Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γιατί σε τσιμπούν κουνούπια; Τα 8 λάθη που κάνεις!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

18 Αυγούστου 2017

Εάν σε τσιμπούν τα κουνούπια δεν σημαίνει ότι είσαι... γλυκοαίματος! Μάθε ποια είναι τα 8 λάθη που κάνεις και γίνεσαι εύκολος στόχος και δες ποια προϊόντα, που θα προμηθευτείς από το φαρμακείο, μπορούν να σε προστατέψουν από τα τσιμπήματα.


Λάθος: Προσπαθείς με γιατροσόφια να αποφύγεις τα κουνούπια

Κυκλοφορεί ένας μύθος ότι λίγο στοματικό διάλυμα μπορεί να αποκρούσει τα κουνούπια, επειδή περιέχει ευκαλυπτόλη, η οποία επίσης βρίσκεται σε μερικά εντομοαπωθητικά. Όμως να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις αποτελεσματική προστασία. Το ίδιο συμβαίνει και με το κάψιμο του ελληνικού καφέ. Εάν θέλεις φυσική προστασία καλύτερα να απλώσεις στο δέρμα σου το Fleriana Spray Φυσικό Αντικουνουπικό Γαλάκτωμα Σώματος της POWER HEALTH.Το αντικουνουπικό γαλάκτωμα με 100% φυσική σύνθεση, από εκχυλίσματα λουλουδιών και ευκάλυπτο λεμονιάς. Απομακρύνει κουνούπια και προφυλάσσει από κάθε επίθεση τους. Δεν προκαλεί ερεθισμούς, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, είναι βιοδιασπώμενο προϊόν, μεταβολιζόμενο και από τον ίδιο τον οργανισμό. Είναι απόλυτα φιλικό στο δέρμα. Είναι ιδανικό για μικρά παιδιά.

Λάθος: Κάθεσαι σε απάνεμο σημείο

To αεράκι (οτιδήποτε πάνω από 1 MPH) δεν βοηθά τα κουνούπια να πετάξουν. Τοποθετήστε ανεμιστήρες που κατευθύνουν τη ροή του αέρα στο κάτω μισό του σώματός σου. Τα κουνούπια τείνουν να πετούν πολύ κοντά στο έδαφος κι όχι πολύ ψηλά. Προστάτεψε το δέρμα σου από τα κουνούπια (συμπεριλαμβανομένου και του κουνουπιού τίγρης) με το Insect Lotion της PHARMASEPT. Μία εφαρμογή ημερησίως αρκεί για προστασία έως και 6 ώρες από τα κουνούπια. Κατάλληλο για ενήλικες αλλά και παιδιά από 2 ετών και άνω. Περιέχει σιτρονέλλα, ευκάλυπτο, λεβάντα, tea tree oil: φυσικά αιθέρια έλαια που διακρίνονται για τις εντομοαπωθητικές τους ιδιότητες καθώς και aloe vera, αλλαντοΐνη, προβιταμίνη Β5 που ενυδατώνουν και περιποιούνται το δέρμα.

Λάθος: Ξύνεις το σημείο της... επίθεσης!

Το σίγουρο είναι ότι θα το κάνεις χειρότερο, αφού το ξύσιμο χειροτερεύει τη φλεγμονή. Το κακό είναι ότι σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Temple αποδεικνύει ότι ο εγκέφαλός μας συνωμοτεί εναντίον μας και μας ωθεί στο να ξύνουμε το δέρμα μας όταν νιώθει φαγούρα, διότι αυξάνεται η ικανοποίηση στο κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου! Αλλά ακόμα κι αν ολόκληρη η ύπαρξή σου ουσιαστικά σε διατάζει να ξυστείς, αντιστάσου! Τοποθέτησε λίγο πάγο για να καταπραύνεις την φλεγμονή και να μειώσεις την παρόρμησή σου να ξύσεις το σημείο του τσιμπήματος. Επίσης για να καταπραΰνεις το δέρμα σου από τα τσιμπήματα δοκίμασε το Crilen After Nip Gel της FREZYDERM. Ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα από το τσίμπημα εντόμων και ο συνδυασμός του από φυτικά και ενεργά εκχυλίσματα προσφέρει αντιφλεγμονώδη προστασία και καταπραΰνει τον ερεθισμό άμεσα. Είναι απόλυτα ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το πρώτο έτος, ενώ δεν περιέχει αμμωνία, κάμφορα ή μέντα.

Λαθος: Βγαίνεις τις ώρες αιχμής των κουνουπιών

Και αυτή είναι το σούρουπο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο αέρας πέφτει καθώς ο ήλιος ανατέλλει και δύει. Η έλλειψη ανέμου φέρνει τα κουνούπια προς αναζήτηση τροφής. Εάν μπορείς προγραμμάτισε τις εξωτερικές σου δραστηριότητες σε άλλες ώρες της ημέρας. Προληπτικά έχε μαζί σου το Biogreen Gel της BIONAT, για κοκκινίλες, σπυράκια, τσιμπήματα, κνησμός κ.ά. Είναι ένα δερματολογικό gel με μοναδικό φυτικό συνδυασμό από Lapacho (Tabebuia Avellanedae), Πρόπολη, Καλέντουλα, Αλόη Βέρα, εκχύλισμα σπόρων Γκρέιπ φρουτ & MSM. Το Biogreen gel υποστηρίζεται από κλινικές μελέτες σε άνθρωπο οι οποίες τεκμηριώνουν τις αντιβακτηριακές, αντιϊκές, αντιμυκητιασικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Αποτελεί ασφαλή, φυσική και αποτελεσματική λύση σε ένα ευρύ φάσμα δερματολογικών παθήσεων από 6 μηνών βρέφος.

Λάθος: Πίνεις αλκοόλ τα βράδια

Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) βοηθά  τα κουνούπια να εντοπίσουν την πηγή τους. Και όταν ο παλμός της καρδιάς σου είναι αυξημένος, το σώμα σου παράγει περισσότερο CO2. Η άσκηση, η κατανάλωση αλκοόλ ή η κατανάλωση πικάντικων τροφών, αυξάνει την παραγωγή του CO2  και σε κάνει ακαταμάχητο στα κουνούπια.

Λάθος: Τρως κάποιες  «αντικουνουπικές» τροφές!

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το να τρως μπανάνες,  σκόρδο, ή συμπληρώματα με βιταμίνες του συμπλέγματος Β μπορούν να αποκρούσουν τα κουνούπια. Τίποτα από αυτά όμως δεν εμποδίζουν τα κουνούπια από το να σε τσιμπήσουν!

Λάθος: Φοράς τα λάθος ρούχα

Τα κουνούπια δεν μπορούν να διαπεράσουν τα ρούχα που έχουν πολύ σφιχτή ύφανση. Ενώ το βαμβάκι και το λινό συνήθως δεν αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά των  κουνουπιών, οι πολλές συνθετικές ίνες-ιδιαίτερα τα υψηλής τεχνολογίας αθλητικά ρούχα - τείνουν να κρατούν τα κουνούπια έξω. Επίσης, απέφυγε τα σκούρα χρώματα που ξεχωρίζουν στα κουνούπια και επίλεξε ανοιχτά χρώματα που είναι λιγότερο ελκυστικά για τα κουνούπια.

Λάθος: Βασίζεσαι στις συσκευές υπερήχων

Υπάρχουν πολλές συσκευές υπερήχων και διάφορα applications στην αγορά ως εντομοαπωθητικά-μερικά από τα οποία ισχυρίζονται ότι μιμούνται τον ήχο των κουνουπιών. Δεν λειτουργούν. Άφησέ τα! Τα προιόντα από το φαρμακείο είναι η μόνη λύση προστασίας από τα κουνούπια.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .