Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι βιταμίνες που θα σε κάνουν επιτέλους μαμά!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

9 Οκτωβρίου 2016

Θέλεις να αποκτήσεις μωρό αλλά δυσκολεύεσαι; Η καλή διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις έγκυος και να προετοιμάσεις το σώμα σου ώστε να δεχτεί το έμβρυο. Αυτές οι βιταμίνες που θα βρεις στο σημείο φροντίδας, το φαρμακείο, θα σε κάνουν επιτέλους μαμά!


Το συνένζυμο Q10 ή CoQ10 παράγεται από τον οργανισμό και είναι απαραίτητο για τη βασική λειτουργία των κυττάρων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη συμπληρωμάτων του CoQ10 μπορεί να βοηθήσει τόσο με τη γυναικεία όσο και την ανδρική υπογονιμότητα.  Έρευνες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι η προσθήκη του CoQ10 μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των ωαρίων. Έχει αποδειχτεί επίσης ότι η λήψη CoQ10 μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Αν υποβάλλεσαι σε θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης αυτά τα λιπαρά οξέα, που βρίσκονται κυρίως στο ιχθυέλαιο, θα ενισχύσουν τη γονιμότητά σου. Το σώμα σου δεν μπορεί να συνθέσει από μόνο του ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και θα πρέπει να το λάβει μέσω της διατροφής. Η αυξημένη πρόσληψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων έχει συσχετιστεί με βελτίωση της ποιότητας των εμβρύων σε μελέτη που έγινε στην Ολλανδία για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Εάν θέλεις να μείνεις έγκυος ξεκίνα τις πολυβιταμίνες. Σε μια μεγάλη μελέτη που συμμετείχαν περισσότερες  από 18.000 γυναίκες που προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες, οι ερευνητές βρήκαν ότι εκείνες που λάμβαναν ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα είχαν μικρότερη πιθανότητα να παρουσιάσουν προβλήματα ωορρηξίας.

Εκτός από σένα ίσως χρειαστεί και ο σύντροφός σου να πάρει ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην ωορρηξία και ενισχύει τη γονιμότητα στις γυναίκες ενώ βοηθά στην κινητικότητα του σπέρματος και την παραγωγή τεστοστερόνης στους άνδρες. Έχει σημειωθεί ότι η ανεπάρκεια ψευδαργύρου συσχετίζεται με μειωμένη παραγωγή σπέρματος. Τα στρείδια έχουν περισσότερο ψευδάργυρο ανά μερίδα από κάθε άλλο τρόφιμο, αλλά αν δεν σου αρέσουν, μπορείς επίσης να καταναλώνεις και άλλα, πλούσια σε ψευδάργυρο, τρόφιμα όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα καβούρια, ο αστακός, τα φασόλια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυτό είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής. Όλοι οι γυναικολόγοι συνιστούν σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία να καταναλώνουν περίπου 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος ημερησίως. Το φυλλικό οξύ είναι μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που χρησιμοποιείται από το σώμα για να δημιουργήσει ερυθρά αιμοσφαίρια. Τόσο ο ψευδάργυρος όσο και το φυλλικό οξύ είναι σημαντικά στη σύνθεση του DNA και του RNA. Ο ψευδάργυρος και τα συμπληρώματα φυλλικού οξέος μπορεί να ωφελήσουν σε περιπτώσεις υπογονιμότητας. Φυλλικό οξύ περιέχουν τα εσπεριδοειδή, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Δώσε αυτά και στο σύντροφό σου

Εκτός από τον ψευδάργυρο και το CoQ10, εάν προσπαθείς να συλλάβεις τότε και ο σύντροφός σου θα πρέπει να λαμβάνει τις ακόλουθες βιταμίνες για να ενισχύσει τη γονιμότητα του:

Η λήψη αυτών των συμπληρωμάτων, όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε, μπορεί να ενισχύσει τη γονιμότητά του. Ισπανική μελέτη συνέκρινε γόνιμους και υπογόνιμους άνδρες και βρήκε ότι όσοι είχαν χαμηλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών θρεπτικών ουσιών παρουσίαζαν κακή ποιότητα του σπέρματος.

Πρόκειται για μια ουσία που χρησιμεύει ως πηγή ενέργειας για το σπέρμα και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην ωρίμανση του σπέρματος. Η προσθήκη της L-καρνιτίνης μπορεί να ενισχύσει την κινητικότητα του σπέρματος σε ορισμένες περιπτώσεις ανδρικής υπογονιμότητας.

Προτού λάβεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής συμβουλεύσου τον γιατρό σου ή τον φαρμακοποιό σου.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #CareSpot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .