Shape
carespot.gr
carespot.gr

Φυτικές βαφές: 3 μύθοι καταρρίπτονται

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

26 Οκτωβρίου 2016

Οι φυτικές βαφές θρέφουν την τρίχα σε βάθος χωρίς να βλάπτουν τα μαλλιά ή να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σου επειδή περιέχουν φυτικές ουσίες και φυτικές χρωστικές. Σου χαρίζουν δυνατά και λαμπερά μαλλιά ενώ καλύπτουν αποτελεσματικά τα λευκά και τα γκρίζα μαλλιά. Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Αυτοί είναι οι 3 μύθοι που καταρρίπτονται για τις φυτικές βαφές.


1ος μύθος: “Οι βαφές καταστρέφουν τα μαλλιά μου”

Ας ξεδιαλύνουμε την παρεξήγηση. Εάν τα μαλλιά σου έχουν “καεί”, ταλαιπωρηθεί και είναι θαμπά και σκληρά αυτό που φταίει είναι ο τρόπος ή το πόσο συχνά βάφεις τα μαλλιά σου και όχι η ίδια η βαφή. Πολλές τεχνικές εργασίες στα μαλλιά ευαισθητοποιούν την τρίχα και την κάνουν πιο εύθραυστη. Επιπλέον και η θερμότητα από το πιστολάκι, το ψαλίδι ή την πρέσα προκαλεί φθορά στην τρίχα. Για να προστατέψεις τα μαλλιά σου χρειάζεται να χρησιμοποιείς εξειδικευμένες συνθέσεις ενυδάτωσης, θρέψης και επανόρθωσης όταν τα λούζεις. Φρόντισε να περιορίσεις το καθημερινό styling ή προστάτεψε την τρίχα με προϊόντα κατά της θερμότητας. Δοκίμασε το KLORANE - Σαμπουάν για Βαμμένα Μαλλιά με Ρόδι, προστατεύει το χρώμα από το ξεθώριασμα και τη σταδιακή θαμπή όψη. Χάρη στην καθαριστική του βάση, που είναι εμπλουτισμένη σε αναζωογονητικούς παράγοντες, τα μαλλιά σας παραμένουν απαλά, μεταξένια και ευκολοχτένιστα. Η VICHY - DERCOS Nutri Κρέμα Θρέψης & Επανόρθωσης για μετά το λούσιμο περιέχει Céramides, αντίγραφα των φυσικών κεραμιδίων που εισχωρούν στα λέπια της τρίχας και αναπληρώνουν το φυσικό δομικό συστατικό των μαλλιών. Έτσι, ενισχύουν τη συνοχή της ανώτερης στιβάδες που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τα μαλλιά.

2ος μύθος: “Η βαφή κάνει τα μαλλιά μου θαμπά”

Πριν βιαστείς να κατηγορήσεις τη φυτική βαφή που επέλεξες από το φαρμακείο τσέκαρε πρώτα εάν ακολούθησες τα σωστά βήματα. Πρώτα από όλα, δώσε σημασία στο λούσιμο. Μην τα λούζεις κάθε μέρα επειδή το νερό περιέχει χλώριο και άλατα. Αυτά τα συστατικά αλλοιώνουν κάποιες χρωστικές στο χρώμα της βαφής με αποτέλεσμα να κάνει τα μαλλιά σου θαμπά και μουντά. Επίλεξε επίσης σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, με συνθέσεις ειδικά σχεδιασμένες για βαμμένα μαλλιά που θα προστατεύσουν το χρώμα από το ξεθώριασμα, άπλωνε μάσκες με θρεπτικά έλαια και χρησιμοποίησε προϊόντα styling με αντιοξειδωτικά και δείκτη αντηλιακής προστασίας SPF. Το DR.ORGANIC - Λάδι Μαλλιών με Βιολογικό Έλαιο Αργκάν  είναι μια πολυτελής και ανάλαφρη θεραπεία για τα μαλλιά, που απορροφάται εύκολα για θρέψη και μεταξένιο τελείωμα με εντυπωσιακή λάμψη. Είναι ιδανικό για χρήση σε ταλαιπωρημένα, άτονα, ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά.

3ος μύθος: “Τα ξηρά μαλλιά είναι καλύτερα για βαφή”

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού τα ξηρά μαλλιά είναι αφυδατωμένα και απορροφούν πολύ γρήγορα το χρώμα της φυτικής βαφής. Εκτός αυτού χάνουν την ικανότητά τους να αντανακλούν το φως και το χρώμα δείχνει θαμπό και μουντό. Όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σου τόσο καλύτερα κλειδώνουν τα μόρια των χρωστικών των φυτικών βαφών προκειμένου να αποδώσουν το μάξιμουμ της δύναμής τους. Αν έχεις ξηρά ή αφυδατωμένα μαλλιά κάνε 10 – 15 μέρες πριν τα βάψεις μια αγωγή ενυδάτωσης με εξειδικευμένες μάσκες και κοντίσιονερ. Δοκίμασε το AUSSIE - Εντατική Μάσκα 3 Λεπτών για Ξηρά/Ταλαιπωρημένα Μαλλιά. και δώσε μια ανάσα δροσιάς στα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά σου. Τα χαλαρωτικά εκχυλίσματα αυστραλέζικης μέντας λειαίνουν την τρίχα, βοηθούν στη θεραπεία κατά της ψαλίδας και ηρεμούν τις αγριεμένες άκρες.


Γιατί να επιλέξω φυτικές βαφές;

Στις φυτικές βαφές δεν περιέχονται PPD, τη Νο 1 αιτία αλλεργιών στις βαφές, αμμωνία, ρεζορκινόλη, σιλικόνη, parabens, οινόπνευμα, προπυλενογλυκόλη, βαρέα μέταλλα και SLS ουσίες που πολύ συχνά ενοχοποιούνται για ανεπιθύμητες δράσεις και αλλεργίες. Οι φυτικές βαφές είναι εμπλουτισμένες με ενεργά εκχυλίσματα βοτάνων και φυτών.


Τι θα πρέπει να προσέχεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου, μόνη στο σπίτι

Ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Φόρα γάντια όταν εφαρμόζεις τη φυτική βαφή.

Μην αφήνεις τη φυτική βαφή περισσότερη ώρα από όση αναγράφει η συσκευασία.

Ξέβγαλε τη φυτική βαφή πολύ προσεκτικά με νερό μετά τη χρήση.

Ποτέ να μην αναμειγνύεις διαφορετικά προϊόντα βαφής.

 

Επίλεξε φυτικές βαφές online από το φαρμακείο, το σημείο φροντίδας, ανάμεσα σε πολλές αποχρώσεις αυτή που σε ενδιαφέρει και βάψε τα μαλλιά σου με ασφάλεια.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .