Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ποιο αντηλιακό να επιλέξεις ανάλογα με το πρόβλημα της επιδερμίδας σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

9 Ιουλίου 2017

Όσο περισσότερο εξελίσσεται η κοσμετολογία και προοδεύει η τεχνολογία τόσο πιο περίπλοκη είναι και η επιλογή της κατάλληλης αντηλιακής προστασίας. Το ποιο αντηλιακό προϊόν είναι καλύτερο για εσένα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα σου, πόσο ξηρό ή λιπαρό ή εάν έχεις ακμή. Δες ποιο αντηλιακό να επιλέξεις ανάλογα με το πρόβλημα της επιδερμίδας σου.


Γιατί η χρήση των αντηλιακών είναι αναγκαία;

Το φως του ήλιου παράγει υπεριώδη ακτινοβολία που μπορούμε να τη νιώσουμε με τη ζέστη και να δούμε το φως της την ημέρα, αλλά και ακτίνες UVA και UVB που δεν μπορούμε να τις δούμε ή να τις αισθανθούμε, παρόλο που διεισδύουν στο δέρμα μας. Το δέρμα μας συνθέτει τη βιταμίνη D από μικρές ποσότητες UVB, αλλά μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα και να συμβάλλουν στον καρκίνο του δέρματος. Η UVA δεν προκαλεί ηλιακό έγκαυμα αλλά διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα καταστρέφοντας τον συνδετικό ιστό κάτω από το δέρμα, προκαλώντας πρόωρη γήρανση και ρυτίδες. Η UVB μαυρίζει το δέρμα και προκαλεί ηλιακό έγκαυμα κάτι που μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε καρκίνο του δέρματος. Και η UVA και η UVB καταστέλλουν την άμυνα του δέρματος. Για τους λόγους αυτούς, συνιστάται η αντηλιακή προστασία καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Η χρήση αντηλιακών προϊόντων προσφέρουν προστασία από τον ήλιο αλλά θα πρέπει να επιλέγονται σοφά και ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σου.

Τι αντηλιακό πρέπει να επιλέξω ανάλογα με το πρόβλημα της επιδερμίδας μου;

Τα αντηλιακά προϊόντα προστατεύουν το δέρμα απορροφώντας και εμποδίζοντας την ηλιακή ακτινοβολία. Γενικά να θυμάσαι ότι αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα που καίγεται εύκολα, θα πρέπει να επιλέξεις αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος με υψηλό SPF, π.χ. 50+.  Εάν έχεις μελαχρινή επιδερμίδα μπορείς να επιλέξεις ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 8-15 +.

Ξηρό δέρμα

Εάν το δέρμα σου είναι ξηρό, θα επωφεληθείς από ένα αντηλιακό με ενυδατικούς παράγοντες σε μορφή κρέμας ή γαλακτώματος. Προτίμησε αντηλιακά που δεν περιέχουν αλκοόλη (alcool-οινόπνευμα ή alcool denat - μετουσιωμένη αλκοόλη). Η αλκοόλη αφυδατώνει και έχει την τάση να ερεθίζει το δέρμα. Επίλεξε το Αντηλιακό Γαλάκτωμα Σώματος ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΑΦΥΛΙ SPF50. Ενυδατικό αντηλιακό γαλάκτωμα με βελούδινη, μη-λιπαρή υφή για ολοκληρωμένη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Ενισχυμένο με έλαιο από Κόκκινο Σταφύλι και εκχύλισμα Alaria Esculenta, φυσική πηγή λιπαρών οξέων, βελτιώνει την ελαστικότητα και συσφίγγει, ενώ προλαμβάνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Η προβιταμίνη Β5 σε συνδυασμό με φυσικούς πολυσακχαρίτες, ενυδατώνει σε βάθος και θρέφει το δέρμα, εξασφαλίζοντας νεανική όψη.

Λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής

Το λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής χρειάζεται απαραίτητα αντηλιακή προστασία! Και αυτό γιατί κατά την έκθεσή σου στον ήλιο ενεργοποιούνται οι σμηγματογόνοι αδένες και εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα ενώ η κεράτινη στιβάδα γίνεται πιο παχιά και πιο τραχιά. Έτσι οι πόροι φράζουν και κάνουν την εμφάνισή τους τα μαύρα στίγματα. Επίσης, οι ακτίνες UV μετατρέπουν σε σκουρόχρωμα σημάδια την κοκκινίλα γύρω από ένα σπυράκι το οποίο επουλώθηκε, εξαιτίας της μελανίνης που παράγεται από την έκθεση του δέρματος στον ήλιο. Εάν έχεις λιπαρό δέρμα και εμφανίζεις ακμή, επίλεξε ένα αντηλιακό μη φαγεσωρογόνο με δείκτη SPF 30 - 50, με ελαφριά σύνθεση και λεπτόρρευστη υφή όπως λοσιόν oil free ή σε μορφή σπρέι όπως το Cleanance Solaire SPF50+ της AVENE. Τα ειδικά αντηλιακά sticks είναι κατάλληλα για μύτη, χείλη και γύρω από τα μάτια.

Δυσανεκτικό δέρμα

Το δυσανεκτικό δέρμα είναι ευάλωτο στις εξωτερικές επιδράσεις και κυρίως στον ήλιο και αντιδρά με κοκκινίλες, τσίμπημα και αίσθηση τραβήγματος, φαγούρας ή καψίματος. Γενικά είναι πιο ευαίσθητο στα αλλεργιογόνα επομένως και πιο ευαίσθητο στα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα κοινά αντηλιακά. Προτίμησε ειδικές συνθέσεις για δυσανεκτική επιδερμίδα από το φαρμακείο όπως το Photoderm Max SPF50+ Cream της BIODERMA. Ιδανικό για δέρμα δυσανεκτικό στον ήλιο ή ευαίσθητο, διατηρεί και τονώνει την άμυνα του δέρματος (ασυλία) κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο, παρέχει βιολογική προστασία της ακεραιότητας του γονιδιώματος, κυττάρων και ιστών του δέρματος. 

Δέρμα με πανάδες

Οι καφέ κηλίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια καθορίζουν την ανάγκη χρήσης αντηλιακού πολύ υψηλής προστασίας με εξειδικευμένη δράση κατά των πανάδων όπως το Hyaluronic Silk Touch Sunscreen AntiSpot Spf 50+ της FROIKA. Συνδυάζει λευκαντική, αντιρυτιδική και αντηλιακή δράση ταυτόχρονα, έχει εξαιρετική υφή, είναι αδιάβροχη και προσφέρει ισχυρή προστασία, βαθιά ενυδάτωση και αποτελεσματική μείωση των ρυτίδων. Περιέχει Βιταμίνη C με ισχυρή λευκαντική, αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση σε συνδυασμό των Indanone, Ethyl ferulate, Vit C & Carnosid μορίων με ισχυρή βιολογική δράση ενάντια στις βλάβες που προκαλεί στο δέρμα η ηλιακή ακτινοβολία όπως: αντιοξειδωτική δράση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, προστασία βλαστοκυττάρων και DNA, προστασία από την πρόωρη γήρανση και τη φωτογήρανση.


Πώς χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου

1) Για να πετύχεις την προστασία που αντιστοιχεί στο δείκτη ηλιακής προστασίας, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποσότητα 2mg/cm², αυτό αντιστοιχεί σε 6 κουταλάκια του γλυκού τα οποία καλύπτουν όλο σου το σώμα + 1 κουταλάκι για το πρόσωπο.

2) Χρειάζονται 20-30 λεπτά για να απορροφηθεί το αντηλιακό προϊόν από το δέρμα, γι' αυτό άπλωνέ το τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγεις στον ήλιο.

3) Ανανέωνε το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες εάν παραμείνεις στον ήλιο για περισσότερο από μία ώρα. Επανάλαβε συχνά, χρησιμοποιώντας επαρκή ποσότητα, ιδίως μετά το κολύμπι, το σκούπισμα με πετσέτα και την έντονη εφίδρωση

4) Τα εντομοαπωθητικά μειώνουν το SPF του αντηλιακού, οπότε όταν τα χρησιμοποιείς μαζί, χρησιμοποίησε αντηλιακό με υψηλότερο SPF.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .