Shape
carespot.gr
carespot.gr

Μπορείς να αδυνατίσεις και χωρίς δίαιτα; Μάθε τα μυστικά!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

21 Απριλίου 2016

Αν και η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι τα βασικά συστατικά για να πετύχεις απώλεια βάρους υπάρχουν και άλλες έξυπνες στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις και χωρίς δίαιτα. Μάθε τα μυστικά!


Μυστικό 1: Πάρε συμπληρώματα διατροφής              

Δεν χρειάζεται να κάνεις στερητικές δίαιτες για να καταφέρεις να ρίξεις τον δείκτη της ζυγαριάς. Μπορείς να συμπληρώσεις τη διατροφή σου με κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στο αδυνάτισμα. Τα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να ενεργοποιήσουν και να ενισχύουν τον μεταβολισμό, να δεσμεύσουν το λίπος, να συμβάλλουν στην καύση λίπους και θερμίδων και να μειώσουν την όρεξή σου. Επειδή μπορεί να έχουν αλληλεπιδράσεις με άλλα σκευάσματα ή φάρμακα όταν λαμβάνονται παράλληλα, ζήτησε πρώτα τη γνώμη του φαρμακοποιού ή του γιατρού σου.

Μυστικό 2: Χρησιμοποίησε αδυνατιστικά καλλυντικά

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στα φαρμακεία που έχουν στοχευμένη δράση ενάντια στη συσσώρευση λίπους και τη χαλάρωση. Κάποια από αυτά αποδίδουν τέλεια κατά τη διάρκεια της νύχτας που απελευθερώνουν τα δραστικά τους συστατικά βοηθώντας σε να μειώσεις πόντους και κυτταρίτιδα. Τα δραστικά τους συστατικά, με συνηθέστερο την καφεϊνη και κάποια φυτικά εκχυλίσματα όπως το τζίντζερ, ενισχύουν τον φυσικό μηχανισμό καύσης λίπους του οργανισμού και βοηθούν στο αδυνάτισμα ενώ σμιλεύουν δύσκολες περιοχές όπως είναι τα μπράτσα και η κοιλιά.

Μυστικό 3: Κάτσε... ορθοστασία!

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εάν κάθεσαι πολλές ώρες θα πάρεις βάρος. Εάν όμως έκανες τις περισσότερες δουλειές του γραφείου σου όρθιος, όπως το να μιλάς στο τηλέφωνο ή να στέλνεις mails από όρθια θέση, θα κατάφερνες μία καταπληκτική καύση θερμίδων: Οκτώ ώρες ορθοστασίας καίνε περίπου 500 περισσότερες θερμίδες από ό,τι εάν καθόσουν. Μπορείς να το δοκιμάσεις!

Μυστικό 4: Κράτα ημερολόγιο διατροφής

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, το ημερολόγιο διατροφής είναι το απόλυτο «κρυφό» εργαλείο για τη δίαιτά σου. Σε βοηθά να εντοπίζεις πού κάνεις λάθος στις επιλογές σου και σε αποτρέπει από το να το παρακάνεις. Αν βρίσκεις βαρετό να καταγράφεις σχολαστικά ό,τι τρως, φωτογράφισε το φαγητό σου με το κινητό σου. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Consumer Studies διαπίστωσε ότι οι φωτογραφίες των τροφίμων λειτούργησαν πολύ καλά στο να υπενθυμίζουν στους συμμετέχοντες της μελέτης τι έτρωγαν και πόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχασαν περισσότερο βάρος σε σύγκριση με όσους δεν το έκαναν.

Μυστικό 5: Μείνε... cool

Αυτό το τέχνασμα απαιτεί κρύο περιβάλλον για να ενεργοποιήσει το καφέ λίπος, ένα είδους σωματικού λίπους που υπάρχει στο σώμα μας και καίει θερμίδες. Οι περισσότεροι έχουμε κυρίως λευκό λίπος, το οποίο αποθηκεύει το λίπος. Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το καφέ λίπος καίει θερμίδες για να συμβάλλει στην παραγωγή θερμότητας. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism αναφέρει ότι όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, μερικά από τα αδρανή σημεία του λευκού λίπους μετατρέπονται σε καφέ λίπος και έτσι αρχίζει η καύση θερμίδων. Δεν χρειάζεται να ζεις και στον καταψύκτη! Απλώς κατέβασε τη θερμοκρασία στο air contition και κάνε κρύα μπάνια. Αποδίδουν και τα δύο.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .