Shape
carespot.gr
carespot.gr

Μπορεί το πράσινο τσάι να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

20 Απριλίου 2017

Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και διάφορες ουσίες που είναι ευεργετικές για την υγεία. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό και να συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Μπορεί όμως το πράσινο τσάι να σε βοηθήσει να κάψεις και το λίπος;

Η απάντηση είναι βεβαίως και μπορεί αρκεί παράλληλα να ακολουθείς ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και να ασκείσαι.


Επιπλέον μπορεί το πράσινο τσάι να σε βοηθήσει να κάψεις και το λίπος επειδή:


1) Περιέχει ουσίες που συμβάλλουν στην καύση λίπους

Το πράσινο τσάι δεν είναι απλώς ένα ζεστό, αρωματισμένο νερό. Οι βιοδραστικές ουσίες που βρίσκονται στα φύλλα του τσαγιού και διαλύονται στο νερό σου προσφέρουν ποσότητες ουσιών με ισχυρή βιολογική δράση. Η πιο γνωστή ουσία είναι η καφεΐνη. Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι περιέχει πολύ λιγότερη καφεΐνη (24-40 mg) από ένα φλιτζάνι καφέ (100-200 mg), αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετή η ποσότητα για ήπια διεγερτική επίδραση στον οργανισμό, η οποία συμβάλλει στη θερμογένεση (αυξάνει τον μεταβολισμό μέσω της παραγωγής θερμότητας από το σώμα), και επομένως στην καύση λίπους. Εκείνο που το διαφοροποιεί από τον καφέ είναι ότι το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η EGCG (επιγαλλοκατεχίνη), που υπάγεται στις πολυφαινόλες και ανευρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στα φύλλα του πράσινου τσαγιού, είναι μια ουσία που ενισχύει τη θερμογένεση αυξάνοντας την καύση λίπους και τη μειωμένη απορρόφηση του λίπους. Τέλος, η L-θειανίνη που περιέχει το πράσινο τσάι είναι ένα αμινοξύ το οποίο επιδρά στον εγκέφαλο επηρεάζοντας τα επίπεδα της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης ενώ φαίνεται πως μειώνει την όρεξη γιατί προκαλεί κορεσμό της πείνας. Το Green Tea 5000mg της LAMBERTS αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό (την ικανότητα του σώματος να μετατρέπει τη τροφή σε ενέργεια). Το συγκεκριμένο σκεύασμα παρέχει 259mg κατεχινών από φύλλα πράσινου τσαγιού με το σημαντικό αμινοξύ L-Theanine. Κάθε ταμπλέτα αντιστοιχεί σε ½ λίτρο πράσινου τσαγιού.

2) Συμβάλλει στην κατανομή του λίπους

Η κύρια αντιοξειδωτική ουσία EGCG που περιέχει το πράσινο τσάι αναστέλλει ένα ένζυμο, αυξάνοντας τη νορεπινεφρίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που στέλνει μήνυμα στο νευρικό σύστημα να ξεκινήσει την κινητοποίηση του λίπους από τα λιποκύτταρα και να κατανείμει το λίπος στο σώμα. Επίσης ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η EGCG μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη νέων λιποκυττάρων. Το Green Tea 1000mg της HEALTH AID αποτελείται από τιτλοδοτημένο βότανο υψηλής δυναμικότητας με υψηλή περιεκτικότητα σε κατεχίνες. Δηλαδή τα ενεργά συστατικά που προσδίδουν στο πράσινο τσάι ευεργετικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα γιατί αυξάνει τον μεταβολισμό και τις καύσεις.  

3) Αυξάνει την καύση λίπους κατά τη διάρκεια άσκησης

Αν κοιτάξεις την ετικέτα των συμπληρωμάτων διατροφής για αδυνάτισμα και καύση λίπους θα βρεις το πράσινο τσάι να υπάρχει ως συστατικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πράσινο τσάι αυξάνει την καύση του λίπους, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης χρησιμοποιώντας το αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια. Το πράσινο τσάι μπορεί να ενισχύσει το μεταβολικό ρυθμό και να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες όλο το εικοσιτετράωρο. Μάλιστα αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην καύση περισσότερων θερμίδων, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας. Το Green Tea Leaf Extract  της SOLGAR παρέχει αντιοξειδωτικές, αντιαλλεργικές και θερμογενετικές ιδιότητες. Ιδιαίτερα χρήσιμο για την επιτάχυνση της καύσης του αποθηκευμένου λίπους.

4) Βοηθά στην απώλεια του κοιλιακού λίπους

Υπάρχει το υποδόριο λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα αλλά και το σπλαχνικό ή κοιλιακό λίπος, το οποίο συσσωρεύεται γύρω από την περιοχή της κοιλιάς. Αυτό θεωρείται και το πιο επικίνδυνο για την υγεία μας επειδή προκαλεί φλεγμονή και αντίσταση στην ινσουλίνη, που και τα δύο συνδέονται στενά με πολλές σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιοπάθειες. Το πράσινο τσάι σύμφωνα με έρευνες βελτιώνει την κατανομή λίπους στο σώμα, καίει το αποθηκευμένος λίπος ενώ μειώνει και το λίπος στην κοιλιά.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .