Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

10 Μαΐου 2017

Εάν αποφάσισες μόλις να κόψεις το συμβατικό τσιγάρο και αγόρασες το πρώτο σου ηλεκτρονικό φρόντισε να αποφύγεις αυτά τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν όλοι οι νέοι ατμιστές.


1) Λάθος: Αντιμετωπίζεις το ηλεκτρονικό τσιγάρο όπως το συμβατικό

Η δύναμη της συνήθειας δυστυχώς δεν σε αφήνει να απολαύσεις με ασφάλεια το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο πριν το χρησιμοποιήσεις. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν παράγει καπνό μέσω καύσης, αυτό το αναλαμβάνει ο ατμοποιητής, ο οποίος ζεσταίνει το υγρό αναπλήρωσης και τον βγάζει ως ατμό. Γι’ αυτό η τζούρα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο πρέπει να είναι μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια και πιο απαλή. Πριν από κάθε χρήση καλό είναι να ελέγχεις αν το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο χρειάζεται φόρτιση ή αν πρέπει να προσθέσεις επιπλέον υγρό αναπλήρωσης στον ατμοποιητή.

2) Λάθος: Δεν συντηρείς σωστά τα εξαρτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Φρόντιζε να αποσυνδέεις τον ατμοποιητή από τη μπαταρία και να φυλάς τα δύο κομμάτια χωριστά. Το σημείο που ενώνει τον ατμοποιητή με την μπαταρία μπορεί να συγκεντρώσει σκόνη ή υγρασία από το υγρό αναπλήρωσης. Καθάριζε συχνά το σημείο των δύο εξαρτημάτων για να μην περάσουν στη μπαταρία και τη βλάψουν.

3) Λάθος: Δεν δοκιμάζεις νέο υγρό αναπλήρωσης

Εάν χρησιμοποιείς συνεχώς το ίδιο υγρό αναπλήρωσης δεν θα μπορείς να διακρίνεις εύκολα τη γεύση του ηλεκτρονικού σου τσιγάρου και να το απολαύσεις επειδή θα το έχεις συνηθίσει. Δοκίμασε νέα υγρά αναπλήρωσης για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και επέστρεψε στην αρχική σου επιλογή.

4) Λάθος: Επιλέγεις υγρά αναπλήρωσης με χαμηλή ή υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη

Πολλοί νέοι ατμιστές κάνουν το λάθος να χρησιμοποιούν ακατάλληλα - για τις ανάγκες τους - υγρά αναπλήρωσης με υψηλότερη ή χαμηλότερη περιεκτικότητα νικοτίνης. Η επιλογή του ιδανικού υγρού αναπλήρωσης βασίζεται στον αριθμό των τσιγάρων που έκανες προτού ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εάν κάπνιζες περισσότερο από ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα τότε ένα υγρό αναπλήρωσης με 12-18 mg νικοτίνης μπορεί να κάνει για σένα. Εάν κάπνιζες 2 - 3 τσιγάρα την ημέρα τότε επίλεξε ένα υγρό αναπλήρωσης με περιεκτικότητα 6 mg νικοτίνης.

5) Λάθος: Υπερφορτίζεις την μπαταρία

Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζεις και από το κινητό σου τηλέφωνο: δεν υπερφορτίζουμε τη μπαταρία γιατί εξαντλείται και μειώνεται ο χρόνος ζωής της. Αν η μπαταρία έχει φορτιστεί πλήρως βγάζε την από την πρίζα και φρόντισε να την αποσυνδέεις από τον φορτιστή. Μόνον όταν  φορτίζεις τη μπαταρία για πρώτη φορά πρέπει να την αφήνεις στην πρίζα για 1-2 ώρες περισσότερο από το κανονικό. Τέλος, καλό είναι να φορτίζεις την μπαταρία σου προτού αδειάσει εντελώς. Το να φορτίσεις μια μισοάδεια μπαταρία είναι πολύ πιο εύκολη από μία εντελώς άδεια, δεν την καταπονείς και επιμηκύνεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .