Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ποιο οξύ είναι το απόλυτο συστατικό του καλοκαιριού;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Ιουλίου 2017

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου μπορεί να μειώσει την παραγωγή του στο δέρμα ενώ όσο περνούν τα χρόνια μειώνεται και στο ανθρώπινο σώμα. Μάθε γιατί το υαλουρονικό οξύ είναι το απόλυτο συστατικό του καλοκαιριού.


Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Πρόκειται για μια γλυκοζαμινογλυκάνη, ένα δομικό συστατικό του δέρματος, που φυσιολογικά υπάρχει σε όλους μας, αλλά με την πάροδο των ετών μειώνεται. Βρίσκεται κυρίως στις αρθρώσεις, στους συνδετικούς ιστούς αλλά και στα κύτταρα της επιδερμίδας. Από τη συνολική ποσότητα υαλουρονικού οξέος στο ανθρώπινο σώμα το 50% βρίσκεται στο δέρμα.


Γιατί το υαλουρονικό οξύ είναι το απόλυτο συστατικό του καλοκαιριού

1) Ενισχύει την ενυδάτωση

Το υαλουρονικό οξύ είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Και η ενυδάτωση αυτή την εποχή είναι πιο απαραίτητη από ποτέ! Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας υδρόφιλος παράγοντας και έχει την απίστευτη ικανότητα να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό ρυθμίζοντας έτσι τα επίπεδα υγρασίας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η επιδερμίδα λόγω της έκθεσής της στον ήλιο χάνει τη συνοχή της, με αποτέλεσμα να παρατηρείται απώλεια υγρασίας. Το υαλουρονικό οξύ, ανάλογα με το μοριακό του βάρος, παραμένει στην επιφάνεια της επιδερμίδας ή εισχωρεί σε βάθος και αποκαθιστά τα αποθέματα νερού επαναφέροντάς τα στα φυσιολογικά επίπεδα.

2) Γεμίζει τις πρόωρες ρυτίδες και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Μια άλλη συναρπαστική πτυχή του υαλουρονικού είναι ότι παρέχει επίσης αντιοξειδωτική άμυνα κατά της περιβαλλοντικής επίθεσης και της υπεριώδους ακτινοβολίας καθώς και του οξειδωτικού στρες. Γεμίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και κάνει απαλή την υφή της επιδερμίδας, προσφέροντάς της τέλεια αντιγήρανση.

3) Τονώνει, αναπλάθει και προστατεύει το δέρμα

Λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται. Το υαλουρονικό οξύ παρέχει υγρασία στο κολλαγόνο και την ελαστίνη, κάτι που δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση στο δέρμα ενώ βοηθά και την ανάπλασή του.

4)  Έχει καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Το υαλουρονικό οξύ είναι απίστευτα απαλό, ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα το οποίο είναι επιρρεπές στις κοκκινίλες. Η θετική επίδρασή του στην επιφάνεια του δέρματος οφείλεται εν μέρει στην καταπραϋντική του δράση, που σημαίνει ότι μπορεί να μειώσει τις ευαισθησίες της ευαίσθητης επιδερμίδας.


Σε τι μορφές μπορείς να το βρεις

Το υαλουρονικό οξύ κυκλοφορεί στην αγορά σε διάφορες μορφές: σε συνθέσεις σε κρέμες και καλλυντικά, σε αντηλιακά, ως διατροφικό συμπλήρωμα σε κάψουλες, χάπια και πόσιμη μορφή.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


 

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .