. Εποχική τριχόπτωση λέγεται και είναι απολύτως φυσιολογική. Όπως με όλη τη φύση, έτσι συμβαίνει και με τα μαλλιά σου. Όπως πέφτουν τα φύλλα των δέντρων όταν φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι και αρχίζει το φθινόπωρο, έτσι ισχύει και με τα μαλλιά σου τα οποία εμφανίζουν εποχική τριχόπτωση δύο φορές το χρόνο (η άλλη είναι την άνοιξη). Κάνουν τον κύκλο ζωής τους και πέφτουν για να αντικατασταθούν από άλλες, νέες, τρίχες. Συνήθως χάνουμε 25 με 60 τρίχες την ημέρα, όταν αρχίζει η εποχική τριχόπτωση αυτός ο αριθμός αυξάνεται σημαντικά με συνέπεια να τον παρατηρούμε και να ανησυχούμε.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν αφορά το ανδρικό ή το γυναικείο φύλο αλλά και τα δύο. Ρόλο παίζουν και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας και να περιορίσουμε την έκταση του φυσιολογικού φαινομένου της εποχικής τριχόπτωσης; Τα παρακάτω απλά και άκρως αποτελεσματικά βήματα: 


  • 1) Λουστείτε με όσο το δυνατόν πιο ήπιο (ή τονωτικό) σαμπουάν που δεν θα επηρεάζει την ισορροπία και την υγεία στο δέρμα του κρανίου και την τρίχα. 
  • 2) Μην ξεχνάτε το conditioner, τώρα το έχει περισσότερο ανάγκη η τρίχα σας. 
  • 3) Ελαττώστε τα προϊόντα styling, το πιστολάκι και το σφίξιμο / πιάσιμο των μαλλιών με λαστιχάκι.
  • 4) Προσέξτε τη διατροφή σας φροντίζοντας να πάρετε όσες περισσότερες βιταμίνες και πρωτεΐνες γίνεται. Αν είναι δύσκολο μπορείτε να το κάνετε με συμπληρώματα διατροφής και ειδικά σκευάσματα.
  • 5) Πάρτε συμπλήρωμα σιδήρου, ψευδαργύρου, Ω3 λιπαρών και άλλων μετάλλων που είναι απαραίτητα για την ενδυνάμωση και την υγεία της τρίχας. 
  • 6) Περιορίστε το άγχος αφού αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους, όχι μόνο για την απώλεια μαλλιών αλλά για πολλά δεινά της υγείας. 


Extra tip1: Όταν λούζετε τα μαλλιά σας κάντε απαλό μασάζ στο κρανίο για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να κυκλοφορήσει καλύτερα και περισσότερο το αίμα στο δέρμα του κρανίου. 

Extra tip2: Μην σκουπίζετε / τρίβετε με δύναμη τα μαλλιά μετά το λούσιμο για να τα στεγνώσετε. Απλά τυλίξτε τα απαλά και αφήστε τα να στεγνώσουν σιγά σιγά. Αποφύγετε και το πιστολάκι, ειδικά για πολλή ώρα και σε μεγάλη θερμότητα. 

Extra tip3: Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι η δράση σας για την αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης πρέπει ν' αρχίσει πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Είναι καλύτερη η πρόληψη από την αντιμετώπιση.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .