Shape
carespot.gr
carespot.gr

Φοβάται το παιδί να μπει στη θάλασσα; 4 tips να το ξεπεράσει

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Ιουνίου 2021

Αισθανόσουν μεγάλο ενθουσιασμό στην ιδέα του να πας το -σε νηπιακή ηλικία- παιδί σου για πρώτη φορά να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά τελικά τίποτα δεν πήγε σύμφωνα με το πρόγραμμα; Η θέα και η επαφή με το νερό το τρομοκράτησαν και άρχισε να κλαίει; Μην απελπίζεσαι, υπάρχει τρόπος να το κάνεις να ξεπεράσει αυτή τη θαλασσοφοβία που έχει και η οποία είτε μπορεί να του δημιουργήθηκε από ένα μεμονωμένο περιστατικό (π.χ. γλίστρησε και χτύπησε στη μπανιέρα όταν το κάνατε μπάνιο ή ήπιε κατά λάθος νερό) είτε είναι μια πιο «βαθιά» κατάσταση. Όπως και να 'χει, υπάρχουν τρόποι να το φέρετε σε επαφή με το νερό. Θέλει τρόπο και υπομονή και σύντομα θα απολαμβάνετε μαζί τα πλατσουρίσματα. 


  • Με το... μαλακό: Υπάρχουν γονείς που θεωρούν ότι αν όλα γίνουν γρήγορα και απότομα το παιδί θα συνηθίσει. Λάθος. Πιο πιθανό είναι να τρομοκρατηθεί περισσότερο και ν' αρχίσει να ουρλιάζει. Γι' αυτό, αν βλέπεις ότι αντιδρά, πήγαινέ το σιγά σιγά. Την πρώτη μέρα περπατήστε στην αμμουδιά, εκεί που σκάει το κυματάκι, ώστε να συνηθίσει την αίσθηση του νερού που θα έρθουν σε επαφή με τις πατούσες του. Μπορείτε επίσης να καθίσετε κάτω και να παίξετε με την άμμο ενώ μικρά κύματα θα βρέχουν τα πόδια σας και εσείς θα γελάτε δείχνοντάς του ότι δεν έχει κάτι να φοβηθεί. 
  • Εξοπλισμός διασκέδασης: Η βόλτα στη θάλασσα γίνεται πιο διασκεδαστική για ένα παιδί αν έχει μαζί του τους αγαπημένους του ήρωες. Αγοράστε του μπρατσάκια, σωσίβιο, μαγιό, παντόφλες και διάφορα παιχνίδια για τη θάλασσα όπου απεικονίζονται οι αγαπημένοι του ήρωες κινουμένων σχεδίων. 
  • Μπείτε μαζί στο νερό: Στη δική σας αγκαλιά, ή κρατώντας το δικό σας χέρι, αισθάνεται ασφαλές. Γι' αυτό αντί να το παροτρύνετε να μπει μόνο στη θάλασσα, μπείτε μαζί και απολαύστε το. Να γελάτε και να έχετε την έκφραση ότι είναι κάτι πολύ διασκεδαστικό που δεν πρέπει να το φοβάται. 
  • Συζητήστε το / συμβουλευτείτε ειδικό: Αν η φοβία του δεν υποχωρεί και αντιδρά σε ό,τι έχετε δοκιμάσει, επιχειρήστε να το συζητήσετε. Ρωτήστε αν του συνέβη κάτι που έχει να κάνει με νερό και τρόμαξε. Καλό επίσης θα ήταν να συμβουλευτείτε και έναν ειδικό. Μερικές φορές τα παιδιά αισθάνονται ότι μπορούν να «εκμεταλλευτούν» την υπερβολική αγάπη / έγνοια του γονιού και πιθανώς ένας άγνωστος τρίτος με σοβαρό αλλά ήρεμο ύφος θα του τραβήξει την προσοχή και ενδεχομένως να το κάνει να καταλάβει καλύτερα ότι δεν πρέπει να φοβάται. 


Extra info1: Να θυμάσαι ότι στη βόλτα στην παραλία, πέρα από αντηλιακό που θα προστατέψει το δέρμα του, πρέπει να έχεις μαζί και πράγματα που θα φροντίσουν για την υγεία του. Π.χ. καλό είναι να πάρεις μαζί τα δικά του αντικείμενα, π.χ. μπιμπερό ή κουταλάκια για να το ταΐσεις αν χρειαστεί.

Extra info2: Η θαλασσοφοβία είναι μόνο μία από μια σειρά φοβίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Αν το σύμπτωμα επιμένει θεωρείται απαραίτητο ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .