Shape
carespot.gr
carespot.gr

Νίκησε με 9 απίστευτους τρόπους τη δυσκοιλιότητα των διακοπών

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

19 Αυγούστου 2016

Ποιος δεν θέλει να έχει φυσιολογική  εντερική λειτουργία που θα του επιτρέψει να κάνει καθημερινές δραστηριότητες χωρίς φούσκωμα, χωρίς πόνους και χωρίς νευρικότητα που μπορεί να προκύπτουν από τη δυσκοιλιότητα; Αρκετοί γαστρεντερολόγοι συμφωνούν ότι η δυσκοιλιότητα έχει να κάνει με τις αλλαγές στη ρουτίνα σου. Οι χρόνοι των γευμάτων αλλάζουν, η ώρα που πας για ύπνο μετατοπίζεται,το jet lag (σε περίπτωση που έχεις αλλάξει χώρα) αναστατώνει τον κιρκάδιο ρυθμό του σώματός σου και όλα αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία του πεπτικού σου συστήματος. Ένας άλλος παράγοντας που αποκαλείται «σύνδρομο της ασφαλής τουαλέτας» είναι ότι όταν βρίσκεσαι σε ξένο περιβάλλον δεν χαλαρώνεις όσο χρειάζεται όταν χρησιμοποιείς μία ξένη τουαλέτα. Ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και τη διάρκεια των διακοπών σου, η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι απλώς από ενοχλητική ή εξαιρετικά άβολη.

Μάλιστα μπορεί να:

•          προκαλέσει δυσφορία στην κοιλιά,

•          εμποδίσει την πέψη,

•          αυξήσει τον τυμπανισμό στο έντερο,

•          πυροδοτήσει ή επιδεινώσει την ημικρανία,

•          επιδεινώσει τη φλεβική ανεπάρκεια και τους κιρσούς,

•          επιδεινώσει το λεμφικό ή το οίδημα των ποδιών.


Πώς να αντιμετωπίσεις τη δυσκοιλιότητα των διακοπών

1) Πάρε προβιοτικά

Τα προβιοτικά τα οποία περιέχονται στο γιαούρτι, στο γάλα, στο ξινόγαλα, στο κεφίρ κ.λπ. είναι φιλικοί μικροοργανισμοί που ενισχύουν την εντερική χλωρίδα. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση τροφών με προβιοτικά επαναφέρει σε σημαντικό βαθμό την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της πέψης, επιλύοντας προβλήματα όπως το φούσκωμα, ο τυμπανισμός, οι κολικοί και άλλες ενοχλητικές καταστάσεις, που συνδέονται με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το Travel Probio Υγεία Εντέρου της HEALTH AID είναι ένας ειδικός συνδυασμός προβιοτικών και πρεβιοτικών που συμβάλλει στην καλή υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και στην καλή πέψη. Βοηθάει στην ανάπτυξη μίας υγιούς καλλιέργειας φιλικών βακτηρίων και είναι απαραίτητο όταν γίνεται λήψη αντιβιοτικών και όταν πραγματοποιούνται συχνά ταξίδια.

2) Πιες ένα σιρόπι

Το WORTS No5 Σιρόπι Υγείας κατάλληλο για Δυσκοιλιότητα Άρωμα Δαμάσκηνο του JOHN NOA δημιουργήθηκε για να βοηθήσει όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν το σοβαρό πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, που όλοι μας έστω και για μια μικρή χρονική περίοδο μπορεί να αντιμετωπίζουμε.  Φυσικά συστατικά όπως είναι το σύκο έχουν δείξει ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που είναι ιδανικές και απαραίτητες για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, αυξάνοντας την κινητικότητα του εντέρου και μειώνοντας τον τυμπανισμό που μπορεί να οφείλεται σε αυτή.

3) Δοκίμασε τη σέννα

Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Cassia angustifolia (Κασσία η στενόφυλλη) ή CassiaSenna (Κασσία η σέννα). Το συναντούμε επίσης με τα ονόματα Σέννα, Κασσία, Συναμική, φύλλα Αλεξάνδρειας ή φύλλα Αιγύπτου. Στη σύγχρονη ιατρική έχει χρησιμοποιηθεί από τη δεκαετία του ‘50 ως καθαρτικό. Το βότανο αυτό χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη μείωση της δυσκοιλιότητας. Η συνδυασμένη δράση της σέννα, του ραβέντι και του ράμνου μπορούν να εξισορροπήσουν ακόμα καλύτερα τη λειτουργία του εντερικού συστήματος. Δοκίμασε το Super Lax with Senna για Δυσκοιλιότητα της SUPERFOODS ή το φυτικό συμπλήρωμα διατροφής για τη δυσκοιλιότητα Erbalax Forte της ERBA VITA που περιλαμβάνει Αλόη, Σένα, Ρήο (Ρεβέντι) και Κασκάρα.

4) Έχε μαζί σου στο φαρμακείο των διακοπών υπόθετα ή κάποιο ειδικό συμπλήρωμα διατροφής

Τα πρωκτικά υπόθετα διευκολύνουν την απομάκρυνση των ενσφηνωμένων κοπράνων με τον πιο εύκολο και ανώδυνο τρόπο. Τα Υπόθετα με Αναβράζουσα Κενωτική Δράση για Δυσκοιλιότητα Eva Lax με Χαμομήλι της INTERMED είναι ειδικά σχεδιασμένα με αναβράζουσα δράση που χάρη στις μικροφυσαλίδες που απελευθερώνουν σταδιακά ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα. Παράλληλα με το εκχύλισμα χαμομηλιού που περιέχουν ανακουφίζουν άμεσα τον ερεθισμένο εντερικό αυλό και μειώνουν το αίσθημα καύσου και πόνου στο σφικτήρα του πρωκτού. Το Cotidierbe Συμπλήρωμα Διατροφής για την Αντιμετώπιση της Δυσκοιλιότητας της της SPECCHIASOL περιέχει  φαρμακευτικά βότανα που βοηθούν φυσικά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

5) Περπάτα

Η άσκηση αυξάνει την κινητικότητα του γαστρεντερικού σωλήνα. Κάνε μια πρωινή βόλτα προτού πάρεις το πρωινό σου και απόλαυσε τη  θέα.

6) Μην οδηγείς για πολύ ώρα, κάνε μία στάση

Εάν οδηγείς για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό μπορεί να πιέσει το έντερο. Κάνε συχνές στάσεις για να τεντώσεις τα πόδια σου αλλά και το σώμα σου, πίνε νερό και δώσε στον εαυτό σου χρόνο για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, όταν την χρειάζεται.

7) Επίλεξε τροφές στο πρωινό που βοηθούν

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας ενισχύοντας την κινητικότητα του εντέρου. Επίλεξε βρώμη στο πρωινό, φρούτα όπως ακτινίδια, δαμάσκηνα, βανίλιες ή σύκα και σαλάτες στο μεσημεριανό σου γεύμα.

8) Πίνε άφθονο νερό

Εάν δεν πίνεις πολύ νερό τώρα το καλοκαίρι το σώμα σου παρουσιάζει ήπια αφυδάτωση, και αυτή είναι ένας παράγοντας κινδύνου για τη δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, το νερό βοηθά τις φυτικές ίνες να δράσουν αποτελεσματικά στην κινητικότητα του εντέρου.

9) Μην τα κρατάς για αργότερα

Μπορεί να νιώθεις περίεργα χρησιμοποιώντας μία ξένη τουαλέτα και να αναβάλεις την επίσκεψή σου σε αυτή αλλά αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δυσκοιλιότητα. Οπότε μην τα συγκρατείς!

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .