Shape
carespot.gr
carespot.gr

Λιώσε το λίπος μέχρι τα Χριστούγεννα χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

9 Δεκεμβρίου 2016

Συστηματική ήπια αεροβική και σωστή διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα της προσπάθειας για την καύση λίπους. Αλλά και κάποια συμπληρώματα διατροφής που θα βρεις στο φαρμακείο μπορεί να βοηθήσουν στην προσπάθειά σου. Να πώς θα λιώσεις το λίπος μέχρι τα Χριστούγεννα χωρίς να «λιώσεις» στη γυμναστική.


1) Περιόρισε την κατανάλωση των θερμίδων

Στην καύση λίπους μεγάλη σημασία παίζει η διατροφή σου. Θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής στα μέτρα σου που να ευνοεί την καύση λίπους. Το να μειώσεις τις θερμίδες και να τρως 5 γεύματα ημερησίως δεν έχει καμία σχέση με το να ακολουθείς εξαντλητικές και υποθερμιδικές δίαιτες για να χάσεις κιλά σε χρόνο ρεκόρ. Οι τελευταίες εξαντλούν το σώμα και φρενάρουν τον μεταβολισμό. Γι΄αυτό τρώγε 3 ισορροπημένα γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδυνό) τα οποία ιδανικά πρέπει να περιέχουν 30% πρωτεΐνη (κρέας, πουλερικά, ψάρι, αυγά), 30% υδατάνθρακες (καστανό ρύζι, ζυμαρικά ολικής άλεσης, 1 πατάτα, ψωμί ολικής) και 40% λαχανικά (σαλάτες βραστές ή ωμές).

 2) Δεν χρειάζεται να λιώνεις στη γυμναστική

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Obesity βρήκε πως όσοι έκαναν διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ) είχαν απώλεια κοιλιακού λίπους κάτω από 0.8% σε 3 μήνες. Στο ίδιο διάστημα, όσοι μπήκαν σε πρόγραμμα διατροφής για απώλεια λίπους και εκτελούσαν ήπιες αεροβικές ασκήσεις για 45 λεπτά τη μέρα, έχασαν πάνω από 3% κοιλιακού λίπους. Μετά την προπόνηση δοκίμασε το Sculpture Thermoreducer της ANDERSON. Είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή καταβολική δράση των λιπαρών (θερμογενετική δράση). Εμπλουτισμένο με Ακετυλοκαρνιτίνη και με 15 φυτικά εκχυλίσματα και ενεργά συστατικά όπως η Fucoxanthin και η Καφεΐνη είναι χρήσιμα για την μεταφορά της λιπιδικής μάζας και για τον καταβολισμό του. Τέλος, σύμφωνα με έρευνες δύο προπονήσεις την εβδομάδα με αντιστάσεις (π.χ. βάρη) μειώνουν σημαντικά το λίπος.

3) Νίκησε το λίπος με “λίπος”!

Το CLA (Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ), είναι ένα λιπαρό οξύ το οποίο βρίσκεται σε πολλές τροφές. Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς οι λαμβανόμενες ποσότητες Συζευγμένου Λινολεϊκού Οξέος μέσω της διατροφής είναι λιγότερες από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Το CLA αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό, μειώνει το σωματικό λίπος, ενισχύει την ανάπτυξη των μυών που συμβάλλει στην καύση λίπους και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Δοκίμασε τo Tonalin CLA της Solgar με συζευγμένο λινολεϊκό οξύ από καρθαμέλαιο. Παρασκευάζεται με ειδική διαδικασία παραγωγής που διατηρεί ακέραια τα οφέλη του ελαίου για τον οργανισμό. Συμβάλλει στη μείωση του λίπους του σώματος και στην αύξηση του άλιπου ιστού, ενώ παράλληλα δρα θετικά στη διατήρηση του μυϊκού ιστού. Το CLA της Lamberts περιέχει Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ Φυσικής προέλευσης, (παράγεται από το φυτό safflower), καθώς με αυτή την μορφή έχει διεξαχθεί η πλειοψηφία των κλινικών μελετών, ενώ και κατά τη διαδικασία παρασκευής υπόκειται σε μια ειδική επεξεργασία διασφάλισης των βιολογικά ενεργών συστατικών του. Περιέχει Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ Φυσικής προέλευσης, (παράγεται από το φυτό safflower, συμβάλλει στην τροποποίηση του τρόπου με τον οποίο ο οργανισμός αποθηκεύει το λίπος ενώ αποτελεί ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής σε άτομα που ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε λίπος. Το CLA Burn 1000 της ANDERSON είναι ιδανικό για καύσεις και λιποδιάλυση. Έχει αντιοξειδωτική δράση, τονώνει την άλιπη μάζα και μειώνει τη λιπαρή. Το Συζευμένο Λινολαϊκό Οξύ, ευνοεί την χρήση των λιπών με ενεργειακό σκοπό και επιτρέπει μια οικονομία του γλυκογόνου. Βοηθάει τον οργανισμό να διατηρήσει την άλιπη μάζα καίγοντας τις αποθήκες λίπους.

4) Βελτίωσε την αντοχή σου

Η αντοχή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εάν την αποκτήσεις θα μπορέσεις να κάνεις καλύτερες καύσεις και θα έχεις ενδυναμώσει τους μυς της καρδιάς ώστε να λειτουργούν άψογα στην οξυγόνωση του οργανισμού. Για να το πετύχεις χρειάζεσαι έναν συνδυασμό αργού τρεξίματος σε μεγάλες αποστάσεις και υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης. Επίσης μπορεί να σε βοηθήσει και η L-Καρνιτίνη. Είτε την καταναλώνεις μέσω της διατροφής είτε ως συμπλήρωμα είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη δράση της στο καρδιαγγειακό σύστημα και όχι μόνο. Αποτελεί ένα σημαντικό αμινοξύ το οποίο συντίθεται στον οργανισμό από τη Λυσίνη και βοηθά τη μεταφορά του λίπους για παραγωγή ενέργειας. Βρίσκεται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στο κόκκινο κρέας. Ενώ ο κύριος σκοπός της είναι η μετατροπή της τροφής σε ενέργεια, αρκετοί αθλητές τη χρησιμοποιούν για καύση λίπους, βελτίωση της μυϊκής αντοχής και για αύξηση ενέργειας. Το Carnitol L-Καρνιτίνη της JOHN NOA μειώνει το σωματικό λίπος, μειώνει το  βάρος, ενισχύει το μυϊκό σύστημα και παρέχει ενέργεια.  Η L Carnitine 500mg της LAMBERTS μπορεί να διασφαλίσει την πρόσληψη αυτού του ουσιώδους για το μεταβολισμό στοιχείου.

5 ) Δοκίμασε και το μηλόξυδο, έχει αποτέλεσμα!

Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους. Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι το οξικό οξύ που περιέχει μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση του σωματικού λίπους και ορισμένων λιπών στο ήπαρ. Το Cider Trim Μηλόξυδο της HEALTH AID είναι ιδανικό συμπλήρωμα, από προσεκτικά επιλεγμένα φυτικά συστατικά, για απώλεια βάρους και για τη διατήρησή του στο επιθυμητό επίπεδο. Συνδυάζει Μηλόξυδο που από παράδοση είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της κατακράτησης υγρών (φούσκωμα) γιατί περιέχει κάλιο συντελεί στη καλή λειτουργία του μεταβολισμού και κυρίως μειώνει την όρεξη και Λεκιθίνη που είναι φυσικός διαλύτης και διασπά τα λίπη ώστε να διευκολύνεται η αποβολή τους. Περιέχει επίσης Φύκια (Kelp) που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς (ιώδιο) και συνεπώς ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα την αύξηση των καύσεων και Βιταμίνη Β6 που συμβάλλει στην αποβολή υγρών από τον οργανισμό και μειώνει την κατακράτηση και το φούσκωμα.

Όπως κάθε συμπλήρωμα διατροφής, οι αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα είναι πιθανές. Προτού λάβεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής συμβουλεύσου πρώτα τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σου.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .