Shape
carespot.gr
carespot.gr

Μαγιά μπύρας, τα απίθανα οφέλη της στην υγεία σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

10 Μαΐου 2021

Πιθανότατα γνωρίζεις ότι η μαγιά μπύρας (στα αγγλικά: brewer's yeast) χρησιμοποιείται στην παραγωγή ψωμιού και φυσικά της αγαπημένης δροσιστικής μπύρας. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζεις είναι ότι αυτή η μαγιά είναι ένα συστατικό με πολλά οφέλη για την υγεία σου και το οποίο μπορείς να το προμηθευτείς ως συμπλήρωμα διατροφής! Είναι πλούσια σε χρώμιο, πρωτεΐνη, σελίνιο, ποτάσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο ενώ παράλληλα αποτελεί σπουδαία πηγή συμπλέγματος βιταμινών Β (Β1-2-3-5-6-7-9). Αυτό το μίγμα έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για κάθε οργανισμό και είναι καιρός να τις γνωρίσεις κι εσύ. 


ΟΦΕΛΗ

  • Γαστρεντερικό: Τα προβιοτικά χαρακτηριστικά της μαγιάς μπύρας αποτρέπουν τη διάρροια ενώ, γενικότερα, λειτουργεί ευεργετικά σε όλο το γαστρεντερικό σύστημα. Βοηθάει στην έκτακτη διάρροια που μπορεί να προκύψει όταν κάποιος κάνει μεγάλο ταξίδι αλλά και στο σύνδρομο εντέρου, την κολίτιδα ή τη δυσανεξία στη λακτόζη. 
  • Μαλλιά / δέρμα: Η μαγιά μπύρας έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην υγεία των μαλλιών όσο και του δέρματος ενός ανθρώπου. 
  • Νευρικό σύστημα: Στα πολλά θετικά ανήκει και η βοήθεια που προσφέρει στο νευρικό σύστημα λόγω της Β3 βιταμίνης.
  • Ανοσοποιητικό: Είτε βρισκόμαστε σε περιόδους πανδημίας είτε όχι, η μαγιά μπύρας κάνει πολύτιμη δουλειά τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να αντέχει στις διάφορες δοκιμασίες από ιούς και βακτήρια. 
  • Διαβήτης ΙΙ: Το χρώμιο που περιέχει η μαγιά μπύρας βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. 


Μπορεί, όπως διάβασες και παραπάνω, η μαγιά μπύρας να προσφέρει μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την υγεία σου και οι πιο συνηθισμένες παράπλευρες αρνητικές συνέπειες να είναι το φούσκωμα και τα επιπλέον αέρια καθώς και μερικοί πονοκέφαλοι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πρέπει να τρέξεις να την προμηθευτείς δίχως τη συμβουλή ενός γιατρού. Είναι ξεκάθαρο ότι ειδικά άνθρωποι με διάφορα ζητήματα υγείας που παίρνουν φάρμακα θα πρέπει πρώτα να το συζητήσουν με τον γιατρό τους. Η μαγιά μπύρας αλληλοεπιδρά αρνητικά με μερικά φάρμακα (που ενδέχεται να προκαλέσουν πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή ή αλλεργία) και καλό θα είναι να το γνωρίζεις. 


Extra info1: Μελέτες έχουν δείξει ότι η μαγιά μπύρας, αν ληφθεί περίπου μισή ώρα πριν από ένα γεύμα ή δείπνο, μειώνει την όρεξη και σε οδηγεί να τρως λιγότερο. 

Extra info2: Σε ανθρώπους που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι επιβεβλημένη η συμβουλή γιατρού πριν ένα συμπλήρωμα μαγιάς μπύρας. 



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

Σχόλια κοινού

carespot.gr
Γιουλη 8 Νοεμβρίου 2022
Α