Shape
carespot.gr
carespot.gr

Κόλλησες ίωση; 5 φυσικές λύσεις για να μειώσεις τα συμπτώματα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

27 Δεκεμβρίου 2016

Απέφευγες τους γύρω σου, έπλενες τα χέρια σου συχνά αλλά την κόλλησες! Αν σε ταλαιπωρεί κάποια ίωση μείωσε τα συμπτώματα με αυτές τις 5 φυσικές λύσεις που θα βρεις στο φαρμακείο, στο σημείο φροντίδας!


1) Με τη δύναμη των βοτάνων

Τα βότανα αποτελούν την ιδανική φυσική λύση για να αντιμετωπίσεις το χειμώνα τη γρίπη, τις ιώσεις, τις εποχιακές λοιμώξεις και το κρυολόγημα που ταλαιπωρούν τους περισσότερους από εμάς, ανεξάρτητα με την ηλικία και το πόσο επιβαρυμένος μπορεί να είναι ο οργανισμός μας. Δοκίμασε το Olivaxin της ABC KINITRON είναι μια ισχυρή φυσική φόρμουλα η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και περιέχει εκχυλίσματα από 20 Ελληνικά Βότανα.  Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει οτιδήποτε απειλητικό για την υγεία του. Αποτελείται από δύο φιαλίδια (OLIVAXIN 1 & OLIVAXIN 2) τα οποία λειτουργούν συνεργικά με στόχο την άμεση ενίσχυση και προστασία του οργανισμού. Η ενισχυμένη σύνθεση του OLIVAXIN 1, σε ενεργά συστατικά από εκχυλίσματα ελληνικών βοτάνων, στοχεύει στην Άμεση και Ενεργή ενίσχυση του ανοσοποιητικού ενάντια σε όλες τις ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις, όπως επίσης και στο κοινό κρυολόγημα. Η μορφή spray του OLIVAXIN 2, λόγω της ταχείας και πλήρους απορρόφησης των δραστικών του συστατικών, καθιστά το προϊόν αποτελεσματικό στη μακροχρόνια προφύλαξη του οργανισμού από οποιονδήποτε επιβαρυντικό παράγοντα, είτε πρόκειται για ασθένεια, είτε για βλαβερούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

2) Με ελιά

Το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα παρασκευάσματα για την καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών. Η δράση του οφείλεται στο σημαντικότερο πολυφαινολικό φυτοθρεπτικό συστατικό της ελιάς, την ελαιοευρωπαΐνη. Πλήθος επιστημονικών μελετών προτείνουν πως η ελαιοευρωπαΐνη διαθέτει αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες, καθιστώντας την ένα εξαιρετικό φυσικό αντιβιοτικό χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Προσφέρει προστασία έναντι ενός ευρέος φάσματος ιών και μικροβίων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως είναι το κοινό κρυολόγημα, η φαρυγγίτιδα, η ιγμορίτιδα και όχι μόνο. Η ελαιοευρωπαΐνη φαίνεται πως δρα ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ την ίδια στιγμή καταστρέφει τους παθογόνους μικροοργανισμούς και παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους. Δοκίμασε το Oliviotic της POWER HEALTH. Είναι φυσικό, εναλλακτικό και περιέχει εκχύλισμα από τα φύλλα της ελιάς, Olea europaea L. – Οlivactive®  (τιτλοδοτημένο σε 20% ελαιοευρωπαΐνη – φυσική πηγή ελενολικού οξέος), καθώς και το πολύτιμο ιχνοστοιχείο ψευδάργυρο μαζί με τη Βιταμίνη D3 που υποστηρίζουν τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

3) Με μανιτάρια

Τα μανιτάρια αυξάνουν την παραγωγή κυτοκινών που βοηθούν στην καταπολέμηση των ιώσεων ενώ περιέχουν και πολυσακχαρίτες, που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες ποικιλίες μανιταριών για την καταπολέμηση του κρυώματος. Δοκίμασε το Cordyceps 500mg της TERRANOVA. Περιέχει βιολογικό μανιτάρι Κόρντισεπς (cordyceps sinensis) φρέσκιας ψυχρής ξήρανσης, που εξασφαλίζει αναλλοίωτες τις θρεπτικές του ιδιότητες και έτσι έχει καλύτερη ενζυμική δραστηριότητα, βιοδιαθεσιμότητα και συνεπώς μέγιστη αποτελεσματικότητα. Πληθώρα ερευνών έχουν αναδείξει τη σημαντική συμβολή του σε πολλά πεδία της υγείας. Το cordyceps είναι προσαρμογόνο βότανο και συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη διαχείριση του οξυγόνου από τον οργανισμό, δίνοντας ενέργεια και αντοχή, στον καλύτερο λιπιδαιμικό έλεγχο (χοληστερίνη), στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος. Στην κινεζική ιατρική συχνά αναφέρεται ως «το θαύμα της φύσης». Ιδανικό για vegeterian και vegans.

4) Με βιταμίνη C και εχινάτσεα

Η εχινάτσεα και η βιταμίνη C προσφέρουν προστασία και υποστηρίζουν τους αμυντικούς μηχανισμούς τού σώματος. Η Εχινάκεια είναι το πιο γνωστό παραδοσιακό φυτό, που χρησιμοποιείται για την τόνωση των αμυντικών δυνάμεων του σώματος. Η βιταμίνη C προστατεύει και τονώνει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στο να μειωθούν τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος. Εκτός του ότι συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού, βοηθά και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, όπως και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Δοκίμασε τη Vitamin C 1000mg Plus Echinacea αναβράζουσες ταμπλέτες της HEALTH AID. Περιέχει αναβράζουσες Vitamin C σε συνδυασμό με Εχινάκεια που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού καθώς και γενικότερα το ανοσοποιητικό σύστημα. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό και δροσερή γεύση λεμόνι. Επίσης είναι ιδανικό κατά τους χειμερινούς μήνες γιατί δρα αποτελεσματικά κατά του κρυολογήματος και των ιώσεων. Έχει άμεση αντιμετώπιση σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης μπορείς να δοκιμάσει το ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 1+1 ΔΩΡΟ Αναβράζοντα Δισκία Echinacea Extra & Vitamin C 500mg της POWER HEALTH.

5) Με θυμάρι, φασκόμηλο και δίκταμο

Το θυμάρι έχει προληπτική δράση κατά της γρίπης και των ενοχλητικών συμπτωμάτων της όπως ο βήχας, η ρινική καταρροή κ.λπ. Το δίκταμο, εκτός των πολλών άλλων ευεργετικών του ιδιοτήτων του (επουλωτικό πληγών, αντισπασμωδικό, καταπραϋντικό κ.λπ.), είναι ιδανικό για το συνάχι και τον πονόλαιμο ενώ το φασκόμηλο χρησιμοποιείται εναντίον του κρυολογήματος και για να καταπραΰνει τα ενοχλητικά συμπτώματα της φαρυγγίτιδας. Δοκίμασε το Cretan Iama της OLVOS SCIENCE. Το Cretan Ίαμα είναι Ελληνική καινοτομία και παγκόσμια πατέντα και αποτελεί καρπό της πολυετούς έρευνας διακεκριμένων ερευνητών του πανεπιστημίου της Κρήτης. Περιέχει αιθέρια έλαια 3 αρωματικών βοτάνων. Θυμάρι (Coridothymus Capitatus), φασκόμηλο (SalviaFruticosa) και δίκταμο (Origanum Dictamnus) σε συγκεκριμένες αναλογίες, μαζί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Συμβάλλει με φυσικό τρόπο στην ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού και δρα αποτελεσματικά σε συμπτώματα του ανώτερου αναπνευστικού.


Όπως κάθε συμπλήρωμα διατροφής, οι αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα είναι πιθανές. Προτού λάβεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής συμβουλεύσου πρώτα τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σου.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

 

 

 

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .