Shape
carespot.gr
carespot.gr

Καλλυντικά: Τι βάζουμε πρώτο;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

21 Απριλίου 2016

Τι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πρώτο: την ενυδατική σου πριν το serum ή την κρέμα ματιών μετά την κρέμα ημέρας; Και πότε μπαίνει το αντηλιακό, στο τέλος ή στην αρχή; Αν έχεις κι εσύ μπερδευτεί με το ποιο καλλυντικό βάζουμε πρώτο μάθε τα σωστά βήματα. Βασικός κανόνας: φρόντιζε να αφήνεις πάντα κάποια λεπτά πριν χρησιμοποιήσεις  το επόμενο προϊόν ώστε να προλαβαίνει να απορροφηθεί το προηγούμενο.

Τι βάζουμε πρώτο;


1) Καθάρισε την επιδερμίδα σου

Προτού απλώσεις οποιοδήποτε προΐόν στην επιδερμίδα σου χρειάζεται να το καθαρίσεις προσεκτικά με καθαριστικό προσώπου ή λοσιόν ή εάν έχεις χρόνο να κάνεις απολέπιση με κάποιο scrub.

2) Βάζουμε πρώτο τον ορό ή serum

Μετά τον καθαρισμό βάλε πρώτα έναν ορό, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Έχει πιο λεπτή σύνθεση και η επιδερμίδα απορροφά ευκολότερα το προΐόν αλλά και επωφελείται από τα ενεργά συστατικά του όπως π.χ. αντιοξειδωτικά, ενυδατικούς παράγοντες και αντιγηραντικές ουσίες κ.ά. Αν ο γιατρός σού έχει χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή για την ακμή ή κάποιο άλλο δερματικό πρόβλημα τότε αυτό θα πρέπει να απλώσεις  πρώτο στην επιδερμίδα, αφήνοντάς 5 λεπτά εώς ότου απορροφηθεί πλήρως.

3) Συνέχισε με την κρέμα ματιών

Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή της κρέμας ματιών πριν από την κρέμα ημέρας για δύο λόγους: έχει πιο λεπτή υφή ενώ η στοχευμένη σύνθεσή της, σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ εμποδίζοντας την κρέμα προσώπου να βαρύνει την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια τονίζοντας την περιοχή ή προκαλώντας πρήξιμο.

4) Τώρα έχει σειρά η ενυδατική σου

Μετά το serum, για να διατηρήσει και την αποτελεσματικότητά του, άπλωσε με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις, μια ενυδατική κρέμα, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

5) Τέλος, το αντηλιακό

Ακόμη κι αν έξω έχει συννεφιά ή βρέχει, το αντηλιακό είναι απολύτως απαραίτητο προΐόν και εφαρμόζεται πάντα τελευταίο και προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV. Αν το βάλεις πριν την ενυδατική σου επειδή δημιουργεί ένα δυνατό φράγμα εμποδίζει τα ενεργά συστατικά των άλλων προϊόντων να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα.  Αντί για αντηλιακό μπορείς, τέλος, να χρησιμοποιήσεις μια BBcream εμπλουτισμένη με υψηλό δείκτη SPF.

6) Ολοκληρώνεις με το μακιγιάζ σου

Εάν θέλεις να κάνεις μακιγιάζ και να βάλεις make up θα πρέπει να το κάνεις μετά το αντηλιακό σου. Υπάρχουν πάντα οι έξυπνες συνθέσεις, όπως κρέμες ημέρας με SFP καθώς και πούδρες με SFP. Αν επιλέξεις τέτοια προΐόντα δεν χρειάζεσαι αντηλιακό.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .