Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ήλιος και ακμή: Τα 5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το αντηλιακό σου για να μην βγάζεις σπυράκια

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Αυγούστου 2017

Η πολλή ζέστη και η υγρασία τους καλοκαιρινούς μήνες προκαλεί αυξημένη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων με αποτέλεσμα να αυξάνεται η λιπαρότητα του δέρματος και να επιδεινώνεται η ακμή. Γι' αυτό λοιπόν είναι ακόμα πιο σημαντικό να επιλέγεις το κατάλληλο αντηλιακό για σένα. Και κατάλληλο αντηλιακό είναι εκείνο που έχει τα παρακάτω 5 συστατικά.


Ο ήλιος ξηραίνει τα σπυράκια;

Τα βακτήρια που επιδεινώνουν την εμφάνιση της ακμής συνήθως δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτόν το λόγο τα σπυράκια μειώνονται μετά από την ηλιοθεραπεία ενώ ο ήλιος και το θαλασσινό νερό τα ξηραίνουν. Όμως μπορεί να αφήσουν σημάδια στο δέρμα σου ενώ σε περίπτωση που ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή για την ακμή το δέρμα γίνεται ευαίσθητο στον ήλιο. Επιπλέον, η εφίδρωση φράσσει τους πόρους με αποτέλεσμα την επιδείνωση της ακμής. Για να μην έχεις σπυράκια στις διακοπές σου επίλεξε το κατάλληλο αντηλιακό που θα προστατέψει το δέρμα σου από την ακμή και απόλαυσε ξέγνοιαστα το καλοκαίρι!


Τα 5 συστατικά που πρέπει να περιέχει το αντηλιακό σου για να μην βγάζεις σπυράκια

Για να μην επιδεινωθεί η ακμή από το αντηλιακό σου πρόσεξε τα εξής όταν αγοράζεις αντηλιακό:

1) Να σου παρέχει υψηλή ηλιακή προστασία

Το αντηλιακό σου πρέπει να διατηρεί και να τονώνει την άμυνας του δέρματος (ασυλία) κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. Γι’ αυτό και χρειάζεται να επιλέξεις ένα αντηλιακό που να έχει υψηλό δείκτη προστασίας, τουλάχιστον 30 SPF. Η Cleanance Solaire SPF50+ της AVENE παρέχει υψηλή προστασία του ευαίσθητου δέρματος του προσώπου με τάση ακμής, είναι ανθεκτικό στο νερό, δεν αφήνει λευκά ίχνη, παρέχει ευρεία προστασία UVB-UVA και είναι φωτοσταθερό, χωρίς paraben και χωρίς σιλικόνη με ελαφριά και λεπτόρρευστη υφή που προστατεύει, ενυδατώνει και προσφέρει ματ όψη στο δέρμα.

2) Στην ετικέτα να αναγράφεται το non-comedogenic

Να αναγράφεται ο όρος non-comedogenic που σημαίνει ότι το προϊόν δε θα φράσσει τους πόρους. Η Oil Free Compact Cream SPF50 της YOUTH LAB είναι αντηλιακή κρέμα σε μορφή compact make-up που προσφέρει ισχυρή αντηλιακή προστασία. Η μη λιπαρή σύνθεσή του προσαρμόζεται στο χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, ενώ ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων του δέρματος, χαρίζοντας ματ αποτέλεσμα και ομοιόμορφη όψη που παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη για πολλές ώρες! Περιέχει άμυλο από Καλαμπόκι που απορροφά τη λιπαρότητα και δίνει ματ αποτέλεσμα, βιταμίνη Ε, που προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και επαναφέρει την ελαστικότητα του δέρματος και φυσικά φίλτρα UVA / UVB, για υψηλή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

3) Να είναι φαρμακευτικό προϊόν

Προμηθεύσου το αντηλιακό σου από το σημείο φροντίδας, το φαρμακείο. Τα περισσότερα φαρμακευτικά αντηλιακά δεν περιέχουν άρωμα ή έλαια, και είναι δερματολογικά ελεγμένα, μη φαγεσωρογόνα, χωρίς parabens. H Photoderm AKN Mat SPF30 της BIODERMA με αποκλειστική πατέντα Fluidactiv® στο spray Photoderm AKN, ρυθμίζει βιολογικά την ποιότητα του σμήγματος και κρατάει τους πόρους ανοιχτούς αποτρέποντας την εμφάνιση των κηλίδων, που συχνά επιδεινώνεται μετά από την έκθεση στον ήλιο.

4) Να προσφέρουν ενυδάτωση

Τα αντιηλιακά που προσφέρουν ενυδάτωση καλό είναι να περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή ceramides κι για την ακμή να περιέχουν γλυκονικό ασβέστιο ή γαλακτικό οξύ. Αν πάλι θέλεις αντιοξειδωτική προστασία από τον ήλιο πόνταρε στις βιταμίνες (π.χ. βιταμίνη E και C και εκχυλίσματα βοτάνων). Η Suncare AC Cream SPF30 της FROIKA σε προφυλάσσει από τα άμεσα (ηλιακό έγκαυμα), τα μακροχρόνια (φωτογήρανση, κίνδυνος καρκίνου του δέρματος) επιβλαβή αποτελέσματα της ηλιακής ακτινοβολίας και τις αντιδράσεις φωτοευαισθησίας. Προσφέρει πλήρη φωτοπροστασία UVA - UVB και προστασία κατά των ελευθέρων ριζών, έχει σμηγματορυθμιστική και κερατορυθμιστική δράση και βελτιώνει τις ατέλειες του ακνεικού δέρματος.

5) Να μην είναι πολύ λιπαρή η υφή του

Οι λιπαρές αντηλιακές κρέμες συνήθως επιδεινώνουν το πρόβλημα της ακμής επειδή φράζουν τους πόρους και δεν παροχετεύεται το σμήγμα δημιουργώντας κυρίως σπυράκια με πύον. Προτίμησε τις oil free συνθέσεις. Η ANTHELIOS AC Fluid Mat SPF 30+ της LA ROCHE POSAY είναι κρέμα υψηλής αντηλιακής προστασίας με λεπτόρρευστη υφή για το πρόσωπο. Ιδανική για την ευαίσθητη, ακόμα και αλλεργική στον ήλιο επιδερμίδα, χωρίς άρωμα και paraben.

 




Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .