Shape
carespot.gr
carespot.gr

Μανιτάρια ένα φάρμακο για κατάθλιψη, καρδιά και ανοσοποιητικό

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

10 Ιανουαρίου 2022

Μπορούν τα μανιτάρια να βοηθήσουν ανθρώπους με κατάθλιψη ή έντονο στρες; Ναι μπορούν, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ. Συνολικά 25.000 άνθρωποι που πήραν μέρος και κατανάλωναν μανιτάρια τακτικά, αποδείχθηκε ότι εμφάνισαν λιγότερες πιθανότητες για άγχος και κατάθλιψη σε σχέση με άλλους. Ωστόσο με αφορμή αυτή την έρευνα και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε, μας δίνεται η αφορμή να μιλήσουμε και για τα πολλά και σημαντικά οφέλη των μανιταριών στην υγεία ενός ανθρώπου. Υπάρχουν διαφόρων ειδών, μεγεθών και χρωμάτων μανιτάρια. Αυτά που δεν είναι τοξικά, εκτός από γευστικά είναι και υγιεινά. Επί σειρά ετών τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται στη διατροφή για να προσθέτουν γεύση σε διαφόρων ειδών κουζίνες. Το θετικό με τα μανιτάρια είναι ότι προσθέτουν γεύση δίχως να προσθέτουν λιπαρά. Τα τοξικά και δηλητηριώδη μανιτάρια είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κάποιος που δεν έχει πλήρη γνώση γι' αυτό και συστήνεται η αγορά τους από καταστήματα. Τι περιέχουν και που βοηθούν τα μανιτάρια;


Τα μανιτάρια είναι αντιοξειδωτικά (σ.σ.: είναι πλούσια ειδικά σε σελήνιο) και γι' αυτό προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε ασθένειες όπως καρδιακά επεισόδια ή καρκίνο. Επίσης προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση. Παράλληλα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα


Επίσης περιέχουν Β-γλυκάνη η οποία είναι μια μορφή υδατοδιαλυτής φυτικής ίνας που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και την υγεία της καρδιάς. Επίσης βοηθάει το σώμα να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. 


Και τα θετικά δεν σταματούν εδώ! Τα υγιεινά και κατάλληλα για κατανάλωση μανιτάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, ριφοβλαβίνη, νιασίνη και παντοθενικό οξύ. Ο συνδυασμός βοηθάει την υγεία της καρδιάς. Η ριφοβλαβίνη είναι καλή για τα αιμοπετάλια, η νιασίνη για το πεπτικό σύστημα και το υγιές δέρμα και το παντοθενικό οξύ για το νευρικό σύστημα και συμβάλλει στην παραγωγή ορμονών. 


Αν νομίζετε ότι ολοκληρώθηκε η λίστα, κάνετε λάθος. Τα μανιτάρια περιέχουν και χαλκό και κάλιο. Ο πρώτος βοηθάει στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα. Το συγκεκριμένο μέταλλο ωστόσο είναι κομβικό και σε άλλους τομείς. Δυναμώνει τα οστά και τα νεύρα. Σε ό,τι αφορά το κάλιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την καρδιά, τους μύες και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. 



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .