Shape
carespot.gr
carespot.gr

Υαλουρονικό οξύ: Γιατί να «πιεις» την ενυδατική σου κρέμα;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

8 Φεβρουαρίου 2017

Δεκαπέντε γραμμάρια υαλουρονικού οξέως βρίσκονται στο σώμα μας, και χάνονται καθημερινά μέσω μίας φυσιολογικής διαδικασίας. Με το πέρασμα του χρόνου και με την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, μειώνεται σταδιακά η παραγωγή του υαλουρονικού οξέος και η επιδερμίδα αφυδατώνεται, χάνει τον όγκο της, την ελαστικότητά της και χαλαρώνει. Σε αντίθεση με το υγρό πόσιμο κολλαγόνο το πόσιμο υαλουρονικό οξύ προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση στους ιστούς και χαρίζει νεανική επιδερμίδα. Μάθε γιατί πρέπει να πιεις την ενυδατική σου κρέμα, και όχι μόνον να την απλώνεις στην επιδερμίδα σου.


Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένας υδατάνθρακας, πιο συγκεκριμένα ένα πολυσακχαρίτης που βρίσκεται φυσικά σε όλο το ανθρώπινο σώμα και είναι το κύριο συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος.Δεσμεύει νερό και λιπαίνει τις αρθρώσεις και τους μυς του σώματος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο υδρόφιλα μόρια στη φύση. Ένας άτομο 70 κιλών έχει μόλις 15 γραμμάρια υαλουρονικού οξέος στο σώμα του, αλλά λόγω της ισχυρής υγροσκοπικής του φύσης, έχει την ικανότητα να απορροφά 20.000 μόρια νερού, δηλαδή 1.000 φορές το βάρος του!

Γιατί να «πιεις» την ενυδατική σου κρέμα;

Το υαλουρονικό οξύ ως διατροφικό συμπλήρωμα είναι σημαντικό για την υγεία της επιδερμίδας σου, δεδομένου ότι παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου, την πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα, το οποίο υποστηρίζει τη δομή του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ διατηρεί τη σύνθεση κολλαγόνου καθώς και την υγρασία της επιδερμίδας χαρίζοντας αποτελεσματική αντιγήρανση στο δέρμα. Επίσης υπάρχουν και άλλοι λόγοι να δοκιμάσεις ένα διατροφικό συμπλήρωμα υαλουρονικού οξέως.

Ρυθμίζει την ενυδάτωση στην επιδερμίδα

To υαλουρονικό οξύ διατηρεί πάνω από 1000 φορές το βάρος του σε νερό μέσα στα κύτταρα του δέρματος, καθιστώντας το μια καταπληκτική ενυδατική φροντίδα. Στην πραγματικότητα, καμία άλλη ουσία δεν μπορεί να συγκρατήσει τόσο νερό όσο το υαλουρονικό οξύ προσφέροντας αποτελεσματική αντιγήρανση μειώνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες στην επιδερμίδα. Εξίσου σημαντική είναι η ικανότητά του να βοηθά στην αποτοξίνωση και την αποβολή των αποβλήτων από τα κύτταρα. Επίσης, συμβάλλει στην παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου, παρέχοντάς τους υγρασία. Το Nurideen Plus της HEALTH AID αποτελείται από μία ειδική φόρμουλα που συνδυάζει Υδρολυμένο θαλάσσιο Κολλαγόνο, Υαλουρονικό οξύ, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε, Βήτα Καροτίνη, Ψευδάργυρο και Πυρίτιο που βοηθούν στη διατήρηση ενός ενυδατωμένου, σφριγηλού και ελαστικού δέρματος, προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση και προάγουν την καλή υγεία, διατηρώντας λαμπερό δέρμα χωρίς κηλίδες.

Παρέχει αντιοξειδωτική προστασία στα κύτταρα της επιδερμίδας και τις αρθρώσεις

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ακούσει για τα συμπληρώματα γλυκοζαμίνης που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των αρθριτικών παθήσεων. Η γλυκοζαμίνη ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που είναι γνωστές ως γλυκοζαμινογλυκάνες (GAG). Οι ενώσεις αυτές βοηθούν σε πιο υγιείς και πιο ευέλικτες αρθρώσεις. Το υαλουρονικό οξύ είναι η πιο ενεργή μορφή των GAG και λειτουργεί σαν ένα αμορτισέρ ρευστού λιπαντικού στους ιστούς. Επίσης, ανακουφίζει τον πόνο στις αρθρώσεις. Επιπλέον, ως αντιοξειδωτικό, συμβάλλει στη υγεία των αρθρώσεων. To Πόσιμο Υαλουρονικό με Γλυκοζαμίνη & Βιταμίνη C της VICAN είναι το καλύτερο ελληνικό πόσιμο υαλουρονικό με στοχευμένη δράση για την ενίσχυση της καλής υγείας των οστών και των αρθρώσεων. Η μοναδική του σύνθεση από υαλουρονικό οξύ πολύ υψηλού μοριακού βάρους εμπλουτισμένη με γλοζαμίνη και βιταμίνη C συμβάλλει αποτελεσματικά στην απόλυτη απορρόφησή του από τον οργανισμό. Η δράση του εξασφαλίζει τη βαθιά ενυδάτωση του οργανισμού, τη σωστή λίπανση των μεσοσπονδύλιων δίσκων, των οστών και των αρθρώσεων ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων βελτιώνοντας θεαματικά τη συνολική υγεία του οργανισμού.

Χαρίζει γερή όραση

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στο υαλοειδές υγρό των ματιών. Το υαλουρονικό οξύ προορίζεται για χρήση σε χειρουργική επέμβαση των ματιών ειδικά για καταρράκτη και γλαύκωμα. Το υαλουρονικό οξύ λιπαίνει τους ιστούς των ματιών, και όσοι πάσχουν από ξηροφθαλμία το υαλουρονικό οξύ θεωρείται μια καλή θεραπεία. Το Yaluronik της SUPERFOODS προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κα ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Είναι το μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής που διαθέτει πολλαπλές δράσεις σε ένα μόνο προϊόν!

Προστατεύει από την ουλίτιδα

Η ασθένεια των ούλων είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που επηρεάζει 3 στους 4 ενήλικες άνω των 35 ετών. Η ουλίτιδα είναι η μεγαλύτερη αιτία απώλειας δοντιών. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα σημαντικό συστατικό του συνδετικού ιστού των ούλων που συμβάλλει στην αναγέννηση του φρέσκου ιστού υγιών ούλων καθώς και στη μείωση τυχόν φλεγμονής που οδηγεί σε αιμορραγία των ούλων. Το Υαλουρονικό Οξύ της NATURE'S BOUNTY εκτός από την υγεία της επιδερμίδας, συμβάλλει σημαντικά και στην υγεία των οστών και του συνδετικού ιστού.


Όπως κάθε συμπλήρωμα διατροφής, οι αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα είναι πιθανές. Προτού λάβεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής συμβουλεύσου πρώτα τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σου.

 

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .