Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ηλεκτρονικό τσιγάρο και υγρά αναπλήρωσης: τί πραγματικά πρέπει να ξέρεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

18 Φεβρουαρίου 2017

Το μυστικό της απόλαυσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι η ποικιλία των γεύσεων και το υγρό αναπλήρωσης που θα επιλέξεις. Εάν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό τσιγάρο μάθε τι πραγματικά πρέπει να ξέρεις για τα υγρά αναπλήρωσης ή αλλιώς e-liquids.


1) Μια δοκιμή θα σε πείσει

Υπάρχει τεράστια ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων και ο συνδυασμός τους προσφέρει μία πραγματικά μεγάλη γκάμα επιλογών. Αλλά για να επιλέξεις το κατάλληλο υγρό αναπλήρωσης θα πρέπει να το δοκιμάσεις. Μην κάνεις ωστόσο το λάθος, που κάνουν πολλοί νέοι ατμιστές, να επιλέξεις υγρά με μηδενική ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη. Είναι σημαντικό στην αρχή, εκτός από τη γεύση, να επιλέγεις και την κατάλληλη περιεκτικότητα νικοτίνης, που στην αρχή θα σου προσφέρει την κατάλληλη ένταση στην εισπνοή.

2) Επίλεξε υγρά αναπλήρωσης με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε PG

Τα υγρά αναπλήρωσης αποτελούνται από έναν συνδυασμό προπυλενογλυκόλης (PG) και φυτικής γλυκερίνης (VG), αρωματικές ουσίες, απιονισμένο νερό και νικοτίνη (όχι πάντα).Εάν προτιμάς τα πυκνά σύννεφα ατμού επίλεξε ένα με high VG, ενώ αν δίνεις βάρος στη γεύση τα high PG αναδεικνύουν καλύτερα το άρωμα και τη γεύση.

3) Δώσε σημασία στη σωστή λειτουργία

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι όταν γεμίζεις τον ατμοποιητή με κάποιο υγρό αναπλήρωσης της προτίμησής σου θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός προκειμένου να μην πέσει υγρό στον κεντρικό σωλήνα. Όταν η στάθμη του υγρού αναπλήρωσης στον ατμοποιητή φτάσει στο 1/3, αναπλήρωσε το υγρό για να διασφαλίσεις τη σωστή λειτουργία του ατμοποιητή και της αντίστασης.

4) Περίμενε 5 λεπτά

Κάθε φορά που αλλάζεις αντίσταση στον ατμοποιητή και γεμίζεις με υγρό αναπλήρωσης χρειάζεται να περιμένεις 5 λεπτά πριν ατμίσεις προκειμένου να δώσεις τον απαραίτητο χρόνο ώστε να ποτίσει η αντίσταση και να μην αποδώσει καμένη γεύση.

5) Καθάρισέ το

Εάν η γεύση του υγρού έχει αλλοιωθεί ή έχει μειωθεί ο ατμός που παράγει ο ατμοποιητής ίσως να χρειάζεσαι καινούργια αντίσταση. Ωστόσο μια καλή πρακτική είναι να ξεπλένεις τον ατμοποιητή ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα υγρού. Η αλλαγή αντίστασης προτείνεται περίπου κάθε 10 μέρες ή ανά 30ml υγρού.

6) Φρόντιζε τα υγρά

Φύλαγε τα υγρά αναπλήρωσης σε σκιερό μέρος και σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από παιδιά.

7) Αναζήτησε την πιστοποίηση

Σε κάθε περίπτωση, τα υγρά αναπλήρωσης επειδή είναι χημικές ουσίες πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Αναζήτησε λοιπόν όσα διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. 

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .