Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γιατί ο Ενεργός Άνθρακας είναι καλλυντικό και φάρμακο μαζί

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

1 Νοεμβρίου 2021

Έχεις παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια πως όλο και πιο συχνά ακούς γύρω σου, ή συναντάς στην καθημερινότητά σου, τον όρο: ενεργός άνθρακας; Τον διαβάζεις ως συστατικό που υπάρχει σε οδοντόκρεμες. Τον διαβάζεις ως συστατικό που υπάρχει σε καλλυντικά (π.χ. καθαριστικά προσώπου). Τον έχεις ακούσει ακόμα και σε αντιμετώπιση ζητημάτων υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για παράδειγμα έχει εγκρίνει τη χρησιμοποίηση ενεργού άνθρακα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως η δηλητηρίαση ή υπερβολική κατανάλωση κάποιας ουσίας. Τι είναι ο ενεργός άνθρακας; Μια άοσμη μαύρη σκόνη που μοιάζει / συγγενεύει με το κάρβουνο από το κάψιμο των ξύλων αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η επεξεργασία για τη δημιουργία του τον κάνει τρομερά απορροφήσιμο και ικανό να «δέσει» με μόρια ή άτομα του οργανισμού και να τα καθαρίσει από διαλυμένες ουσίες. Για να δημιουργηθεί απαιτείται υψηλή θέρμανση υλικών πλούσιων σε άνθρακα όπως πριονίδι, ξύλο ή τσόφλια καρύδας. 


1. Υγεία νεφρών. Ο ενεργός άνθρακας θεωρείται ότι βοηθάει τη λειτουργία και το... φιλτράρισμα των νεφρών ενός οργανισμού από τις τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται πολύ αποδοτικός στην απομάκρυνση των τοξινών που προέρχονται από την ουρία, τη βασική υποκατηγορία της πέψης / διάσπασης πρωτεΐνης. 

2. Αέρια των εντέρων. Μία άλλη βοήθεια του ενεργού άνθρακα είναι να μειώσει / απελευθερώσει τα αέρια στο έντερο. Υγρά και αέρια που παγιδεύονται στο έντερο μπορούν να μπουν στις εκατομμύρια μικροσκοπικές τρύπες του ενεργού άνθρακα και να τα εξουδετερώσει. 

3. Φιλτράρισμα νερού. Οι άνθρωποι από πολύ παλιά χρησιμοποιούν τον ενεργό άνθρακα ως ένα φυσικό φίλτρο νερού. Όπως συμβαίνει και με το πεπτικό σύστημα, έτσι και στο πόσιμο νερό ο ενεργός άνθρακας μπορεί να φιλτράρει τοξίνες, μικρόβια, βακτήρια και ό,τι άλλο κακό για τον οργανισμό. 

4. Διάρροια. Πέρα από τη γενικότερη υγεία του γαστρεντερικού, άνθρωποι χρησιμοποιούν από παλιά τον ενεργό άνθρακα και για την αντιμετώπιση της διάρροιας. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενδέχεται να καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν διάρροια. 

5. Λεύκανση δοντιών. Είναι πολλά τα προϊόντα για την στοματική υγιεινή που περιέχουν ενεργό άνθρακα και υπάρχει εξήγηση. Ο ενεργός άνθρακας ευνοεί τα δόντια αφού είναι αντιμικροβιακός, αντιβακτηριακός, αντιμυκητιακός και αποτοξινωτικός. 

6. Περιποίηση δέρματος. Οι ερευνητές με εστίαση στην περιποίηση του δέρματος διαπίστωσαν ότι ο ενεργός άνθρακας απομακρύνει με επιτυχία από την επιδερμίδα σκόνη, βρωμιά, χημικά, τοξίνες και βακτήρια. 

7. Αποσμητικά. Πέρα από τα προϊόντα για την υγιεινή του στόματος, ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται και σε αποσμητικά αφού απορροφά μυρωδιές. 

8. Δερματικές μολύνσεις. Σε πολλά μέρη του πλανήτη, διαφορετικοί πρακτικοί ιατρικής, χρησιμοποιούν τον ενεργό άνθρακα που προέρχεται από τσόφλια καρύδας για δερματικές μολύνσεις και πληγές. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άμεσα Διαθέσιμο
€ 9.40
€ 4.70