Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ποια εντομοαπωθητικά είναι ασφαλή για μωρά και παιδιά;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

20 Ιουλίου 2017

Τα κουνούπια και τα έντομα δεν είναι μόνον ενοχλητικά για το παιδί αλλά μπορεί και να προκαλέσουν ασθένειες, όπως ο ιός του Νείλου. Προστάτεψε τα παιδιά από τα τσιμπήματα και τον κνησμό αυτό το καλοκαίρι με τα καλύτερα και ασφαλή εντομοαπωθητικά που θα βρεις μόνο στο φαρμακείο.


Εντομοαπωθητικά με Deet

Τα εντομοαπωθητικά χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Αυτά που περιέχουν Deet και αυτά που περιέχουν αιθέρια έλαια. Πρόσφατα η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία εξέδωσε οδηγία σύμφωνα με την οποία τα εντομοαπωθητικά που περιέχουν DEET (N, N-διαιθυλο-m-τολουαμίδη ή N,N-diethyl-m-toluamide), με συγκέντρωση του 10% φαίνεται να είναι τόσο ασφαλή όσο και τα προϊόντα με συγκέντρωση του 30%, εφόσον αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες. Μια υψηλότερη συγκέντρωση DEET δεν σημαίνει ότι ένα προϊόν είναι ισχυρότερο, μόνο ότι διαρκεί περισσότερο. Ωστόσο η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία συνιστά η ουσία DEET να μη χρησιμοποιείται σε παιδιά κάτω των 2 μηνών.

Εντομοαπωθητικά με Picaridin (πικαριδίνη)

Το Picaridin είναι ένα άοσμο συνθετικό συστατικό που βρίσκεται σε ορισμένα εντομοαπωθητικά, είναι το φυσικό αντίστοιχο του DEET, και διαρκεί 3-8 ώρες ανάλογα το προϊόν. Τα προϊόντα με Picaridin μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μωρά 2 μηνών και πάνω.

Φυσικά εντομοαπωθητικά

Παρόλο που το deet είναι ασφαλές για χρήση σε παιδιά, πολλοί γονείς προτιμούν να χρησιμοποιούν φυσικά εντομοαπωθητικά. Τα φυσικά απωθητικά παρασκευάζονται με φυτικά έλαια όπως citronella, lemongrass, μέντα και κέδρο. Όμως τα αιθέρια έλαια εξατμίζονται γρήγορα και πρέπει να επαναχρησιμοποιούνται συχνότερα από τα προϊόντα που περιέχουν deet.

Πώς θα εφαρμόσεις το εντομοαπωθητικό

Μόλις επιλέξεις το εντομοαπωθητικό, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσεις και σωστά.

  • Φρόντισε να ακολουθείς πάντα τις οδηγίες για την εφαρμογή του εντομοαπωθητικού.
  • Αν είναι σε σπρέι, χρησιμοποίησέ το σε ανοιχτό χώρο ώστε να μην το εισπνεύσετε εσύ και το παιδί.
  • Εφάρμοσε το προϊόν μόνο σε εκτεθειμένο δέρμα. Απέφευγε τις παλάμες των χεριών, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.
  • Μην το βάζεις σε αμυχές, πληγές και εξανθήματα.
  • Βάζε το πρώτα στα χέρια σου, στη συνέχεια τρίψε το στο παιδί, ώστε να μην χρησιμοποιήσεις πάρα πολύ.
  • Τα παιδιά δεν πρέπει να εφαρμόζουν μόνα τους τα εντομοαπωθητικά.
  • Πλένε καλά τα χέρια σου μετά την εφαρμογή.
  • Μην ψεκάζεις τα εντομοαπωθητικά κοντά σε τρόφιμα.
  • Μην χρησιμοποιείς προϊόντα που συνδυάζουν DEET και αντηλιακό. Το DEET μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού, αλλά μπορεί να εκθέσεις το παιδί σε μεγάλη ποσότητα DEET καθώς το αντηλιακό χρειάζεται συχνές επαλείψεις.


3 εντομοαπωθητικά για να διαλέξεις

1) ΤΖΕΛ: Αντικουνουπικό Τζελ της CHICCO σε μικρό μέγεθος ιδανικό για τις εξόδους σας.

Περιέχει ΦΥΣΙΚΟ ενεργό συστατικό Eucalyptus Maculata citriodora, απόσταγμα από ένα συγκεκριμένο είδος ευκαλύπτου από την Αυστραλία, ευρέως αναγνωρισμένο για την εξαιρετική εντομοαπωθητική του δράση. Χωρίς προσθήκη αλκοόλης, χρωστικές και parabens, είναι ειδικά μελετημένο για το δέρμα των παιδιών. Μια εφαρμογή προστατεύει το δέρμα του μωρού σας έως και 3 ώρες.

2) ΤΣΕΡΟΤΟ: Εντομοαπωθητικό Αυτοκόλλητο (Τσερότο) για Παιδιά με μικροκάψουλες Cer’8 Kids.

Τα συστατικά του προϊόντος δεν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα ενώ η δράση τους διαρκεί έως και 6 ώρες. Για να αρχίσει η δράση του προϊόντος πρέπει να σπάσουν οι μικροκάψουλες που βρίσκονται μέσα στο αυτοκόλλητο. Μόλις αυτό γίνει αμέσως απελευθερώνεται το άρωμα και αρχίζει η δράση του. Κάθε αυτοκόλλητο δημιουργεί μια ακτίνα προστασίας 1 m3. Το προϊόν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και μπορεί να κολληθεί στα ρούχα, στο τραπέζι, το κρεβάτι, το κομοδίνο, την τσάντα κλπ. Είναι ιδανικό για δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, είναι ιδιαίτερα πρακτικό στη χρήση και τη μεταφορά και σας προστατεύει χωρίς να αλείφεστε, ψεκάζεστε ή λερώνεστε.

3) ΣΠΡΕΪ: SUMMERLINE Insect Repellent Spray της MEDISEI.

 Εντομοαπωθητική λοσιόν σε spray για όλη την οικογένεια με Πανθενόλη. Προστασία από κουνούπια, σκνίπες και από το κουνούπι Τίγρης. Απλώστε στα ακάλυπτα μέρη του σώματος (περίπου 2-3 ψεκασμούς ανά πήχη χεριού) για προστασία τουλάχιστον 4 ωρών.


ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ

Και αν το τσίμπησε δοκίμασε το Crilen After Nip της FREZYDERM. Απαλό gel Ανακούφισης για μετά το Τσίμπημα, που βοηθά την ερεθισμένη επιδερμίδα να καταπραΰνει το αίσθημα κνησμού ή πόνου μετά από την επαφή με τσούχτρες, μέδουσες, τσουκνίδες και άλλα έντομα. Το Fleriana After Bite Balm της POWER HEALTH λειτουργεί αντιφλογιστικά ανακουφίζοντας το ερεθισμένο δέρμα μετά από ένα τσίμπημα εντόμου. Χάρη στα συστατικά του από Xαμομήλι, Carapa, Calendula, Poria Επιλόβιο- Canadian Willowherb, Αλόη, Arnica και Φραγμίτη καταπραΰνει αποτελεσματικά από τους ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσουν κουνούπια, σφήκες, τσούχτρες, τσουκνίδες. Το αίσθημα του κνησμού και του τσουξίματος θα καταπολεμηθεί άμεσα με τη χρήση του after bite balm της Power Health και ο ερεθισμός θα μειωθεί αποτελεσματικά. Παράλληλα λειτουργεί προστατευτικά με την ισχυρή αντιμικροβιακή και αντισηπτική του δράση.  



 

 

 

 

 

 

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .