Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ποια μάσκα προσώπου να διαλέξεις για θεϊκό δέρμα;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

1 Φεβρουαρίου 2017

Οι μάσκες προσώπου είναι μια φανταστική κούρα ομορφιάς που θα βρεις στο σημείο φροντίδας, το φαρμακείο. Δεν κοστίζουν και μετατρέπονται σε ένα από τα πιο δημοφιλή beauty trends που θα σου χαρίσουν θεϊκό δέρμα! Μάθε ποια μάσκα προσώπου να διαλέξεις για να αποκτήσεις λάμψη, επιδερμίδα χωρίς ατέλεια και ενυδάτωση στο φουλ.

Οι μάσκες προσώπου αποτελούν ένα συμπληρωματικό βήμα στη φροντίδα του δέρματος όμως δεν κάνουν όλες οι μάσκες για όλες τις επιδερμίδες. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου διάλεξε τη μάσκα προσώπου που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.


1) Αν έχεις ξηρό δέρμα: Μάσκες ενυδάτωσης

Αυτές οι μάσκες είναι σε μορφή κρέμας ή τζελ, πλούσιες σε υγροσκοπικά συστατικά, όπως η γλυκερίνη ή το υαλουρονικό οξύ που ελκύουν και συγκρατούν το νερό. Πολλές περιέχουν επιπλέον θρεπτικά έλαια καθώς και φυτικά εκχυλίσματα με ενυδατική και αντιγηραντική δράση. Ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα κάνοντάς την πιο λεία, απαλή, φωτεινή ενώ σβήνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Ποια συστατικά να αναζητήσεις: Αλόη, αγγούρι, τριαντάφυλλο, γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ, βιολογικό λάδι ελιάς, βούτυρο καριτέ, πρωτεΐνες ρυζιού και βιολογικό μέλι.

Ποια να δοκιμάσεις: Την Express Beauty Μάσκα με Αλόη της APIVITA, που είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας και όλες τις ηλικίες. Αποτελείται από 95% φυσικά συστατικά με αποτέλεσμα να φροντίζει απαλά την επιδερμίδα, να της προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, ακόμα και στις πιο αφυδατωμένες και ευαίσθητες επιδερμίδες, χαρίζοντας μοναδική αίσθηση απαλότητας αλλά και προστασία από τους εξωτερικούς εισβολείς της καθημερινότητας. Η αλόη ενυδατώνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα, μια και είναι γνωστή για τις μαλακτικές, θεραπευτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες. Ο χυμός από τριαντάφυλλο συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου υγρασίας της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να τη διατηρεί ενυδατωμένη και απαλή. Το εκχύλισμα γιασεμιού και το αιθέριο έλαιο περγαμόντο τονώνουν την επιδερμίδα και «ξυπνούν» τις αισθήσεις, με συνέπεια να νιώσετε ευεξία και ευφορία.


2) Αν έχεις λιπαρό δέρμα: Μάσκες απολέπισης

Οι μάσκες αυτές απολεπίζουν σε βάθος απομακρύνοντας εύκολα και άμεσα νεκρά κύτταρα, ρύπους και λιπαρότητα, ενισχύουν τους φυσικούς μηχανισμούς της κυτταρικής ανανέωσης, προετοιμάζουν ιδανικά την επιδερμίδα να δεχτεί τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων ενυδάτωσης ή θρέψης.

Ποια συστατικά να αναζητήσεις: Κόκκοι Jojoba, ελιά, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, κόκκους από φλοιό καρυδιού, γλυκολικό οξύ, Α+Β υδροξέα.

Ποια να δοκιμάσεις: Την CLEANANCE MASK της AVENE. Είναι συμπληρωματική απορροφητική και απολεπιστική φροντίδα, ειδική για το λιπαρό δέρμα με ατέλειες. Το σύμπλεγμα  AHA-BHA, σε συνδυασμό με τα απολεπιστικά σωματίδια, ελευθερώνει τους πόρους και ευνοεί την απομάκρυνση των δερματικών ατελειών. Η Μονολαουρίνη (κατατεθειμένη ευρεσιτεχνία) ρυθμίζει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και ο καολίνης προσφέρει άμεσο ματ αποτέλεσμα. Το ιαματικό Νερό της Avène προσφέρει στο δέρμα όλες τις καταπραϋντικές και αντι-ερεθιστικές ιδιότητές του. 


3) Αν έχεις λιπαρό ή μεικτό δέρμα: Μάσκες για βαθύ καθαρισμό

Αυτές οι μάσκες έχουν συνθέσεις που όχι μόνο απορροφούν την περίσσεια σμήγματος και εξισορροπούν το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής αλλά καθαρίζουν σε βάθος και απομακρύνουν ρύπους, σμήγμα και νεκρά κύτταρα, απολεπίζουν, αποτοξινώνουν και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα.

Ποια συστατικά να αναζητήσεις: Κυρίως άργιλο (ροζ, πράσινη, κίτρινη).

Ποια να δοκιμάσεις: Την Beauty Shots Άργιλος της KORRES, η οποία περιέχει πολύτιμα συστατικά που θα αναζωογονήσουν το δέρμα σου και θα σε κάνουν να νιώσεις ευεξία και ζωντάνια! Η λευκή άργιλος διώχνει νεκρά κύτταρα και καθαρίζει το δέρμα εις βάθος, ο ψευδάργυρος ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, το εκχύλισμα φασκόμηλου έχει στυπτικές ιδιότητες, το σύμπλοκο των λιποαμινοξέωνκαι το εκχύλισμα κανέλας ρυθμίζει το σμήγμα, η ιτιά είναι φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος, αντι-ερεθιστικές και αντιφλογιστικές ιδιότητες.


4) Αν έχεις ώριμη επιδερμίδα: Μάσκες σύσφιγξης ή αντιγήρανσης

Καθώς τα χρόνια περνούν, μειώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας και δημιουργείται χαλάρωση. Μια μάσκας σύσφιγξης δρα επανορθωτικά στο δέρμα, του προσφέρει σύσφιγξη και το προστατεύει από τη χαλάρωση. Η μάσκα αντιγήρανσης περιέχει συμπυκνωμένα αναπλαστικά, ενυδατικά, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά ενεργά συστατικά που διεγείρουν και αναδομούν την επιδερμίδα, εξασθενούν τις λεπτές γραμμές, η όψη της επιδερμίδας λάμπει και το πρόσωπο δείχνει αναζωογονημένο.

Ποια συστατικά να αναζητήσεις: Γλυκολικό οξύ, φυτικά έλαια ελιάς και ηλίανθου, βασιλικό πολτό, βούτυρο από βερίκοκο, αμύγδαλο, βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ.

Ποιες να δοκιμάσεις: Την Instant Detox Mask της CAUDALIE. Καθαρίζει σε βάθος και συσφίγγει τους πόρους, αποτοξινώνει την επιδερμίδα έως και 100% και είναι ιδανική για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Την PREMIUM The Supreme Mask της LIERAC.Μάσκα εμπνευσμένη από την αναγεννητική ιατρική, πλούσια σε διάλυμα καθαρού υαλουρονικού οξέος με συγκέντρωση 10%. Το αποτέλεσμα της επαναπύκνωσης είναι έντονο και άμεσο. Τα μικρο-πιγμέντα soft-focus φωτίζουν αμέσως την επιδερμίδα και την εκθειάζουν στη στιγμή. Με συγκέντρωση 4,5% σε σύμπλοκο Premium Cellular -ευρεσιτεχνία υπό κατοχύρωση- δρα σε όλα τα σημάδια της γήρανσης αποκαλύπτοντας ένα πρόσωπο που ακτινοβολεί νεότητα.


5) Αν  θέλεις σωστό καθαρισμό: Cold/Hot μάσκες

Αυτές οι μάσκες προσώπου είναι πολλαπλών χρήσεων για ψυχρή ή θερμή εφαρμογή με στόχο την ανακούφιση με φυσικό τρόπο ή την υποστήριξη για καλλυντική περιποίηση.

Ποιες να δοκιμάσεις: Την ColdHot Mask της 3M NEXCARE που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για φυσική ανακούφιση από τον πόνο είτε ως καλλυντική αγωγή. Χρησιμοποιείται κρύα για να καταπραΰνει τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια και ζεστή για προετοιμασία για καλλυντική θεραπεία. Η Aroma Perfection Masque Thermoactif της NUXE χάρη στη θερμαντική της δράση ανοίγει τους πόρους και καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα χαρίζοντας απαλή επιδερμίδα ενώ χαρίζει ματ όψη.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .