Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γιατί ασπρίζουν γρήγορα τα μαλλιά και πως θα τα σταματήσεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Δεκεμβρίου 2021

Ένα από τα εμφανή σημάδια του χρόνου που περνάει από πάνω μας και αφήνει ίχνη αποτελούν τα μαλλιά. Σε άλλους πέφτουν, σε άλλους ασπρίζουν, σε άλλους και τα δύο. Ας μιλήσουμε για το άσπρισμα που σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη / ος απ' αυτό που αληθινά είσαι. Είναι αναμφίβολα απογοητευτικό να κοιτάς στον καθρέφτη και να διαπιστώνεις ότι μεγαλώνεις και το βλέπουν πια και οι άλλοι

Τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό; Η μία και εύκολη λύση είναι το βάψιμο. Γυναίκες αλλά και άνδρες καταφεύγουν σ' αυτή για να καλύψουν άμεσα και αποτελεσματικά τα άσπρα τους μαλλιά και να δείξουν νεότεροι. Και η αλήθεια είναι πως το καταφέρνουν επιλέγοντας τη σωστή βαφή που δεν καταστρέφει το μαλλί αλλά και τους σωστούς τόνους που κάνουν το αποτέλεσμα πιο φυσικό. Ωστόσο μιλάμε για κάλυψη του προβλήματος, όχι λύση. Εξάλλου δεν μπορεί να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να σκουρύνουν ξανά οι τρίχες. Μπορείς ωστόσο να βάλεις ένα... φρένο στο άσπρισμα των μαλλιών. Να επιβραδύνεις τα σημάδια του χρόνου πάνω τους. 

Πως; Φροντίζοντας να παίρνεις κάθε βιταμίνη, μέταλλο και απαραίτητο ιχνοστοιχείο που έχουν ανάγκη οι τρίχες σου για να διατηρούν το φυσικό χρώμα, τη δύναμη, τη λάμψη και τη γενικότερη υγεία τους. Τι χρειάζεσαι; 

Καθένα από τα παραπάνω παίζει σπουδαίο ρόλο στην υγεία των μαλλιών και την επιβράδυνση της γήρανσης της τρίχας. Αν ένας οργανισμός έχει επάρκεια σ' αυτά τότε τα μαλλιά θα μένουν στο κεφάλι και παράλληλα το άσπρισμα θα αργήσει πολύ ή αν έχει αρχίσει θα ανακοπεί η εξέλιξή του. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο (εκτός απο γενετικό παράγοντα ή κληρονομικότητα) ότι άνθρωποι μικρότερης ηλικίας που ασπρίζουν πρόωρα έχουν σημαντικές ελλείψεις των παραπάνω βιταμινών, συστατικών. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να φροντίσει ο καθένας να έχει μια ισορροπημένη διατροφή και να την ενισχύει με τα κατάλληλα συμπληρώματα. 


Extra info: Πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόωρη γήρανση όλου του οργανισμού και κατ' επέκταση του ασπρίσματος των μαλλιών παίζει το κάπνισμα και το στρες. Φρόντισε, αν καπνίζεις, να περιορίσεις ή να κόψεις τελείως το πρώτο και να ζητήσεις ιατρική βοήθεια για το δεύτερο αν αισθάνεσαι ότι υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στη ζωή σου. Το στρες, εκτός του ότι γερνάει έναν άνθρωπο, εν τέλει μπορεί να φτάσει στο σημείο και να τον «σκοτώσει» προξενώντας αρκετά ιατρικά ζητήματα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .