Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ξεκίνησαν πάλι οι αλλεργίες σου; Έτσι θα πάρεις ξανά βαθιά ανάσα!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Μαρτίου 2021

Άνοιξη. Η πιο ωραία εποχή του χρόνου σύμφωνα με τους περισσότερους. Όμως, μαζί με τα πουλάκια που κελαηδούν, ανθίζουν και τα λουλούδια και μαζί μ' αυτά «φουντώνουν» οι δικές σου εποχικές αλλεργίες. Έτσι, αντί να απολαμβάνεις την εποχή, εσύ υποφέρεις. Φτερνίζεσαι διαρκώς, «τρέχει» η μύτη σου, αισθάνεσαι μπούκωμα, κοκκινίζουν τα μάτια ενώ επηρεάζεται ακόμα και ο ύπνος, όχι μόνο η καθημερινότητά σου. Μην απελπίζεσαι, υπάρχουν λύσεις και τις έχουμε. Υπάρχει πληθώρα εξαιρετικών και αποτελεσματικών μη συνταγογραφημένων φάρμακων που μπορείς να προμηθευτείς. Μιλάμε για αντιισταμινικά αλλά και αποσυμφορητικά και ρινικά σπρέι που θα σε βοηθούν να κρατάς καθαρά τα ρουθούνια σου απ' όπου εισέρχονται κυρίως στον οργανισμό όλα όσα κάνουν τις αλλεργίες σου να εκρήγνυνται. Μπορείς επίσης να κάνεις συνδυασμό μερικών απ' αυτά για ακόμα πιο αποτελεσματική δράση. 

Πέρα από τα παραπάνω που θα σε βοηθήσουν να κατευνάσεις τα συμπτώματα και να μην επηρεάζεται η καθημερινότητά σου ενώ δεν θα σε... τρομάζει και μια βόλτα στην εξοχή, υπάρχουν και ενέργειες που μπορείς να κάνεις ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να «φουντώσουν» οι αλλεργίες σου. 


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

  • Μείνε σε κλειστούς χώρους τις μέρες που έχει αέρα και η ατμόσφαιρα είναι στεγνή. Προτίμησε να βγεις μετά από μια βροχή που ξεπλένει τη γύρη. Αν πρέπει να βγεις και τις μέρες με αέρα, απόφυγε τις πρωϊνές ώρες αφού η συγκεντρωμένη γύρη είναι περισσότερη. 
  • Κούρεψε το γκαζόν και κάθε είδους χόρτα από τον κήπο που «φουντώνουν» τις αλλεργίες σου. 
  • Με το που επιστρέφεις στο σπίτι, βγάλε αμέσως τα ρούχα και κάνε ντους ώστε να απομακρύνεις τη γύρη από το σώμα και τα μαλλιά σου.
  • Μην κρεμάς τη μπουγάδα εκτός σπιτιού, αν δεν έχεις στεγνωτήριο, προσπάθησε να βρεις εναλλακτική εσωτερικού χώρου ώστε να μην κολλάει η γύρη στα βρεγμένα ρούχα. 
  • Φόρα μάσκα όταν πρέπει να βγεις εκτός σπιτιού σε στεγνές και με αέρα μέρες. 


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

  • Χρησιμοποίησε τον κλιματισμό στο σπίτι και στο αυτοκίνητο και φρόντισε το φίλτρο να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. 
  • Κράτα στεγνό τον αέρα στους κλειστούς χώρους με αφυγραντήρα.
  • Κάνε χρήση ιονιστή στην κρεβατοκάμαρα. 
  • Σκούπισε και σφουγγάρισε συχνά. 
  • Κράτα κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα όταν τα επίπεδα της γύρης είναι υψηλά στην ατμόσφαιρα. 



Extra tip: Αν, μετά απ' όλα τα παραπάνω, τα συμπτώματα επιμένουν και η καθημερινότητά σου είναι ένα μαρτύριο, η επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο γιατρό είναι επιβεβλημένη. 

Extra info: Υπολογίζεται ότι 1 στους 4 ανθρώπους έχει κάποια µορφή αλλεργίας. Το 20% αλλεργική ρινίτιδα, το 10% αλλεργικό άσθµα, το 5% αλλεργική επιπεφυκίτιδα. 



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .