Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι βιταμίνες που σκοτώνουν ιούς και βακτήρια τον χειμώνα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Νοεμβρίου 2021

Έφτασε ο χειμώνας. Κι εσύ, όπως όλοι, αισθάνεσαι ότι ο οργανισμός σου είναι απροστάτευτός στις πολλές προκλήσεις που φέρνουν οι κρύες μέρες. Η θερμοκρασία είναι χαμηλά και πέρα από το κρυολόγημα «παραμονεύουν» παντού ιοί και βακτήρια. Περισσότερο από ποτέ λοιπόν υπάρχει ανάγκη να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Η δική σου «πανοπλία» είναι το ανοσοποιητικό σύστημα. Για να ανταποκριθεί ωστόσο χρειάζεται τη δική σου βοήθεια. Όταν λέμε βοήθεια εννοούμε να φροντίσεις να του παρέχεις τις βιταμίνες και τα συστατικά (μέταλλα και ιχνοστοιχεία) που θα το ενισχύσουν και θα μπορέσει να αντιμετωπίσει πιο άμεσα και αποτελεσματικά τις εξωτερικές επιθέσεις από ιούς και βακτήρια. Ειδικά τον χειμώνα υπάρχουν συγκεκριμένες βιταμίνες και συστατικά που τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη ο οργανισμός. Σου παραθέτουμε τη λίστα κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι (σε συνεννόηση με τον φαρμακοποιό σου) να πάρεις ό,τι έχεις μεγαλύτερη ανάγκη για να περάσεις έναν ξέγνοιαστο χειμώνα δίχως να αρρωστήσεις.


Βιταμίνη Β: Είναι ένα γκρουπ υδροδιαλυτών βιταμινών που είναι γνωστές ως σύμπλεγμα βιταμινών Β. Περιλαμβάνουν τη Β1 (θυαμίνη), Β2 (ριβοβλαβίνη), Β3 (νιασίνη), Β5 (παντοθενικό οξύ), Β6 (πυριδοξίνη), Β7 (βιοτίνη), Β9 (φυλλικό οξύ) και Β12 (κοβαλαμίνη). Το συγκεκριμένο σύμπλεγμα βιταμινών τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και το κάνει πιο ανθεκτικό σε ιώσεις και βακτήρια. Επίσης βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία, το νευρικό σύστημα, ευνοούν την ανανέωση των κυττάρων και ανεβάζουν τη διάθεση. Το ποιά ή ποιές από τις παραπάνω να επιλέξετε καθώς και την ποσότητα είναι πράγματα που πρέπει να συζητήσετε με τον φαρμακοποιό σας. 

Βιταμίνη C: Πρόκειται επίσης για υδατοδιαλυτή βιταμίνη που είναι γνωστή και ως ασκορβικό οξύ. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης είναι γνωστός... σύμμαχος του ανοσοποιητικού συστήματος το οποίο φροντίζει να το ενισχύει σε σημαντικό βαθμό. Εφόσον ο οργανισμός δεν παράγει από μόνος του αυτή τη βιταμίνη είναι απαραίτητο να λαμβάνεται μέσω της διατροφής (πορτοκάλι, μπρόκολο, γλυκοπατάτες, φράουλες κτλ.) ή μέσω συμπληρωμάτων. Η συγκεκριμένη βιταμίνη έχει εκπληκτικές αντιικές ιδιότητες. 

Βιταμίνη D: Αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για τις ευεργετικές της συνέπειες πάνω στην υγεία των οστών καθώς βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου. Ωστόσο πιο πρόσφατες έρευνες επιβεβαίωσαν ότι είναι... συνδεδεμένη με τα αντανακλαστικά του ανοσοποιητικού συστήματος. Η έλλειψή της προκαλεί μια σειρά από σοβαρά προβλήματα. Τη βιταμίνη D τη συνθέτει ο οργανισμός κάθε φορά που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Το χειμώνα λοιπόν που δεν υπάρχει πολύς ήλιος παρατηρείται μεγάλη έλλειψη. 

Ψευδάργυρος: Αυτό το ουσιώδες συστατικό βοηθάει το ανοσοποιητικό ενός οργανισμού να καταπολεμήσει ιούς και βακτήρια δίνοντας τον τίτλο του... MVP κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ο ψευδάργυρος έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει και μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Δεν επιτρέπει στους ιούς να κολλήσουν στα κυτταρικά τοιχώματα των αναπνευστικών διόδων. Αν δεν παίρνετε ψευδάργυρο και αισθάνεστε ότι αρρωσταίνετε είναι μία κατάλληλη περίοδος να αρχίσετε να παίρνετε. Θα αισθανθείτε άμεσα καλύτερα. 

Προβιοτικά: Αποτελούν ζωντανούς μικροοργανισμούς ή αλλιώς καλά βακτήρια που φροντίζουν για την υγεία του εντέρου. Τα συμπληρώματα προβιοτικών είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα. Εφόσον μιλάμε για την εποχή των κρυολογημάτων και της γρίπης, δεν υπάρχει καλύτερο τάιμινγκ για να πάρει κανείς προβιοτικά δυναμώνοντας τις αντοχές του οργανισμού και βελτιώνοντας την εντερική λειτουργία και το πεπτικό σύστημα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .