Shape
carespot.gr
carespot.gr

Καθαρισμός και ενυδάτωση προσώπου σε 4 βήματα, φέρσου σαν άντρας!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

9 Φεβρουαρίου 2021

Για αρκετούς άντρες περιποίηση σημαίνει ξύρισμα, λούσιμο και πλύσιμο σώματος. Λέξεις όπως «καθαρισμός και ενυδάτωση προσώπου» ή «αντιγήρανση» αποτελούν ταμπού. Σε περίπτωση που έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα, είναι άλλο πράγμα το μπρουτάλ (αρρενωπό) ή το επιμελώς ατημέλητο look και άλλο το απεριποίητο, βρώμικο και παρατημένο. Τα τελευταία, να είσαι σίγουρος, δεν ήταν ούτε είναι στη μόδα. Είναι καιρός να το... πάρεις αλλιώς. Είναι καιρός να φερθείς και να δείχνεις σαν αληθινός και σύγχρονος άντρας που θα γίνει το «αντικείμενο» του πόθου. Βάλε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης στη ζωή σου και θα δεις τις... μετοχές σου να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Ιδού τέσσερα απλά βήματα.


1) Απολέπιση προσώπου (2-3 φορές την εβδομάδα)

Πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα είναι η απολέπιση. Είναι απαραίτητη (30 δεύτερα μασάζ σε βρεγμένο δέρμα αρκεί) γιατί βοηθάει να απομακρυνθούν από το δέρμα νεκρά κύτταρα, βρωμιά και λιπαρότητα. Ο βαθύς καθαρισμός που προσφέρει η απολέπιση ξεμπλοκάρει τους φραγμένους πόρους του δέρματος και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μαύρων στιγμάτων. Εννοείται θα πρέπει να διαλέξεις προσεκτικά το απολεπιστικό σου για να ταιριάζει με τον τύπο δέρματός σου.


2) Καθαρισμός (κάθε μέρα)

Πρόκειται για την πιο σημαντική καθημερινή συνήθεια. Κι αυτό επειδή όλη τη μέρα το δέρμα σου εκτίθεται στη βρωμιά, τα βακτήρια και την περιβαλλοντική μόλυνση. Ο καθαρισμός απομακρύνει όλα αυτά και αποτρέπει το φράξιμο των πόρων. Άπλωσε το καθαριστικό σε βρεγμένο δέρμα και κάνε ελαφρύ μασάζ. Η όλη διαδικασία δεν πρέπει να διαρκέσει πάνω από 30 δεύτερα.


3) Βάλε serum (κάθε μέρα)

Δεν είναι αποκλειστικό γυναικείο προϊόν. Και το δικό σου δέρμα έχει ανάγκη το serum (ορός). Η καθημερινή σου περιποίηση επιβάλλεται να το περιλαμβάνει μεταξύ του καθαρισμού και της ενυδάτωσης. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά αφού η αντιγηραντική του δράση είναι άμεση και δεδομένη ενώ βοηθάει και στο να μη δημιουργούνται μαύρες κηλίδες.


4) Ενυδάτωση (κάθε μέρα)

Τελευταίο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι η ενυδάτωση. Μετά τον -απαραίτητο- καθαρισμό το δέρμα εύλογα έχει απωλέσει μέρος θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στην επιφάνειά του. Η ενυδατική λοιπόν επαναφέρει τους δείκτες του δέρματος στα σωστά επίπεδα και δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα κατά της βρωμιάς και των πιθανοτήτων να φράξουν γρήγορα οι πόροι. Πόση ενυδατική χρειάζεσαι εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σου και φυσικά την περίοδο που τη χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, τις πιο κρύες μέρες είναι καλό να βάζεις περισσότερη ποσότητα ενώ αν το δέρμα σου είναι λιπαρό θα πρέπει να κάνεις πιο μετρημένη χρήση.


*Extra tip: Να θυμάσαι ότι κάθε μέρα, επί 12 μήνες το χρόνο, ακόμα και με συννεφιά, το δέρμα σου έχει ανάγκη από αντηλιακή προστασία. Συνεπώς να μην αμελείς ποτέ το αντηλιακό σου εκτός αν επιλέξεις ενυδατική με δείκτη προστασίας SPF.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .