Shape
carespot.gr
carespot.gr

Κάηκες από τον ήλιο; Οι 5 SOS κινήσεις που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Αυγούστου 2016

Εάν αφέθηκες στον ήλιο, χωρίς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου, το σίγουρο είναι ότι απέκτησες ένα επώδυνο κάψιμο στην επιδερμίδα σου! Αν κάηκες από τον ήλιο αυτές είναι οι 5 SOS κινήσεις για να σώσεις το δέρμα σου.


Ξεχάστηκες λίγο παραπάνω στον ήλιο ή ξέχασες το αντηλιακό σου; Ανάλογα με τη σοβαρότητά του, το έγκαυμα μπορεί να κυμαίνεται από απλό κοκκίνισμα, 2-3 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο, έως το έντονο κοκκίνισμα με πρήξιμο του δέρματος, φυσαλίδες με ορό και πόνο. Αλλά ένα ηλιακό έγκαυμα δεν είναι ποτέ αθώο αφού είναι υπεύθυνο για τη φωτογήρανση και την πρόωρη γήρανση όπως κηλίδες, δυσχρωμίες, ξηρότητα, ρυτίδες μέχρι τις μόνιμες αλλοιώσεις στο DNA των κυττάρων. Επομένως οι κανόνες για μετά την έκθεσή σου στον ήλιο είναι: ενυδάτωση, επανόρθωση, επούλωση καθώς και προστασία από τον ήλιο, δηλαδή να μην ξαναβγείς στον ήλιο την επόμενη μέρα! Όσο το δέρμα σου προσπαθεί να επουλωθεί θα πρέπει να παραμείνει μακριά από τον ήλιο για μερικές ημέρες. Αυτές είναι οι 5 SOS κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να μειώσεις το κοκκίνισμα, να ελαττώσεις το τράβηγμα της επιδερμίδας και τον πόνο και να ενυδατώσεις το δέρμα σου, που τώρα το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ!

1) Βάλε κομπρέσες

Ρϊξε σε αποστειρωμένες γάζες ή σε μια πετσέτα δροσερό νερό, φυσιολογικό ορό ή χαμομήλι και εφάρμοσέ τη στην περιοχή του ηλιακού εγκαύματος. Επαναλάμβανε αρκετές φορές για να μειώσεις την εξάπλωση αλλά και το βάθος του εγκαύματος. Επίσης το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις μαζί σου το Σπρέι Αφρού της BEPANTHOL, το οποίο δροσίζει, καταπραΰνει, ενυδατώνει άμεσα τα ήπια ηλιακά εγκαύματα και ενισχύει τη φυσιολογική διαδικασία ίασης και καταπράϋνσης του ερεθισμένου δέρματος.

2) Χρησιμοποίησε after sun προϊόντα                                              

Για να επανορθώσεις τη βλάβη στο δέρμα σου, να το ανακουφίσεις από τη θερμότητα και το ηλιακό έγκαυμα αλλά και να ενυδατώσεις την περιοχή ένα after sun προιόν κρίνεται απαραίτητο να το έχεις στο νεσεσέρ σου. Το Uniburn 2σε1 Τζελ & Γιαούρτι Κρέμα Προσώπου & Σώματος  για μετά τον Ήλιο της UNIPHARMA προάγει την επούλωση και καταπραΰνει ηλιακά εγκαύματα. Καταπραΰνει τον ερεθισμό και το ερύθημα, ανακουφίζει από τον πόνο και το κάψιμο, ενυδατώνει το δέρμα και αποτελείται από καινοτόμο gel και φυσικό γιαούρτι, τα οποία περιέχονται σε ξεχωριστά σωληνάρια και αναμειγνύονται τη στιγμή της εφαρμογής.

3) Άπλωσε αλόη βέρα

Η αλόη βέρα μπορεί να μειώσει τόσο το ηλιακό έγκαυμα, όσο και τον πόνο και τη φλεγμονή, οδηγώντας σε λιγότερο ξεφλούδισμα επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δρα κατευναστικά στην καμμένη επιδερμίδα. Η Organic Aloe Vera Gel 99.9% Ενυδάτωση & Επιδιόρθωση του Δέρματος της OPTIMA ενυδατώνει και επιδιορθώνει την επιδερμίδα σου, βοηθά στην αποκατάσταση του ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος καθώς το βιοενεργό ζελέ αλόης προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση. Το After Sun Ενυδατικό Γαλάκτωμα Σώματος Aloe Vera της KORRES είναι πλούσιο με βιολογικά εκχυλίσματα ενεργής αλόης, βιταμίνες C και E, ψευδάργυρο, προβιταμίνη Β5 αλλά κι ένα πλήθος άλλων πολύτιμων συστατικών που βοηθούν στην επανόρθωση του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο.

4) Προτίμησε μία κρέμα με υαλουρονικό οξύ

To υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει άμεσα και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Γενικά, φρόντιζε να επιλέγεις συνθέσεις με υγραντικούς παράγοντες που ελκύουν το νερό και το συγκρατούν γύρω από τα κύτταρα της κεράτινης στιβάδας, όπως είναι τα προΐόντα που θα βρεις στο φαρμακείο και περιέχουν υαλουρονικό οξύ. H Flogo Calm Cream Κρέμα για Εγκαύματα/Ερεθισμό/Κνησμό της PHARMASEPT, είναι κρέμα εξειδικευμένης δράσης (πρόσωπο & σώμα) για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση εγκαυμάτων (ηλιακών, θερμικών χημικών κλπ). Επουλώνει και ενισχύει την ανάπλαση της επιδερμίδας  επειδή περιέχει OGT, Υαλουρονικό οξύ και Βιταμίνη Ε). Η πανθενόλη και τα φυσικά ενυδατικά έλαια που περιέχει ενυδατώνουν και δημιουργούν φιλμ προστασίας για πρόληψη της απώλειας υγρασίας.

5) Δώσε σημασία στη δύναμη του νερού

Η  υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ήπια αφυδάτωση στον οργανισμό. Φρόντιζε να πίνεις αρκετό νερό για να ενυδατώσεις το σώμα σου μετά το κάψιμο. Επίσης, μετά την έκθεσή σου στον ήλιο, κάνε ένα χλιαρό ντους και δρόσιζε το δέρμα σου με νερό. Το Anti Thermal Water Mist Ενυδατικό Spray για μετά τον Ήλιο της FREZYDERM καταπραΰνει άμεσα την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα από τον ήλιο και της δίνει αίσθηση δροσιάς. Ενυδατώνει το δέρμα σου, ενεργοποιεί τα κύτταρα για τη φυσική παραγωγή υγρασίας και ταυτόχρονα ενεργοποιεί τους δείκτες αφυδάτωσης για την άμεση μεταφορά της υγρασίας στα κερατινοκύτταρα.

Αν το έγκαυμα είναι σοβαρό, πονάει και δεν υποχωρεί μετά από 48 ώρες απευθύνσου στο γιατρό ή το φαρμακοποιό σου.

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .