Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οδηγός ομορφιάς για σωστή περιποίηση προσώπου στα 20, 30, 40 & 50!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Μαΐου 2022

Οδηγός ομορφιάς για σωστή περιποίηση προσώπου στα 20, 30, 40 & 50!

Μόλις έχεις γίνει 20 ετών και θεωρείς ότι η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου αφορά μεγαλύτερες γυναίκες από σένα; Μήπως εσύ που είσαι μια ώριμη γυναίκα πάνω από 40 πιστεύεις ότι τώρα είναι αργά για να βελτιώσεις την όψη του προσώπου σου; Είτε ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, είτε στη δεύτερη, κάνεις λάθος και μάλιστα μεγάλο! Είτε είσαι 20, είτε 30, είτε 40 είτε και 50, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις σε καθημερινή βάση για να έχεις ένα λαμπερό και υγιές δέρμα στο πρόσωπό σου και όλοι να σε θεωρούν μικρότερη απ' όσο είσαι. Τόσο ο δικός μας σύμβουλος ομορφιάς, όσο και κάθε άλλος, συμφωνούν ότι η υγεία και η λάμψη της επιδερμίδας είναι θέμα επιλογής. Δεν υπάρχουν μαγικά τρικ, μόνο συνέπεια στην καθημερινή περιποίηση. Λοιπόν, είσαι έτοιμη να μείνεις πιστή στο πλάνο ομορφιάς ανάλογα με τη 10ετία στην οποία ανήκεις ηλικιακά;


Όταν είσαι 20...

  • Καθαρισμός. Πλένε το πρόσωπο δύο φορές τη μέρα, μία το πρωί με το που ξυπνάς και μία το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο.
  • Ενυδάτωση. Διατήρησε ενυδατωμένη την επιδερμίδα σου, ακόμα κι αν δεν ανήκεις στην κατηγορία όσων έχουν ξηρό δέρμα. Βάλε ενυδατική αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου αφού η ενυδάτωση είναι το 1ο βήμα για υγιές δέρμα.
  • Μην ξεχνάς τη βιταμίνη C. Ένας ορός που να περιέχει βιταμίνη C είναι must στην πρωϊνή ρουτίνα αφού η συγκεκριμένη βιταμίνη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μειώνει τον ρυθμό γήρανσης της επιδερμίδας και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.
  • Κάνε απολέπιση κάθε εβδομάδα. Τουλάχιστον μία (αν χρειάζεται και δύο) φορά την εβδομάδα πρέπει να γίνεται απολέπιση με το κατάλληλο προϊόν που θα αναζωογονεί το δέρμα και δεν θα το ερεθίζει.
  • Φόρα αντηλιακό κάθε μέρα, όλο το χρόνο. Ναι, το συνιστούν όλοι οι δερματολόγοι. Το αντηλιακό, πλέον, δεν υπάρχει μόνο για τις φορές που πάμε στην παραλία ή μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά επιβάλλεται και τον χειμώνα και μάλιστα μέρες με ελαφριά συννεφιά. Η ηλιακή ακτινοβολία γερνάει πρόωρα το δέρμα και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. 
  • Μην αμελείς τα χέρια στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Κι αυτό γιατί είναι πιθανό να... μαρτυρήσουν την ηλικία σου και να δείχνουν πιο γηρασμένα από το πρόσωπό σου. Χρειάζονται λοιπόν και αυτά ενυδάτωση αλλά και αντηλιακή προστασία. 
  • Ρετινόλη έβαλες; Οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι η ρετινόλη, ή αλλιώς η βιταμίνη Α, είναι ένα σημαντικό συστατικό στο να αυξάνεται η κυτταρική αναπαραγωγή που ανανεώνει το δέρμα και μειώνει την ακμή και την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων. Ωστόσο δεν πρέπει να γίνονται υπερβολές στην ποσότητα. 
  • Ζήσε υγιεινά. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας και όπως όλα τα όργανα δουλεύει σωστά όταν τρεφόμαστε υγιεινά, γυμναζόμαστε, κοιμόμαστε καλά και αποφεύγουμε το άγχος. Γενικώς είναι σημαντικό να έχουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 


Όταν είσαι 30...

  • Καθαρισμός. Όπως και στα 20, έτσι και στα 30 ο καθαρισμός του προσώπου το πρωί αλλά και το βράδυ πριν από τον ύπνο θεωρείται απαραίτητος και δεν πρέπει να παραμελείται αφού επιτρέπει στους μηχανισμούς ανανέωσης του δέρματος να λειτουργήσουν καλύτερα. 
  • Απολέπιση. Και εδώ είναι must η απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Συστήνεται μάλιστα να γίνεται βραδινές ώρες αφού η επιδερμίδα τη νύχτα είναι σε λειτουργία ανανέωσης. Να θυμάστε ότι χρειάζονται απαλές κινήσεις στην απολέπιση, όχι... γδάρσιμο και τραυματισμός του δέρματος.
  • Αντιοξειδωτική δράση. Όπως και μία 10ετία νωρίτερα, έτσι και τώρα έχεις ανάγκη τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C. Ένας ορός που να την περιέχει είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις για το δέρμα σου. Μην ξεχνάς βέβαια να απλώνεις αντηλιακό πρώτα.
  • Μην αφυδατώνεσαι. Η καλύτερη ενυδάτωση, όπως λένε, αρχίζει από μέσα προς τα έξω. Συνεπώς είναι σημαντικό να πίνεις αρκετό νερό και να μην επιτρέπεις στον οργανισμό να αφυδατωθεί γιατί επηρεάζει και την υγεία της επιδερμίδας και τα επίπεδα ενυδάτωσής της. Επίσης απέφευγε να μένεις στη ντουζιέρα πάνω από 5 λεπτά και μην πλένεσαι με καυτό νερό. 
  • Αντηλιακό έβαλες; Αυτό κι αν είναι must για κάθε 10ετία της ζωής σου, για κάθε άνθρωπο, για κάθε μέρα του χρόνου. Μην επιτρέψεις στην ηλιακή ακτινοβολία να σε... γεράσει πρόωρα. Φόρα αντηλιακό με τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας όλο το χρόνο, ακόμα και με συννεφιά. 
  • Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Καμία έκπληξη μ' αυτό το tip αφού είναι απαραίτητο σε κάθε φάση της ζωής μιας γυναίκας. Η ενυδατική είναι ο καλύτερος φίλος και πρέπει να χρησιμοποιείται μετά από κάθε καθαρισμό του δέρματος. 
  • Μην αγχώνεσαι και τρέξε. Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι και σ' αυτή τη 10ετία απαραίτητος. Απέφευγε ό,τι σε αγχώνει και φρόντισε να κινείσαι και να γυμνάζεσαι. 


Όταν είσαι 40...

  • Βιταμίνη C πήρες; Ναι, και σ' αυτή τη 10ετία σύμμαχος είναι αυτό το πολύτιμο συστατικό. Ένας ορός βιταμίνης C εμποδίζει την εμφάνιση σκούρων στιγμάτων στο δέρμα και υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου που μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια. Λειτουργεί λοιπόν και ως λευκαντική δέρματος και φυσικά έχει αντιοξειδωτική προστασία ενώ παρέχει και αντηλιακή προστασία, δίχως αυτό να σημαίνει ότι υποκαθιστά το αντηλιακό.
  • Απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα. Μεγαλώνεις εσύ, μεγαλώνει και η ανάγκη για απολέπιση. Πλέον δεν συνίσταται μόνο μία απολέπιση την εβδομάδα και να μένει ως προαιρετική η δεύτερη φορά. Τώρα συστήνεται η απολέπιση (προφανώς δεν αμελείται ο καθαρισμός, δύο φορές την ημέρα) δύο φορές την εβδομάδα για να φρεσκάρεται η επιδερμίδα και να απομακρύνονται νεκρά κύτταρα. 
  • Αντηλιακή προστασία. Ότι μεγαλώνουμε και η επιδερμίδα μπορεί να έχει ήδη αποκτήσει κάποια σημάδια από τον ήλιο δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται να προστατεύεται στα 40. Κι αυτό γιατί θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Αντηλιακό λοιπόν κάθε μέρα όλο το χρόνο. Μην πας πουθενά δίχως αυτό.
  • Ενυδάτωση. Καμία έκπληξη και μ' αυτό το tip. Σ' αυτή τη δεκαετία μάλιστα οι beauty experts, πέρα από τις ενυδατικές και τους ορούς, συστήνουν και προϊόντα με υαλουρονικό αφού επηρεάζει τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας και έχει την ικανότητα να «φυλακίζει» την υγρασία στο δέρμα. 
  • Ρετινόλη. Και εδώ η ρετινόλη, ή αλλιώς η βιταμίνη Α, θεωρείται απαραίτητη σε ρουτίνα περιποίησης. Όλοι οι δερματολόγοι συμφωνούν πως αν μια γυναίκα αρχίσει να χρησιμοποιεί ρετινόλη από τα 20 της στα 40 τα σημάδια γήρανσης θα είναι λιγότερα αφού οι γραμμές και οι ρυτίδες δεν θα είναι το ίδιο έντονες. Παράλληλα θα τονωθεί και η παραγωγή κολλαγόνου. 
  • Συνέπεια και πρόληψη. Ακόμα και τα πιο καλά και ακριβά προϊόντα δεν θα λειτουργήσουν όπως πρέπει στο δέρμα σου αν τα χρησιμοποιείς όποτε τα θυμάσαι. Να είσαι συνεπής και τακτική αναφορικά με την περιποίηση, δημιούργησε μια καθημερινή ρουτίνα στην οποία να μένεις πιστή. Επίσης, όσο μεγαλώνουμε, είναι απαραίτητο να τσεκάρουμε με προληπτικά ιατρικά τεστ την υγεία μας, φυσικά και την υγεία της επιδερμίδας με επίσκεψη σε δερματολόγο. 


Όταν είσαι 50...

  • Τσιγάρο stop. Είναι τεράστια η λίστα των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος σε όλο το σώμα. Μεταξύ των οργάνων που προσβάλλονται είναι και το δέρμα που γερνάει πρόωρα. Κανονικά αυτό το tip αφορά κάθε ηλικία αλλά όταν πλέον 50αρίζεις είναι υπερ-απαραίτητο, αν καπνίζεις, να το κόψεις για το καλό του δέρματός σου. Πέρα από την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, το γερνάει ακόμα περισσότερο και σε δείχνει πολύ μεγαλύτερη απ' όσο είσαι. 
  • Πες όχι στην (ατελείωτη) ηλιοθεραπεία και το τεχνητό μαύρισμα. Οι ακτίνες του ηλίου (ειδικά μεταξύ των ωρών 10:00 και 14:00) είναι βλαβερές και πια είσαι αρκετά μεγάλη για να το γνωρίζεις. Ακόμα και με αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, το δέρμα παθαίνει βλάβη από ατελείωτη ηλιοθεραπεία. Να βγαίνεις στον ήλιο για μερικά λεπτά ώστε να συνθέτεις βιταμίνη D αλλά όχι πολλές ώρες. Κι αν το κάνεις να είσαι ντυμένη με ελαφριά δροσερά ανοιχτόχρωμα ρούχα. Επίσης απέφευγε και το τεχνητό μαύρισμα, δηλαδή το solarium.
  • Φόρα μονίμως αντηλιακό. Δεν χρειάζονται αρκετές επεξηγήσεις. Για λόγους υγείας και ομορφιάς του δέρματος είναι απαραίτητο και σ' αυτή τη 10ετία όπως ήταν και στις προηγούμενες. 
  • Κάνε τακτικά τσεκ απ στο δερματολόγο. Ούτε εδώ χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις. Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα έχει συσσωρευμένη ταλαιπωρία από ρύπους, ηλιακή ακτινοβολία και φυσικά από τη φυσική του γήρανση, συνεπώς για ό,τι μπορεί να προκύψει ως ασθένειά του, καλό είναι να το γνωρίζουμε εγκαίρως για τη σωστή αντιμετώπιση. Ο δερματολόγος επιβάλλεται να γίνει ένας από τους πιο πιστούς «φίλους».
  • Υγραντήρα έχεις; Αν ζεις σε περιοχή όπου το κλίμα είναι ξηρό, έχεις μεγαλύτερη ανάγκη έναν υγραντήρα στο σπίτι και ειδικά την κρεβατοκάμαρα που περνάς αρκετές ώρες και ξεκουράζεσαι. 
  • Φάε σωστά, πιες νερό. Αν στις προηγούμενες 10ετίες είναι απαραίτητο, εδώ δεν χωράει... αμέλεια. Όταν είσαι στα 50 σου πρέπει να τρέφεσαι υγιεινά και να πίνεις πολύ νερό. 
  • Ρουτίνα περιποίησης. Και φυσικά μην αμελείς τη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούσες και τις προηγούμενες 10ετίες. Πλένε το πρόσωπο δύο φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ και ύστερα βάλε ενυδατική ή / και ορό και κάνε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα. 


Πάρε εντελώς δωρεάν τη γνωμάτευση του συμβούλου ομορφιάς του carespot!

Αν αισθάνεστε μπερδεμένη σχετικά με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και τον τρόπο που μπορείτε να την κάνετε να λάμψει, «επισκεφθείτε» εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τον Σύμβουλο Ομορφιάς του carespot.gr. Πρόκειται για έναν προηγμένο εικονικό σύμβουλο περιποίηση δέρματος που χρησιμοποιεί αλγορίθμους με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναλύσει selfies και να προσφέρει μια εξατομικευμένη προτεινόμενη ρουτίνα σε μόλις 1 λεπτό. Αρχίστε τώρα την εξατομικευμένη εικονική ανάλυση προσώπου και ανακαλύψτε την ιδανική περιποίηση δέρματος προσαρμοσμένη στις ανάγκες του δικού σας τύπου δέρματος και τρόπου ζωής. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία διάγνωσης δέρματος επιτρέπει στους χρήστες να αναλύουν τη selfie τους με τυπικές συσκευές όπως smartphone, tablet ή laptop. Το δέρμα σας θα συγκριθεί με μια τεράστια βιβλιοθήκη φωτογραφιών ανθρώπων σε λιγότερο από 2 λεπτά. 100 διαφορετικές μετρήσεις προσώπου θα αναλύσουν το δέρμα και θα δώσουν προσωποποιημένες συστάσεις. Λοιπόν; Τι περιμένετε; Αρχίστε τώρα!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .