Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γιατί γίνεται τόσο λόγος για το γαϊδουράγκαθο;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

3 Φεβρουαρίου 2017

To γαϊδουράγκαθο αποτελεί ένα από τα βότανα με τις περισσότερες αναφορές στην επιστημονική βιβλιογραφία. Στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν καταγραφεί πάνω από 400 δημοσιεύσεις σχετικά με τη χημική του σύσταση και τους μηχανισμούς δράσης του. Οι μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει ότι πίστευαν και οι προηγούμενες γενιές για αιώνες: αυτό το μαγικό βότανο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα φυσικά συστατικά που μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες θεραπείες. Μάθε γιατί γίνεται τόσο λόγος για το γαϊδουράγκαθο.


1) Σε απαλλάσσει από σπυράκια, έκζεμα και ακμή

Το γαϊδουράγκαθο έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στην παραγωγή χολής στο έντερο κάτι που βοηθά στην πέψη και την κινητικότητα του εντέρου. Και τα δύο είναι σημαντικά για ένα υγιές δέρμα επειδή βοηθά στην αποτοξίνωσή του. Επειδή το γαϊδουράγκαθο έχει αντιοξειδωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες κάνει το δέρμα σου λαμπερό.

2) Μειώνει τα συμπτώματα της ψωρίασης

Ένα από τα συστατικά του γάλακτος από γαϊδουράγκαθο είναι η σιλιμαρίνη (silymarin), η οποία πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Με την αύξηση των επιπέδων της γλουταθειόνης στο σώμα σου μειώνονται οι δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση. Η ανεπάρκεια της γλουταθειόνης, μια πρωτεΐνη που έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, εικάζεται ότι είναι η αιτία της ψωρίασης.

3) Ενυδατώνει το δέρμα

Το γαϊδουράγκαθο έχει μαλακτικές ιδιότητες και συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

4) Θεραπεύει ηπατικά προβλήματα

Λόγω του φλαβονοειδές σιλυμαρίνη που περιέχει το γαϊδουράγκαθο, έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων και μεγάλων τμημάτων ιστών, ενεργοποιώντας την πρωτεϊνική σύνθεση στα ηπατικά κύτταρα με την αύξηση της δραστηριότητας του γενετικού υλικού. Παράλληλα προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να εισχωρήσουν σ ’αυτά και εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που έχουν ήδη εισχωρήσει. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπευτική, το γαϊδουράγκαθο είναι το κύριο γιατρικό που χρησιμοποιείται στη προστασία του συκωτιού από λοιμώξεις, κατανάλωση αλκοόλ ή χημειοθεραπείες. Μπορεί να βοηθήσει στο να περιοριστούν οι βλάβες στο συκώτι αλλά και στην ανανέωση των κυττάρων του.

5) Προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος και τη φωτογήρανση

Σύμφωνα με μελέτες η ουσίασιλιμπίνη (silibinin) έχει την ικανότητα να επισκευάζει τα κύτταρα του δέρματος που έχουν υποστεί φθορές από την έκθεση στην ακτινοβολία UVB. Επίσης προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας UVB.

6) Δυναμώνει και προστατεύει την τρίχα, προλαμβάνει την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση και φαλάκρα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα παγκοσμίως. Πολλές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης περιέχουν γαϊδουράγκαθο καθώς πιστεύεται ότι μπορεί να αποφευχθεί η τριχόπτωση όταν συνδυάζεται με άλλα συστατικά που ενισχύουν και προστατεύουν τα τριχοθυλάκια.

7) Μειώνει τη χοληστερόλη

Το γαϊδουράγκαθο είναι πλούσιο σε ουσίες, οι οποίες μειώνουν τις τιμές της χοληστερόλης. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το συκώτι και τα νεφρά δέχονται μικρότερη πίεση.

8) Θεραπεύει τις εποχικές αλλεργίες

Έχει αποδειχθεί ότι το γαϊδουράγκαθο όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, αντιισταμινικά ή εναλλακτικές θεραπείες, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τα συμπτώματα της αλλεργίας.

9) Μειώνει την καούρα

Συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων της καούρας

10) Μειώνει τους πόνους της περιόδου

Το γαϊδουράγκαθο εάν λαμβάνεται τακτικά για μια περίοδο 4 εβδομάδων, προσφέρει ανακούφιση από ναυτία, εμετό, κράμπες και πόνο στο στομάχι.


Επίλεξε:

Το Milk Thistle Herb & Seed Extract της Solgar: Ενδυναμώνει και προστατεύει τη λειτουργία του ήπατος, συμβάλει στην αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος, προσφέρει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Το Milk Thistle της HEALTH AID:Τιτλοδοτημένο εκχύλισμα που περιέχει τουλάχιστον 80% σιλυμαρίνη. Προστατεύει το ήπαρ από τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ηπατίτιδα και ο ίκτερος. Δρα κατευθείαν στις μεμβράνες των κυττάρων του ήπατος (και άλλων οργάνων), σταθεροποιώντας και ενισχύοντας τη δομή τους. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο σαν αντικαταθλιπτικό και στις θηλάζουσες μητέρες (βοηθάει στην αύξηση παραγωγής μητρικού γάλακτος).

Το Milk Thistle της LAMBERTS: Τιτλοδοτημένο εκχύλισμα από πάνω από 8500mg καρπών του βοτάνου! Ενδυναμώνει και προστατεύει τη λειτουργία του ήπατος, συμβάλει στην αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος, προσφέρει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Όπως κάθε συμπλήρωμα διατροφής, οι αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα είναι πιθανές. Προτού λάβεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής συμβουλεύσου πρώτα τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σου.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .